Nieuw

Kunstwerken in Italië gecensureerd en bedekt met dekens voor bezoekende moslims

Het standbeeld van Epaminondas, een historische Thebaanse generaal en staatsman, was bedekt met een deken om moslims niet te beledigen. Ook andere werken werden gecensureerd, zo meldt de The European Post.

Verschillende kunstwerken in het Italiaanse paleis van Savona namen deel aan een expositie van de Italiaanse kunstenaar Mario Capelli. Maar vanwege een conferentie van de Italiaanse Islamitische Confederatie op dezelfde locatie moesten sommige kunstwerken van de expositie gecensureerd worden omdat ze ‘te naakt’ waren.

Naast het beeld zou ook een schilderij van een vrouw die zichzelf wast na controle door een moslimdelegatie zijn verwijderd. De auteur van het kunstwerk hekelt de censuur op zijn Facebook-pagina.

Volgens de krant Il Giornale, zei Capelli: “Laten we duidelijk zijn, Epaminondas werd bedekt door moslims voor hun ceremoniële eisen, ik verwijderde het schilderij op hun verzoek, het bestuur heeft geen schuld”.

Maar de islamitische gemeenschap ontkent alle beschuldigingen: “We vroegen niet om de afbeelding te verwijderen, ook omdat we het niet zouden zien en we hebben een bedekking over het beeld gelegd om de oude theeceremonie te reconstrueren, en we gebruikten een achtergrond om de woestijnduinen te symboliseren voor de foto’s”, zegt Lahcen Chamseddine voorzitter van de islamitische gemeenschap van Ligurië.

Volgens hem vertegenwoordigen zij de gematigde islam: “We willen geen kruisbeelden verwijderen of naaktheid van standbeelden bedekken en in feite waren er nog veel meer andere standbeelden van dat type en was er geen enkele bekleed”.

Rechtse politicus en leider van de Liga, Matteo Salvini, reageerde op de kwestie op zijn Facebook-pagina: “Klinkt dit alleen maar bij mij raar in de oren?”, schreef hij.

Maar Salvini’s volgelingen zijn het met hem eens en sommigen zijn woedend: “Moeten we onze kunst voor hen censureren? Ze zijn gek!! Kom op Salvini, wij hebben u nodig! Geef niet op, er moeten veel dingen veranderd worden en alleen jij kunt dat doen… migratie, de wet! Behalve de linksen die Italië uitverkopen!!!” schrijft een vrouw.

Bron:

https://voiceofeurope.com/2018/05/artworks-in-italy-censored-and-covered-with-blankets-for-visiting-muslims/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7239 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Kunstwerken in Italië gecensureerd en bedekt met dekens voor bezoekende moslims

 1. antiislamnu // mei 5, 2018 om 00:06 //

  En dan zijn we niet aan het islamiseren?? Dus dit is dan het nieuwe normaal.

  Liked by 1 persoon

 2. Het bovenstaande beeld heeft dan ook wel een opmerkelijke grote penis. Zo te zien. Hij durft er zelf niet naar te kijken.
  Vandaar dat doek erover,

  Liked by 1 persoon

 3. Ha, eindelijk is het me duidelijk.
  Al die mislimse vrouwen bedekken zich zoveel als maar mogelijk omdat ze mijn, inmiddels vermoeide ogen hun beeld willen besparen.
  Wat een empathie bij die vrouwen. Velen moeten een hoofd hebben dat een opvallende gelijkenis met de alien uit de welbekende film heeft en het is toch maar mooi dat ze dat zoveel mogelijk met een hoofddoek bedekken.
  Je vraagt je natuurlijk wel af wat aan een zo weid verbreide deformatie ten grondslag ligt.
  Bij niet-mislimse vrouwen heb ik een dergelijk
  afwijking nooit gezien.

  Liked by 1 persoon

 4. Op dat vrouwenbeeld is de vagina naar boven geschoven. Als je goed kijkt zie je onder het schaamhaar de ingang.

  Liked by 1 persoon

 5. Eigen volk eerst // mei 5, 2018 om 07:54 //

  Hahaha hoe ziek is Europa geworden inmiddels?? Alles maar dan ook ALLES om moslims niet te beledigen.
  Dat moslims dagelijks verkrachten, mishandelen, beledigen en discrimineren tegen de Europeanen is heel normaal. Dat Europa zo is tegenwoordig is de schuld van de EUpolitici. ZIJ vernielen Europa en vooral de veiligheid voor de Europeanen.

  Like

 6. Net of moslims naar musea gaan. Moslims blazen musea op.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s