Nieuw

Help! Rommel wordt arm(er) – GEEF GELD!

De Zweedse kroon daalt dramatisch, en nu waarschuwt Bloomberg dat de Zweden “veel armer” worden. Ondernemers en economen zijn bezorgd dat het beleid van de Riksbank de munt ondermijnt en inflatie veroorzaakt.

De Zweedse kroon is de afgelopen weken sterk gedaald en bevindt zich nu op het laagste niveau sinds de financiële crisis tien jaar geleden.

Vanaf midden vorig jaar is de kroon met negen procent gedaald ten opzichte van de euro.

“De Zweden worden veel armer”, schrijft Bloomberg News vandaag.

De dalende kroon maakt de invoer aanzienlijk duurder en de grote verliezers zijn kleine bedrijven.

Ongeveer een kwart van de kleinere bedrijven in Zweden is importeur, terwijl slechts 10 procent wordt geëxporteerd.

Tegelijkertijd wordt het duurder om naar het buitenland te reizen.

De zwakke valuta heeft Zweedse bedrijven ook een goedkoop doelwit gemaakt. Het aantal fusie- en overnameakkoorden in het land is dit jaar met meer dan 200 procent toegenomen. Bedrijven worden gekocht door buitenlandse bedrijven, schrijft Bloomberg.

De kroon is op dit moment verreweg het slechtst presterende van alle toonaangevende valuta’s ter wereld. De verklaring ligt in de minusrente van de Riksbank.

Volgens Anders Eklöf, de valutastrateeg van Swedbank, creëert de Riksbank “nieuwe risico’s” en het huidige beleid zorgt voor inflatie.

– De Riksbank lijkt geen limiet te hebben op hoe zwak de valuta kan zijn”, zei hij tegen Bloomberg.

Bron:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-05-04/swedes-are-getting-much-poorer-as-krona-s-free-fall-continues

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Help! Rommel wordt arm(er) – GEEF GELD!

 1. templars2017 // mei 4, 2018 om 23:05 //

  Zweden heeft altijd het voortouw genomen in deze hachelijke periode ,ze waren de eersten om de “migranten ” hun land te laten overnemen en nu gaat hun munt onderuit ,wat Zweden doet doet de rest van Europa ook ,let op wat er met de euro gebeurt , ook wij kunnen snel veel armer worden ,het is al lang dat er sprake is van een val van de euro, één scenario spreekt dat als de euro omkiepert en dus geen bal meer waard is ,de schuld bij de migranten gaat gelegd worden omdat ze het systeem zodanig hebbe overbelast dat het moest fout gaan wat dan weer voor revolte gaat staan ,als de euro zou vallen kan de vlam dus in de pan slaan, hoe dan ook bereid u voor…….

  Liked by 1 persoon

 2. Maar ik was het eerst arm. Dus ik krijg jouw geld.

  Like

 3. templars2017 // mei 4, 2018 om 23:09 //

  In de jaren dertig is het reeds voorgevallen ,tijdens de laatste jaren van de Weimar republiek in Duitsland ,dan kon je een brood gaan “kopen” met een kruiwagen vol bankbriefjes.
  Stel je voor dat een dergelijk feit nu voorvalt een consumenten maatschappij als de onze waar het geld waardeloos blijkt te zijn , wie gaat dan niet plunderen om aan eten te komen?

  Like

 4. templars2017 // mei 4, 2018 om 23:10 //

  @rommel ,je mag dan al mijn geld hebben ,het zal toch niets meer waard zijn……….

  Like

 5. templars2017 // mei 4, 2018 om 23:13 //

  Dat is het gevaar van fiat geld en fractioneel bankieren ,de ganse samenleving steunt op geld met een schuld( rente ) erop ,en …enkel uitwisselbaar tegen papieren geld van dezelfde waarde.
  In dergelijke situatie zijn edelmetalen ,goud ,zilver etc het enige die garanties geven ,ons alom gekende papierengeld is enkel zoveel waard als het papier waarop het gedrukt is……..

