Nieuw

EU-Commissie wil meer geld en draait de subsidiekraan voor Polen en Hongarije dicht

De EU wil meer geld voor een kleinere EU als het Verenigd Koninkrijk zo meteen de EU verlaat. Via een omweg, waar geen unanimiteit meer voor vereist is, worden de omvolkingsduimschroeven bij Polen en Hongarije aangedraaid.

De Europese Commissie heeft de meest recente begroting van het politieke blok aangekondigd, een verhoging tot 1,25 biljoen euro, en heeft een nieuwe clausule opgenomen om landen die niet “de rechtsstaat eerbiedigen” de toegang tot fondsen te ontzeggen.

Op Sovjet leest gestoeld meerjarenplan

De zevenjarige begroting werd woensdagmiddag aangekondigd door de Europese Commissie en werd verwelkomd door het eurofiele lid van het Europees Parlement, Guy Verhofstadt, die op Twitter schreef: “De #EU-begroting moet voorwaarden stellen: als een regering #EU-values verwerpt, mogen zij ook niet de grootste begunstigden van EU-geld zijn.

Verhofstadt noemde de Hongaarse premier Viktor Orbán in zijn opmerking: “Europees geld moet ten goede komen aan onze economieën en burgers en niet worden gebruikt om de familie van Orbán te verrijken of voetbalstadions in zijn kiesdistrict te financieren.

Het nieuwe voorstel zou de middelen beperken voor landen als Polen, dat door de EU wordt bekritiseerd vanwege zijn pogingen tot recente justitiële hervorming, en andere landen zoals Hongarije, die met Brussel in conflict zijn gekomen over zowel het herverdelingsprogramma voor migranten als de invloed van de linkse miljardair George Soros en zijn uitgebreide netwerk van NGO’s.

VVD woordvoerder wil Europese Superstaat

Eerder deze week heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Jacek Czaputowicz, commentaar geleverd op de veranderingen: “Wij zien dit als een voornemen om druk uit te oefenen op sommige staten, als politieke druk vóór de besprekingen. Daarom staan wij zeer afwijzend tegenover deze ideeën.

Volgens de Europese Commissie “is het doel van de nieuwe regels (een verordening) die vandaag worden voorgesteld, de EU-begroting te versterken en te beschermen tegen de financiële risico’s die verbonden zijn aan algemene tekortkomingen van de rechtsstaat”.

“Soros-lijst” noemt 226 Europarlementariërs die onder volledige controle van George Soros staan

“De nieuwe voorgestelde regels zouden de Unie in staat stellen de toegang tot EU-financiering te schorsen, te beperken of te beperken op een wijze die in verhouding staat tot de aard, de ernst en de omvang van de tekortkomingen van de rechtsstaat”, voegde de Commissie eraan toe.

De verandering komt na maanden van conflict tussen Brussel en de landen van Midden-Europa, waar de EU tot nu toe een beroep heeft gedaan op artikel 7 vwb. Polen, dat het land zijn EU-stemrecht zou kunnen ontnemen. Voor het in werking stellen van artikel 7 is echter unanimiteit vereist en dat wordt met dit voorstel omzeild.

In november riepen vier grote Europese politieke figuren de EU ook op om de naar Hongarije gestuurde fondsen te beperken na de campagne van premier Orbán tegen de invloed van George Soros. Twee van de vier ondertekenaars waren rechtstreeks verbonden met George Soros via de European Council on Foreign Relations (ECFR), die door Soros is opgericht en geld ontvangt van zijn Open Society Foundations.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/05/02/eu-1-25-trillion-euro-budget-stop-payments-values-brussels/

https://www.politico.eu/article/european-commission-proposes-eu-budget-cap-multiannual-financial-framework-guenther-oettinger/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

14 Comments on EU-Commissie wil meer geld en draait de subsidiekraan voor Polen en Hongarije dicht

 1. Prima.
  Dan blijft er voor de betreffende landen geen motivatie bestaan om in de EU te blijven. Zonder gratis geld waren ze allang uit de gehate EU vertrokken.

