Nieuw

De strijd om een verbod op kalifaatgroep Hizb ut-Tahrir

Reuring in Den Haag: de orthodox-islamitische organisatie Hizb ut-Tahrir houdt komende zondag een zogenoemde kalifaatconferentie. Onder meer het CDA en de PVV pleitten voor een verbod op de organisatie, die in tal van moslimlanden is verboden. In veel westerse landen is Hizb ut-Tahrir wel legaal. Waar staat deze club voor?

Hizb ut-Tahrir, Arabisch voor Partij van de Bevrijding, is in 1953 opgericht in Jordanië – waar het hoofdkwartier staat – om in het Midden-Oosten een islamitische staat te stichten voor de hele oemma, de wereldwijde moslimgemeenschap. De internationale organisatie noemt zichzelf expliciet niet spiritueel, maar politiek. Het doel is een kalifaat waar sharia-wetgeving geldt en dat wordt geleid door een kalie

verder lezen? -> Elsevier

Doe mee met 8.265 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on De strijd om een verbod op kalifaatgroep Hizb ut-Tahrir

  1. Karel Dokter // mei 4, 2018 om 10:36 //

    Feit: Hisb’ ut Tahrir is in Duitsland VERBOTEN.!!

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: