Nieuw

Griekenland: illegale immigranten moeten staatsburger worden

Pixabay.

Terwijl Griekenland worstelt met een versnelling van de economische neergang en een toenemend gebrek aan publiek vertrouwen in de politieke leiding, lijkt de heersende Syriza-coalitie een strategie te volgen om stemmen van immigranten te vergaren door hun naturalisatieproces te versnellen.

Door: Maria Polizoidou – Vertaling: ‘Rommel’

Volgens een recent rapport in het Griekse dagblad Parapolitika legt minister van Binnenlandse Zaken Panos Skourletis de basis om honderdduizenden immigranten in staat te stellen staatsburger te worden en te stemmen bij de volgende verkiezingen. Hoewel het mandaat van premier Alexis Tsipras in september 2019 afloopt, voorspellen sommige analisten een oproep tot verkiezingen eind 2018.

Tot nu toe moesten kandidaten voor de Griekse nationaliteit door een comité worden doorgelicht. In het nieuwe systeem krijgen aanvragers automatisch het staatsburgerschap als zij 20 van de 30 vragen correct online beantwoorden. Bovendien is de regering van plan immigranten die ouder zijn dan 65 jaar toe te staan Griekse identiteitsbewijzen te verkrijgen zonder hun kennis van de Griekse taal te testen. Met andere woorden, het zal gemakkelijker zijn om de Griekse nationaliteit te verkrijgen dan een Griekse visvergunning. In totaal zullen daardoor 800.000 immigranten – bijna een tiende van de Griekse autochtone bevolking – spoedig staatsburger worden. Omgerekend naar de Verenigde Staten zou dat het equivalent zijn van 32.000.000 nieuwe kiezers.

In principe is het idee niet anders dan de 220 pagina’s tellende gids van George Soros, uitgebracht door DC Leaks, die schijnbaar een permanente stemmeerderheid voor de Democratische Partij creëert door “het Amerikaanse electoraat in 2018 met 10 miljoen kiezers uit te breiden”.

Het versoepelen van de burgerschapsvereisten mag dan een berekende electorale truc zijn, het is ook in overeenstemming met een algemeen Europees multiculturalisme. De huidige leiders zijn niet geïnteresseerd in de herkomst van de illegale immigranten in het land, van wie velen afkomstig zijn uit Afghanistan, Pakistan, Afrika en de joods-christelijke wortels en cultuur van de moderne Griekse beschaving niet respecteren . Evenmin lijkt de regering zich zorgen te maken over het gevaar dat grote aantallen migranten uit door terroristen geteisterde landen met een moslimmeerderheid Griekse staatsburgers worden, zonder dat ze worden gecontroleerd.

Ondertussen neemt de immigrantenpopulatie in Griekenland toe en wordt het land tegelijkertijd geconfronteerd met een braindrain. In de afgelopen acht jaar hebben bijvoorbeeld 500.000 geschoolde en goed opgeleide jongeren het land verlaten en ervoor gekozen om in het buitenland te blijven in plaats van naar huis terug te keren en bij te dragen aan de economie, de cultuur en de samenleving in het algemeen.

Volgens recente opiniepeilingen zou de oppositiepartij Nea Dimokratia winnen als er vandaag in Griekenland verkiezingen zouden worden gehouden. Het is daarom waarschijnlijk dat de zittende coalitie Syriza haar inspanningen om aan de macht te blijven heeft opgevoerd. Laten we hopen dat de manoeuvre die zij daartoe onderneemt door immigranten haastig stemrecht te verlenen, zal mislukken. Zo niet, dan zou de toekomst van Griekenland en andere landen waar er zichtbare inspanningen zijn om democratische processen te ondermijnen – zoals in Amerika’s gepolitiseerde, schijnbaar gecriminaliseerde Ministerie van Justitie en Federal Bureau of Investigation en de inspanningen van Amerikaanse Democraten om te proberen te voorkomen dat de president een regering vormt – gevaarlijk somber kunnen zijn.

Bron:

https://www.gatestoneinstitute.org/12227/voter-rolls-greece

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Griekenland: illegale immigranten moeten staatsburger worden

 1. templars2017 // mei 2, 2018 om 00:53 //

  Knettergek………………

  Like

 2. En als Grieks staatsburger vrij reizen in Europa. Die blijven daar niet lang, lekker met het vliegtuig naar Nederland of Duitsland.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // mei 2, 2018 om 01:20 //

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // mei 2, 2018 om 01:27 //

  Hein zei eigenlijk al wat mij door het hoofd ging.
  We hebben te maken met economische nomaden, die zijn dus per definitie niet geïnteresseerd om in een economisch slecht draaiend land te blijven. Maar aan het weggeven van de Griekse nationaliteit hangt ook een kaartje vrij reizen door Europa vast.
  Weer honderdduizenden die de weg naar de sociale uitkeringen in Noord-Europa werkelijkheid zien worden.
  En hier staan de “Wees Welkom” types te trappelen van ongeduld, ze willen haast maken met de race naar beneden (de stront in !)

  Like

 5. “de joods-christelijke wortels en cultuur van de moderne Griekse beschaving ”

  Wat is dat toch voor gelul ?

