Nieuw

Grieken bereiden massaprotest voor terwijl migrantencrisis een breekpunt bereikt

Pixabay.

De Griekse premier Alexis Tsipras zal met massale protesten worden begroet wanneer hij later vanavond op het eiland Lesbos aankomt.

De lokale bevolking heeft spandoeken uitgerold, winkels gesloten en een algemene staking gehouden in de aanloop naar het bezoek in verband met de aanpak van de migrantencrisis door zijn regering.

Sinds het begin van de migrantencrisis zijn er meer dan een miljoen migranten op de kust geland, met nog steeds duizenden in asielcentra.

Burgemeester van het eiland, Spyros Galinos, zei: “De mensen van Lesbos zijn uitgeput.”

“Het ritme van ons leven is verbrijzeld door vluchtelingen en migranten die nu een derde van onze bevolking tellen … angst heerst. Vrouwen zijn bang om ’s avonds hun huis te verlaten, kinderen worden binnenshuis gehouden omdat ouders bang zijn om ze buiten te laten spelen. Geen enkele gemeenschap zou dit accepteren.”

Immigratie minister Dimitris Vitsas heeft beloofd om het aantal migranten op de eilanden te verminderen van 15.500 tot 6.500.

Griekenland zou te maken kunnen krijgen met een nieuwe toestroom van migranten, aangezien er nog steeds duizenden mensen in Turkije aankomen, een belangrijke grensovergang. De grensoverschrijdingen tussen beide landen zijn dit jaar al met 17 procent toegenomen.

De Griekse regering is in de kou laten staan door de rampzalige aanpak van de migrantencrisis door de EU en haar beleid van open grenzen. Het is waanzin. Hoe lang kan dit nog doorgaan?

Bron:

https://www.westmonster.com/greeks-to-stage-mass-protest-as-migrant-crisis-hits-breaking-point/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s