Nieuw

Facebook-censuur in Duitsland

Joachim Steinhöfel (rechts) is advocaat, journalist en anticensuuractivist. Hij beheert een website waar hij gevallen documenteert waarin Facebook content heeft verwijderd of gebruikers heeft verbannen. (Steinhöfel-beeldbron: Hilmaarr/Wikimedia Commons)
  • Marlene Weise werd 30 dagen lang van Facebook verbannen omdat ze twee foto’s plaatste: de ene toonde het Iraanse nationale vrouwenvolleybalteam uit de jaren zeventig met t-shirts en korte broeken, en de andere toonde het huidige Iraanse team met hijabs en kleding die armen en benen bedekt.
  • “Moet een gebruiker die zich aan de wet én zijn contractuele verplichtingen houdt, aanvaarden dat bedrijven zoals Facebook of Twitter zijn inhoud verwijderen of hem een verbod opleggen? De uitspraak is een belangrijke etappeoverwinning voor de vrijheid van meningsuiting.”- Joachim Nikolaus Steinhöfel, advocaat en anti-censuuractivist.

Door: Stefan Frank

Een Berlijnse rechtbank vaardigde een tijdelijk dwangbevel tegen Facebook uit. Met de dreiging van een boete van €250.000 euro of een gevangenisstraf werd Facebook verplicht om een verwijderde opmerking van een gebruiker te herstellen. Bovendien verbood de uitspraak de onderneming om de gebruiker op grond van deze opmerking te verbannen.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/12233/facebook-censuur-duitsland

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Facebook-censuur in Duitsland

  1. Nog iemand die dat heeft op face like an ass book ik heb nu onder elke video die ik zie de vraag staan of deze video hate speech bevat ja of nee .
    Nog iemand dit ?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s