Nieuw

Canadese premier Trudeau heeft spijt van zijn uitnodiging aan asielzoekers – wil zijn opengrenzenbeleid terugdraaien

Nadat de Canadese premier Trudeau zijn grens openstelde voor alle moslims die zich voordeden als asielzoekers die door de VS waren afgewezen, wil Canada dat beleid nu terugdraaien.

Canada wil plotseling een bilaterale overeenkomst met de VS wijzigen om het mogelijk te maken duizenden voornamelijk islamitische en sommige Haïtiaanse asielzoekers die over de grens naar Canada lopen terug te sturen, maar volgens een Canadese ambtenaar werkt de VS niet mee.

Op grond van de Safe Third Country Agreement (STCA) worden asielzoekers die aankomen bij een formele Canada-VS-grensovergang die in beide richtingen loopt, teruggestuurd en wordt hun gevraagd asiel aan te vragen in het eerste land waar zij zijn aangekomen. Canada wil nu dat de overeenkomst herschreven wordt en voor de hele grens geldt.

Meer dan 26.000 mensen zijn de Canada-VS-grens illegaal overgestoken om een vluchtelingenverzoek in te dienen in de afgelopen 15 maanden, over sloten en op lege wegen langs ’s werelds langste onbeschermde grens. Velen hebben Reuters verteld dat ze in de Verenigde Staten zouden zijn gebleven, ware het niet dat de immigratieretoriek en het immigratiebeleid van president Donald Trump dat heeft ontmoedigd.

De Canadese ambtenaren bespraken in september voor het eerst de wijziging van het pact met de ambtenaren van de Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security), kort nadat in augustus meer dan 5.700 asielzoekers Canada binnenliepen.

Voor nu, zei een andere ambtenaar, zal Canada blijven doen wat het doet: de toestroom van aanvragers van vluchtelingen in een overbelast systeem in goede banen te leiden en tegelijkertijd potentiële grensoverschrijders proberen te ontmoedigen door middel van stimuleringsmaatregelen.

– Wij willen hen ertoe brengen om akkoord te gaan dat wij, als iemand de grens overschrijd, hem meteen kunnen terugsturen, vertelde de ambtenaar aan Reuters op vrijdag, toevoegend dat Canada de kwestie al “minstens een dozijn” keer heeft aangekaart sindsdien. “Ik zou niet zeggen dat ze bezwaar maakten of zeiden: ‘Nee, we doen het niet’, maar ze reageerde niet snel.

Het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid  herziet het voorstel van Canada en heeft nog geen besluit genomen, zei een woordvoerster.

Bron:

Reuters – Canada wants U.S. cooperation in turning back asylum seekers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Canadese premier Trudeau heeft spijt van zijn uitnodiging aan asielzoekers – wil zijn opengrenzenbeleid terugdraaien

 1. skeeter // mei 2, 2018 om 04:57 //

  De enige reden dat jihady justin draait is omdat Quecbec pissed off is met hem en daar heeft ie de meeste stemmen, ondertussen willen die liberale hufters wel effe een wet er door rammen om elke klootzak hier met een rijbewijs stemrecht te geven.
  https://www.therebel.media/ezra_levant_show_may_01_2018

  Like

 2. antiislamnu // mei 2, 2018 om 10:28 //

  Nog een die zo voor het vuurpeloton kan gaan staan

  Like

 3. Porta // mei 2, 2018 om 11:22 //

  Hebben die boze blanken mannen weer gelijk… Zucht

  Liked by 1 persoon

 4. America zit niet verlegen om deze barbaren, wie ze hebt mag ze houden. Veel Plezier met ze jihady justin

  Like

 5. Voer die linkse idioot aan een ijsbeer.

  Like

 6. Republikein // mei 3, 2018 om 01:05 //

  Verzuip er maar lekker in.

  Like

 7. Die lieverd moet gewoon voor de spiegel gaan staan en de navolgende mantra verschillende keren herhalen….

  ” Wir schaffen das! Yes we can! Qui c’est possible! ”

  en voor ‘ie ’t beseft vallen de succesnummers over elkaar heen.
  Vraag maar aan Mutti en uncle Tom.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s