Nieuw

Spanning Israël-Iran loopt gevaarlijk op – Netanyahu komt met ‘dramatisch’ nieuws rond Iran

Foto: Israëlische ministerpresident Benjamin Netanyahu. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Foreign and Commonwealth Office

Netanyahu heeft net, 20.00 uur (Israëlische tijd), een speech geven. Iran zou zich niet aan de nucleaire deal gehouden hebben.

Aankondiging voor de speech:

Iran zou de boel belazerd hebben:

Assad moest weg, en dat is mislukt. In ruil daarvoor heeft Israël nu Iran als nieuwe buren gekregen. Dat is een beetje meer dan alleen maar van de regen in de drup.

Afgelopen nacht heeft Israël Iraanse posities in Syrië gebombardeerd:

Bij die aanval zou Israël bunker-buster bommen ingezet hebben:

Het luchtruim zou gesloten zijn, zodat de luchtmacht vrij spel heeft, een corridor heeft naar Syrië, en eventueel verder richting Iran:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

24 Comments on Spanning Israël-Iran loopt gevaarlijk op – Netanyahu komt met ‘dramatisch’ nieuws rond Iran

 1. Dat wordt boots on the ground in Iran 💥💂💥💂💥💂💂💂💂💂💂💂💂

  Like

 2. Henk der Niederlander // april 30, 2018 om 20:43 //

  Nee Headshot.
  Daar heeft Israel de capaciteiten niet voor.
  Maar ze hebben wel de capaciteiten om van een groot deel ban Iran een glasplaat te maken en zullen dat ook doen als het echt gaat spannen.
  De joden zijn een maal als makke schapen naar de slachtbank gegaan en weten dus precies wat dat in houdt.
  In deze tijd zal het allemaal een beetje anders lopen.

  Liked by 1 persoon

 3. scherpschutter1943 // april 30, 2018 om 20:48 //

  Ik hoop dat Israel, Iran volledig vernietigd, zodanig dat er niet 1 steen op de andere blijft staan en dat het Iraanse volk tot de laatste man, vrouw, kind, wordt uitgeroeid. Het is nu of nooit. Wat de rest van de wereld vindt, zal Israël een zorg zijn.

  Like

 4. templars2017 // april 30, 2018 om 23:19 //

  Dit is iets dat niemand heeft zien komen, wat er ook van aan is het is een ontwikkeling die interessant is ,zeker als je het in het licht van de recente gebeurtenissen bekijkt.
  Eerst is er de verassing dat Noord Korea zijn nucleaire wapen programma gaat opheffen ,heeft dit Israelisch bewijs een invloed gespeeld?
  In ieder geval als ze Noord Korea van Iran losweken zijn deze een bondgenoot kwijt.
  Daarnaast staan de besprekingen die de VS hebben gehad met de Arabische staten rond de straat van Hormus.
  Net na zijn aanstelling heeft Pompeo een bezoek gebracht aan het midden oosten ,waaronder Israël ,wat was de intentie ,bewijs komen geven dat de Amerikanen de bewijzen die Israël claimt te hebben juist en gerechtvaardigd zijn?
  Als er een excuus nodig is om Iran aan te vallen dan kan dit wel eens de trigger zijn .Ook de aanvallen op de Iranezen in Syrië zijn met mystiek omhuld.
  Nethanyahu heeft toch gezegd dat hij het niet zou toelaten dat Iran in Syrië een legermacht zou opbouwen ,en wat deden de Iraniërs ,ze sloten een overeenkomst met de Hezbollah in Lebanon.De spanning in Israël is zeer hoog .
  Het begint er grimmig uit te zien ,wat zei gen .Clarck ,we gaan zeven landen amkeren in vij jaar tijd ,Iraq,Lybië…..en we zullen stoppen na Iran….
  Wel ze zijn er bijna ,alleen in Syrië gaat het niet zo goed , doch wat we niet uit het oog mogen verliezen is dat Turkije een bondgenoot is van Iran ,en er zitten veel Turken in Europa en dat samen met een massa moslims uit de reeds “omgekeerde landen”.
  Nu is het luchtruim boven de Noordelijke grens van Israël gesloten ,de oorlogstrommels roffelen almaar harder en harder.