  Like

 6. @templars2017 // mei 4, 2018 om 23:09 // Bewerken

  Interessant is om de oorzaak daarvan te bekijken, en hoe het opgelost is.

  Maar dat bewaar ik wel even voor een tijdje na deze ‘gevoelige dagen’.

  Like

 7. antiislamnu // mei 5, 2018 om 00:14 //

  Zorg dat je je spaargeld in goud omzet en dan niet op papier of op de bank nee echt in je handen dan pas is het echt van jou .
  En bij crises wordt het alleen maar meer waard hier kan je terecht
  https://www.goudstandaard.com/koersgrafiek

  Like

 8. Scrutinizer // mei 5, 2018 om 08:59 //

  @Rommel,
  Mis. De Grieken waren u voor. Nu is het geld voor reddingen op.
  Bovendien waren de Grieken voorbeeldige Europeanen die meededen aan de Euro.
  De (destijds) rijke Zweden, voelden zich er te goed voor en behielden arrogantweg hun kroon, dus als het dan misloopt, hoeven ze niet op veel sympathie van Eurolanden als BRD te rekenen (die zelfs voor Griekenland al behoorlijk moeilijk deden alvorens overstag te gaan).

  NB voor de goede orde: ik was van meet af aan tegenstander van de EUR, dus bovenstaande zineswijze is niet de mijne maar hoe de politieke beslissingnemers er m.i. zullen tegen aankijken.

  Like

 9. Scrutinizer // mei 5, 2018 om 09:12 //

  @Templars, tevens @Rommel als tip:
  Zoals we uit Bernholz’ “Monetary regimes and inflation” (pdf gratis te downloaden bij mises.org) kunnen leren daalt in zulke situaties de munt harder dan de prijzen binnenlands stijgen, waardoor in vreemde valuta het land goedkoop wordt. Ik zeg bewust niet “voor buitenlanders” (waaronder toeristen) doch “in vreemde valuta” omdat ook u als Zweeds ingezetene kan besluiten uw geld in vreemde valuta om te zetten. Als uiteindelijk de kroon dan onevenredig hard valt, en uw vreemde valuta (bv. USD) dan “te” hard stijgt (d.w.z. meer dan het prijspeil in Zweden), dan boekt u koopkrachtswinst met uw vermogentje. Wie amper spaargeld heeft en afhankelijk is van een salaris, zal lijden onder de crisis omdat salarissen en uitkeringen (zoals pensioenen) minder hard stijgen dan de echte inflatie (die hoger is dan de officiee gerapporteerde, door leugenaars die er belang bij hebben de inflatie lager voor te stelln dan ze is). Maar wie over flink at spaargeld beschikt, kan daarop een aanzienlijke koopkrachtswinst boeken.
  Tegen het einde van de Weimar hyperinflatie was in echt geld (goed) alles zo goedkoop dat je voor een ounce een huis kon kopen in Berlijn en voor een kilo een heel huizenblok.
  NB vandaag is 1kg amper 35k euro, oftewel een mooie middenklasse auto. Stel u voor dat u op het punt staat een nieuwe auto te kopen en zegt: “nou, ik zal voortaan wel met de fiets naar mijn werk gaan en de aankoopsom, die zet ik om in goud”. Met wat geluk bezit u over 10 jaar een heel huizenblok en kunnen een 30-tal gezinnen u maandelijks huur betalen.
  De zaadjes van het Rommelimperium zijn bij deze gelegd. Lang leve de opportunities die socilistisch wanbeleid met zich meebrengt 🙂

  Like

 10. Von Puffelen // mei 5, 2018 om 10:59 //

  De koers van goud wordt 2 keer per dag “gefixed” door “The City”.
  Bij een zogenaamde monetaire crisis zal goud en zilver moeten worden ingeleverd tegen een vaste (lage) koers op straffe van opsluiting net als in de VS in de 30er jaren.
  Dit kan een blind paard al zien aankomen.

