Nieuw

Goldman Sachs rapport waarschuwt farmaceutische bedrijven dat ziektes genezen ‘Bad For Business’ is

In een rapport van Goldman Sachs wordt openlijk toegegeven dat het genezen van patiënten geen "duurzaam businessmodel" is voor farmaceutische bedrijven.

Er is altijd de verdenking geweest dat farmaceutische bedrijven mensen liever ziek en aan de medicijnen houden dan ze in één keer te genezen en de mogelijkheid verliezen om terugkerende klanten te creëren.

Hoewel het enorme motief hier gemakkelijk te zien is, met een industrie die in 2017 alleen al in de Verenigde Staten meer dan $ 453 miljard opbrengt, kunnen veel mensen het maar moeilijk geloven dat ze niet de belangen van hun klanten op het oog hebben.

Het idee dat deze bedrijven ons ziek willen houden, wordt door velen afgedaan als een ‘samenzweringstheorie’, maar laten we niet vergeten dat deze bedrijven en hun hooggeplaatste investeerders hier zijn om drugs te verkopen, geen levens te redden. Dit punt werd eerder deze maand openlijk naar voren gebracht in een notitie die analist Salveen Richter van Goldman Sachs aan klanten van het bedrijf stuurde, over het potentieel om ziekten met gentherapie te genezen.

Richter schatte dat de marktomvang voor gentherapieën zo groot zou kunnen zijn als $ 4,8 biljoen als ‘genen de basis vormen voor alle biologische activiteit’, aldus CNBC. Hij maakt zich echter zorgen over de manier waarop het vermogen om ziekten te genezen een negatieve invloed kan hebben op de bedrijfsresultaten.

In het rapport, getiteld ‘De genoomrevolutie’, stelt Richter de vraag: ‘Is genezen van patiënten een duurzaam bedrijfsmodel?

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Goldman Sachs rapport waarschuwt farmaceutische bedrijven dat ziektes genezen ‘Bad For Business’ is

 1. Henk der Niederlander // mei 3, 2018 om 20:40 //

  Wat ook niet onderschat mag worden is het feit dat veel geneesmiddelen getest worden op dieren waarna een of meerdere kweken worden opgekweekt.
  Ondertussen zit er natuurlijk wel dierlijk genetisch materiaal in deze kweken die ook meegroeien met het gevolg dat de patient niet alleen een medicijn toegediend krijgen maar ook dierlijk genetisch materiaal.
  Dat lijkt me nou niet echt geneeskundig bevordelijk.
  Het gevolg is een nieuwe ziekte en big pharma heeft weer een partij werk en een verdienmodel.

  Liked by 1 persoon

 2. Die joden denken maar aan één ding en dat is geld verdienen. Als het moet over veel lijken. En de naam Goldman Sachs zegt al genoeg.

  Liked by 1 persoon

 3. Von Puffelen // mei 3, 2018 om 21:18 //

  “Big Pharma criminality no longer a conspiracy theory: Bribery, fraud, price fixing now a matter of public record”
  http://www.whale.to/a/big_pharma_criminality.html
  Een samenzweringstheorie is het al jaren niet meer.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Goldman Sachs rapport waarschuwt farmaceutische bedrijven dat ziektes genezen ‘Bad For Business’ is | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s