Nieuw

Known Genocidaires And Daesh Foreign Fighters Avoid Prosecutions In The UK

As Daesh is being defeated in the Middle East, the risk that so-called Daesh foreign fighters, namely, nationals from countries other than Syria or Iraq, returning to their home countries increases. With more than 5,000 Daesh foreign fighters originating from Europe (with 3,700 from the UK, Belgium, France, and Germany alone), there is a serious risk to international peace and security. The response to returning Daesh foreign fighters must be a priority of states’ counter terrorism strategy. Nonetheless, the response continues to raise serious concern.  

In 2017, Pieter Omtzigt, Dutch MP and Special Rapporteur on bringing Daesh to justice at the Council of Europe, requested that the member states of the Council of Europe provide information on the number of prosecutions pursued against Daesh foreign fighter returnees within their respective jurisdictions. The inquiry revealed a startling picture, the number of prosecutions across all member states to the Council of Europe is very low and significantly lower than the number of foreign fighters returning to those countries. The UK is no exception.

Forbes >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s