Nieuw

4 Mei een speciale dag waarop we de slachtoffers herdenken die hebben gevochten voor onze vrijheid

Vandaag is een speciale dag: vandaag herdenken we met veel respect alle Nederlandse slachtoffers van de tweede wereldoorlog & oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

Door Elise Nijmegen
Vandaag is een dag van respect en dankbaarheid voor diegenen die het leven hebben verloren bij het gevecht voor de vrijheid waar wij nu dagelijks van genieten. Die de moed hadden om te vechten voor een betere toekomst voor hun en hun (klein) kinderen.
Nu zijn er in onze gekleurde Nederlandse samenleving ook vervelende groepen mensen die geen respect hebben of kunnen opbrengen voor de algemeen geaccepteerde Nederlandse normen, waarden, gebruiken en tradities in ons land. Groepjes die huizen kraken, auto’s in de fik steken, anderen uitmaken voor racist terwijl ze zelf andersdenkenden buitensluiten, en nu weer een groep die geen twee minuten respectvol zijn mond kan houden. Deze groepen verdienen toch echt wat minder vrijheid en zouden door de autoriteiten keihard aangepakt moeten worden.

Vrijheid is er niet voor iedereen overal, laten we daarbij stilstaan en dankbaar zijn dat wij dat (nog) wel hebben. Laten we er samen voor zorgen dat we die vrijheid houden en we die niet opgeven, ook niet voor een politieke dictatuur of een islamitische totalitaire ideologie.

Ik heb zelf de oorlog niet meegemaakt maar toen ik dit laatste nummer van “De Vliegende Hollander” kreeg kwam het toch dichterbij en wou ik dat toch even met u delen. Laten we zorgen dat er niet weer zo’n krant moet komen omdat er eurofiele dictatoriale politici een beleid voeren waarin onze vrijheid steeds meer beperkt wordt.

Door Elise Nijmegen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

11 Comments on 4 Mei een speciale dag waarop we de slachtoffers herdenken die hebben gevochten voor onze vrijheid

 1. Fransdo // mei 4, 2018 om 16:44 //

  En laten wij ook waken voor groepen en lieden die 4 mei willen kapen voor hun eigen onfrisse agenda. Als jij bijvoorbeeld wil gedenken dat er duizenden economische gelukzoekers zijn verzopen in de Middellandse zee tijdens hun overtocht ga dan rustig je gang maar niet op 4 mei.

  Like

 2. lijkt me meer iets voor 5 mei om te gedenken dat is toch een feestdag?

  Like

 3. Johan // mei 4, 2018 om 16:54 //

  Wat betreft die verzopen dobbernegers : Dat is maar een heel kleine fractie van het totale aantal, dat wél levend in Italië is aangekomen. (0.37 % oftewel 3700 op een miljoen). In West-Europa is de kans op het krijgen van een hartinfarct groter. Moeten we die mensen dan ook gaan herdenken ?

  Like

 4. Bob Fleumer // mei 4, 2018 om 17:09 //

  Elise voor minister president daar heb ik meer vertrouwen in als Rutte!

  Like

 5. Von Puffelen // mei 4, 2018 om 17:45 //

  Dit is nog steeds de grootste belediging voor alle slachtoffers.
  “Wat ooit de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam was is nu de “Zur Lippe Biesterfeld show” integraal uitgezonden.”
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/05/04/dodenherdenking-een-beschamende-vertoning/

  Like

 6. Nazi-Duitsland werd niet verslagen op de stranden van Normandie, maar op de Russische vlaktes.De Russen zorgden voor 85 % van alle Duitse verliezen.De beslissing aan het Oostfront viel een jaar voor de geallieerde landing in Frankrijk.En wie veroverden de hoofdstad van de Nazi’s, Berlijn?Uh, de Russen,….die op 30 april 1945 de Reichskanzlerei in Berlijn bestormen en een eind maken aan Nazi Duitsland.De Britten en Amerikanen waren het grootste deel van de oorlog louter toeschouwers.Pas in juni 1944 vond de invasie in Normandie plaats, die in de westerse propaganda als beslissend wordt voorgesteld.Zo hoor je ook altijd over Amerikanen als bevrijders, en nooit hoor je dat het hen geen moer kon schelen, die oorlog in Europa. Totdat Pearl Harbour werd aangevallen en ze meegesleurd werden in Wereld Oorlog II….De Invasie van Europa deed het Westen omdat anders de Russische Invloed te sterk zou kunnen worden en er een machtsblok tegenover gesteld moest worden. De Normandie invasie was dus geen BEVRIJDINGS maar een BEZETTINGSINVASIE.De invasie was opgezet zo snel mogelijk en met veel onnodig verlies en soldaten werden als puur kanonnenvlees gezien, alleen maar om zo snel mogelijk West Europa te kunnen BEZETTEN. …

  Liked by 1 persoon

 7. Tijdens de periode van de ‘Koude Oorlog’ zijn meer Nederlandse militairen om het leven gekomen dan in alle Nederlandse acties, missies en uitzendingen bij elkaar.

  Bron: http://www.kovom.net/
  http://www.kovom.net/ererol.htm

  Like

 8. Henk der Niederlander // mei 6, 2018 om 10:31 //

  Leuk deze persoon van Balkan chronicles maar de persoon in kwestie moet niet aan geschiedvervalsing gaan doen.
  Hij (Zij) heeft gelijk dat de Amerikanen hun politiek van afzijdigheid volhieleden tot Pearl Harbor, en dat de Russen het grootste offer hebben gebracht in WW 2.
  Maar dat de invasie op de normandische stranden op uitdrukkelijk verzoek van Stalin geschiedde om het oostelijk front te ontlasten wil Balkan Chronicles waarschijnlijk niet vernoemd hebben.
  Trouwens heb Ik zelf het grootste respect van hetgeen de Russische soldaat gedaan heeft maar hun grote leider had bij zijn geboorte direct een hartinfarct mogen krijgen.

  Like

 9. Fransdo // mei 6, 2018 om 15:15 //

  Ik heb ooit een uitzending gezien waarbij Russische gevangenen helemaal werden leeg getrokken om gewonde Duitse soldaten van een bloedtransfusie te voorzien. Hoe wreed kun je worden en hoe inconsequent kun je zijn? Als het in de ogen van de Duitsers toch allemaal minderwaardige Bolsjewieken waren had je ook hun bloed niet moeten gebruiken maar zo consequent waren ze weer niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s