  Grieks-christelijke wortels !

  Like

 6. Wie maakt ons toch wijs dat wij Joods-christelijke wortels hebben ?

  Wij hebben heidens-christelijke wortels.

  Joden werden keer op keer elk Europees land uitgezet.

  Als je er in 109 landen uitgeflikkerd wordt, dan is dat voor helemaal niks ?

  Like

 7. Oh, komt van Gatestone Institute. Iemand al eens gekeken wie de eigenaren van die site zijn ?

  I rest my case.

  Like

 8. Ach, dat “joods” is na de 2e w.o. voor het “christelijke” geplakt. Als een doekje voor het bloeden. Jeweetwel, die holocaust enzo.

  Liked by 1 persoon

 9. Zouden we het helemaal politiek correct uitspreken is het “joods-islamitische-christelijke” wortels, en om boeddhisten niet tegen het hoofd te stoten kunnen we altijd nog boeddhistisch er ergens tussen plakken.

  Like

 10. Horatius // mei 2, 2018 om 10:35 //

  Op deze slimme manier kun je dus ook van je illegale immigranten afkomen.

  Je geeft ze een Grieks paspoort en desnoods een gratis vliegticket richting West-Europa en klaar is Achmed!

  Op legale wijze naar de vleespotten van de verzorgingsstaat. Maar er komt toch echt een moment dat de verzorgingsstaat die invasie niet meer kan financieren en wat dan?

  Waarschijnlijk het volgende scenario: rovend en plunderend trekken deze horden baardmannen en uiterst viriele Afrikanen dan door Duitsland en Nederland en dan wordt alsnog het gelijk bewezen van de populisten, maar dan is het wel te laat om nog corrigerend in te kunnen grijpen.

  Onze multiculturele samenleving (sinds 1975 per resolutie in het leven geroepen in Straatsburg) is dan wel helemaal compleet maar ook rijp voor een burgeroorlog en dat is een slecht toekomstperspectief.

  Brussel zou natuurlijk die Grieken tot de orde kunnen roepen door de geldkraan dicht te draaien, ze liggen immers nog steeds aan het infuus, maar daar zal het wel niet op uitdraaien.

  Opvangplekken genoeg voor deze immigranten. Er zijn nog heel veel panden te kraken in Amsterdam en aangezien volgens de regering de criminaliteit sterk is teruggelopen kunnen ook een fiks aantal gevangenissen worden omgebouwd voor een noodopvang: luxueuze appartementen met TV, PC, waterpijp en een blonde linkse activiste als troostmeisje.

  Onze van oorsprong Germaans-Christelijke samenleving is ten dode gedoemd en wordt omgevormd tot een multiculturele lappendeken waarin de moslims een prominente rol zullen gaan spelen.

  En de Linkse Goedmens?

  Die wordt (voorlopig) getolereerd vanwege bewezen diensten en kan zijn zilverlingen gaan zitten tellen.

  Like

 11. Kortom, de pvda aanpak!
  Tenslotte heeft die in NL ook goed gewerkt……

  Oh,….wacht!

  Like

 12. Danny // mei 2, 2018 om 12:40 //

  Het einde van de voormalige bakermat vd Europese beschaving, zal ten onder gaan door het nemen van deze maatregelen !

  Geen eurocent meer naar Griekenland!

  De gehele Syriza voor de rechtbank wegens landverraad aan het eigen volk!

  Like

 13. Elisabeth // mei 2, 2018 om 15:32 //

  Kijk…daarom wilde de door de Islam aangestuurde (en betaalde?) Brusselse Maffia Griekenland een paar jaar geleden persé binnen de EU houden!!! Het zoveelste bewijs voor het snode plan om heel Europa nog verder te vergiftigen!

  Like

 14. Je moet wel bijna net zo dom zijn als een moslim, als je niet eens weet dat het Christendom uit het Jodendom stamt

  Like

 15. Het christendom is voortgekomen uit het jodendom en Jezus was joods en is daar ook nooit mee opgehouden. Er waren geen christenen voor Jezus. Je hoort joden dan ook nooit “joods-christelijk” zeggen. Het is een politiek correcte holle frase.

  Liked by 1 persoon

 16. Duchesne // mei 3, 2018 om 18:09 //

  Italie gaat het ook doen, een tijdelijke status geven en ticket Moffrika…verkiezingsbelofte nagekomen….
  Wat kun je er tegen doen…..

  oplossing: politici die hieraan meewerken ter plekke *censuur* waar je ze vind….een hier, een daar….zo werkt het als je tegen macht moet opboksen. De ander met macht voldoende intimideren zodat men wil praten en begrijpen….de hele basis van democratie is gebaseerd op de mogelijkheid tot wederzijds gelijkwaardig geweld dat respect voor de ander in stand houd en daarmee vrijheid garandeerd. Waarom denkt u dat we onze vrijheid nu kwijtraken?

  Een grondwet die deugd heeft deze balans voor alle burgers ingebouwd met het recth op bezit van een machtsmiddel. Zonder dat is vrijheid tijdelijk en niet behoudbaar. Wat waren die Amerikaanse schrijvers van de grondwet toch helder en vooruitziend…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s