Nieuw

Nieuw vonnis in Finland: geen verkrachting om seks te bedrijven met een 10-jarige

Foto: Finse politieauto. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Dickelbers.

Finland – Vandaag heeft het Hooggerechtshof verklaart dat ze geen onderzoek zullen instellen naar een zaak van een 22-jarige man die geslachtsgemeenschap heeft gehad met een 10-jarig meisje. Er is in Finland geen specifieke wetgeving betreffende verkrachting als kinderen het slachtoffer zijn.

In Finland is een 22-jarige man beschuldigd van verkrachting van een tienjarig meisje. Nu heeft het Hooggerechtshof in Finland ervoor gekozen om de opmerkelijke zaak niet te behandelen, omdat er geen specifieke wetgeving is over verkrachting als het kinderen overkomt.

De rechtbank in Finland oordeelt dat de 22-jarige man zich niet schuldig heeft gemaakt aan verkrachting, een beslissing die nu legaal wordt. Zowel de rechtbank als het Hooggerechtshof stellen vast dat het niet mogelijk is om te bewijzen dat de man zich tegen haar wil aan het 10-jarig meisje heeft vergrepen. De man is nu veroordeeld voor grove seksuele uitbuiting van kinderen, wat resulteert in drie jaar gevangenisstraf.

Volgens de Finse wetgeving moet het slachtoffer zijn blootgesteld aan geweld of dreiging met geweld, niet in staat zijn zichzelf te verdedigen of zich in een hulpeloze staat te bevinden. Dit kon niet worden bewezen en er is geen speciale wetgeving als het slachtoffer een kind is.

De bizarre zaak heeft een heftig debat in Finland opgeroepen of het mogelijk is dat kinderen toestemming kunnen geven voor geslachtsgemeenschap. Iets waar juridisch professor Terrtu Utriainen uiterst kritisch over is.

– Het is onmogelijk om zo te denken. 10-jarigen begrijpen misschien niet wat er gebeurt, zegt ze, tegen Sveriges Radio.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6946585

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7721 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Nieuw vonnis in Finland: geen verkrachting om seks te bedrijven met een 10-jarige

 1. Knettergek!

  Like

 2. antiislamnu // mei 5, 2018 om 00:34 //

  Hoe ver sta je dan buiten de maatschappij als je hier niet uit kan komen dan hoor je gewoon in een psychiatrische instelling.

  Like

 3. Johan P // mei 5, 2018 om 02:06 //

  Tsja. In een werkelijk beschaafd land zou een dergelijke wet er ook niet hoeven te zijn omdat men zich beschaafd gedraagt. Dat kun je natuurlijk niet verwachten van geimporteerde achterlijke inteelt barbaren die dat wel als normaal beschouwen.
  Het is eigenlijk jammer dat er dergelijke wetten nodig zijn, maar het is nu eenmaal niet anders. Ik hoop wel dat die Finnen als de wiedeweerga de wet aanpassen

  Like

 4. Finland ook tot EU?1 Europa???Nou het is niet eens 1 Nederland,begin daar maar eens mee,UIT EU en maak regels in heel EU hetzelfde

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s