  Liked by 1 persoon

 2. paulzwueste // mei 3, 2018 om 19:38 //

  Wanhoopsdaad… waar ze de afgelopen jaren constant mee hebben gedreigd.
  En zeker binnenskamers.
  Nu Engeland de EU verlaat missen ze per jaar 12 miljard!
  Dus moet er bezuinigt worden.
  Wat is er dus logischer Polen en Hongarije nu zogenaamd te straffen door ze geen geld meer te sturen.
  Ze kennen de gevolgen, maar ze hopen nog steeds dat het niet zo ver zal komen.
  Voor mij is het duidelijk, als de EU inderdaad de geldkraan dichtdraait zullen Polen en Hongarije in de toekomst zeker de EU verlaten.
  En bij die landen zal het niet blijven.
  Ook Oostenrijk verzet zich steeds meer tegen De EU-dwingelandij.
  Spanje en Italië worden steeds instabieler en Frankrijk kost ook alléén maar geld.
  Duitsland en het braafste Nederlandse jongetje van de klas kunnen de EU alléén ook niet financieel redden.
  Zeker nu er weer een aantal armoedige schurkenstaten-landen zoals Bulgarije en Albanië bij de club moeten.
  Dat gaat zoveel miljarden kosten.
  Bovendien verarmt Europa snel door de voortdurende import van miljarden verslindend tuig.
  De EU heeft zijn langste tijd gehad.
  Let op mijn woorden.

  Liked by 1 persoon

 3. Rommel heeft uit betrouwbare bron vernomen dat in het aankomend najaar de laagconjunctuur inzet. Dan wordt het pas echt bal. Nog veel meer stront komt dan naar boven drijven.

  Liked by 1 persoon

 4. IS staat voor de poorten en kan gelijk huis houden in Brussel.

  Like

 5. Esperanza // mei 3, 2018 om 22:43 //

  Tuig van de richel.

  Like

 6. skeeter // mei 3, 2018 om 23:02 //

  Wordt dat de vonk Rommel? Je zou onderhand gaan denken dat er niet veel meer nodig is.

  Like

 7. Esperanza // mei 3, 2018 om 23:58 //

  Liked by 1 persoon

 8. Ja skeeter.
  Dan breekt de pleuris uit. Je hoeft niet eens zo ver terug in de geschiedenis te kijken om dit bevestigd te zien. Eerst komt het vreten, dan de moraal. De goedmensjes zingen straks wel een ander liedje als het water tot aan hun lippen staat.

  Like

 9. Johan P // mei 4, 2018 om 00:42 //

  Prima. Dan krijgen die landen geen geld meer? Best hoor, maar dan hoeven ze ook niet te betalen. Gewoon uit de club stappen. En geen jarenlange onderhandelingen zoals met de Brexit, gewoon per direct kappen met betalen. En handelsverdragen sluiten met Groot Brittanie. Eens kijken hoelang die gekken in Brussel dat volhouden.

  Like

 10. Signo // mei 4, 2018 om 07:53 //

  Het wewelsburg van Brussel gaat vallen

  Like

 11. De nederlandse slappe hap gaat gewoon betalen voor de slokop in Brussel,
  Mark Rutte, Penthouse Pechtold, die CDAer en CUer proberen zich op welke manier dan ook omhoog te likken in Brussel in hoop op een prestigieus baantje.

  Like

 12. Bob Fleumer // mei 4, 2018 om 17:18 //

  Niks anders dan Sores mer soros.

  Like

 13. Bob Fleumer // mei 4, 2018 om 17:19 //

  Moet natuurlijk zijn; met soros.

  Like

 14. Stopt de burger per direct met zijn belastingafdracht, krijgt de NL overheid niets binnen, waardoor afdracht NL overheid richting eu per saldo NUL zal zijn.

  Conclusie; einde geld richting Brussel, ergo, einde dictatoriaal eu regime.
  Case closed!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s