  Like

 11. In Venezuela is dat op dit moment ook aan de gang. Ze hebben geen wc papier en medicijnen meer. De zwarte handel floreert als nooit te voren. Een gouden ring of ketting zullen ze nooit afpakken. En een kilo goud of zilver is veel makkelijker te verstoppen of mee te nemen dan een auto, huis of weiland.

  Like

 12. Daniel // mei 5, 2018 om 21:44 //

  @Fubar // mei 4, 2018 om 23:16 //
  Ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt. Je stijgt in mijn achting.

  Like

 13. @Fubar mei 4, 2018 om 23:16. Graag.

  Like

 14. Scrutinizer // mei 6, 2018 om 12:49 //

  @Von Puffelen,
  Fixing: So what? Vroeger was goud permanent op USD 20 gefixt, daarna op $35.
  Marktmanipulaties zijn slechts tijdelijk houdbaar. Tijdelijk kan best enkele decennia duren maar als het echt crisis wordt, blijkt de marktrealiteit gewoon sterker. Ik zou zeggen: doe nog snel je voordeel door aan gemanipuleerd lage koersen te hamsteren voor ze het niet meer volhouden. Extra winst dankzij de overheid. Als dat nou geen mooie wraak op het systeem is…

  Confiscatie: a) de wet was er in de VS inderdaad maar werd massaal niet nageleefd en amper een handvol mensen zijn ooit veroordeeld. Dus tenzij men nu huis per huis aan raids gaat doen, kan je gewoon he goud houden en mondjesmaat op de zwarte markt verkopen.
  b) je kan het ook aanhouden onder andere vorm. Munten en baren waren weliswaar onderhevig aan de wet, maar juwelen en overige artefacten niet. Bovendien vluchten mensen dan massaal in andere commodities (en bij voorkeur edele metalen) die i.t.t. fiat schaars zijn omdat ze niet met een druk op de knop bijgedrukt kunnen worden. Wie nu reeds zilver en platina koopt, voor de anderen (die uit goed vluchten en de opbrengst in zilver of platina willen investeren) dit doen, koopt dus voor er een grote vraag naar die alternatieven komt.
  Best koop je een mix van beide.
  Overigens kan je je spul ook in het buitenland aanhouden en indien dit niet bij een bank is maar bij een gold storage company dan rapporteren zij niets omdat ze niet onder die wet inzake gegevensuitwisseling vallen. Dus goud in Zwitserland, Australie, HK of SG bij een non-bank is in principe niet betroffen. Wetten kunnen wel gewijzigd worden maar zo snel gaat dat niet. Als je je herinnert hoeveel jaren het gekost heeft voor de Zwitsers eindelijk hun bankgeheim opgaven, dan weet je dat internationale wetten en verdragen wel kunnen veranderen maar dat het niet zo’n vaart loopt als pakweg de nationalisering en doorverkoop van Fortis bank in een weekeindje.
  c) LBNL je kan ook beleggen in (een mandje) goudmijnen. Zelfs toen burgers hun goud in de VS moesten inleveren aan een ta lage prijs (en dus in wezen onteigend werden), konden de mijnbouwbedrijven hun spul wel kwijt aan almaar stijgende marktwaarde. Zowel de aandelen als de dividenden van pakweg Homestead Mining, hebben mening investeerder geen windeieren gelegd (doch bleek eerder de kip met de gouden eieren). Als je niet weet welke te selecteren, kan je via een ETF als GDX of GDXJ een mandje kopen.

  Like

 15. Daniel // mei 5, 2018 om 21:44
  @Fubar // mei 4, 2018 om 23:16 //
  Ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt. Je stijgt in mijn achting.
  ———–

  Ik ben al een tijdje ‘wakker’ hoor, ik kan het alleen niet zo heel hardop zeggen hier.

  Beetje bij beetje, en voorzichtig.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s