  Like

 5. Ik heb nul nieuw bewijs gezien in die video. Het is een kopie van zijn speeches in 2013 en 2015. Het lijkt er op alsof er een excuus gezocht wordt om te kunnen starten.

  Like

 6. Esperanza // april 30, 2018 om 23:53 //

  Dat d’r geen hard bewijs nodig is om met raketten te gaan smijten werd onlangs met die vermeende gifgas aanval ook weer eens aangetoond.

  Liked by 2 people

 7. Esperanza // april 30, 2018 om 23:57 //

  Like

 8. Esperanza // mei 1, 2018 om 00:09 //

  Like

 9. EU: Netanyahu exposé erodes Iran’s credibility, but that’s why we needed deal

  Prime minister has ‘not put into question Iran’s compliance’ with 2015 landmark agreement, claims union’s foreign policy czar Federica Mogherini

  Netanyahu failed to present any evidence showing that Iran was violating the terms of the agreement, known as Joint Comprehensive Plan of Action, she stated.

  “What I have seen from the first reports is that Prime Minister Netanyahu has not put into question Iran’s compliance with the JCPOA commitments, meaning post-2015 nuclear commitments,” she said in response to Netanyahu’s presentation, delivered at the Tel Aviv headquarters of Israel’s defense establishment.

  https://www.timesofisrael.com/eu-netanyahu-expose-erodes-irans-credibility-but-thats-why-we-needed-deal/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Ik ben het zelden/nooit met Mogherini eens, maar ik heb ook geen nieuw bewijs gezien.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // mei 1, 2018 om 01:46 //

  Nee Israël moet wachten tot ze op de drempel staan.
  Wat mij aangaat hecht ik honderd keer meer waarde aan de woorden van Israël dan van welk Arabisch land dan ook. Israël en de Joden zijn bereid om tot het uiterste te gaan om zichzelf te verdedigen en dan liefst niet binnen hun eigen landsgrenzen maar daarbuiten, een oorlog op eigen grondgebied moet koste wat kost voorkomen worden.
  En no matter wat ze doen, de “wereld” staat toch altijd klaar om ze te veroordelen wegens excessief geweld, nou het zal wel, maar als je al zestig jaar bedreigd wordt in je voortbestaan ga je toch wat anders tegen de zaken aankijken.

  Like

 11. Israël wilde een bataljon omvolkingsnegers onze kant uitsturen.

  Is dat de actie van een vriend of de actie van een vijand ?

  En hoeveel migranten zijn er al naar Europa gekomen door al die opgestookte oorlogen daar.

  Waarom moest en zou Assad weg, uit het enige land in het MO waar christenen veilig waren ?

  En hoeveel omvolkingsvluchtelingen gaat dit weer opleveren ?

  Al die landen waar mot geweest is en is, stonden op het lijstje Yinon-Clarke.

  Daar hebben we de invasie aan te danken.

  Ik wens Israël alle goeds, maar mijn belang ligt niet daar, mijn belang ligt hier, in Nederland !

  En nog meer mot in het MO om mohammedanen mijn kant uit te jagen, is wel het laatste waar ik behoefte aan heb.

  Liked by 1 persoon

 12. Ja en dan deze doos in de bocht wat een heerlijke blamage .

  Like

 13. @ Henk ik denk toch dat je je vergist Israel heeft nog steeds Trump en Amerika achter zich staan let maar op Trump zal nog wel ffe gaan blaffen richting Iran .
  Dat was namelijk al jaren lang het plan en nu hebben ze een provocatie als excuus een nucleare bedreiging want die gaat ook richting USA uit .

  Like

 14. Israel/Joden pleiten al tijden voor oorlog.

  Ik heb in dat stukje niet gezegd dat het allemaal Joden waren, maar dat waren het wel. (ik zeg het namelijk nooit, ik vermeld alleen stilletjes de namen wat voor de goede lezer genoeg zou moeten zijn, maar als je een beetje beter kijkt/leest ..)

  Kijk dan naar de namen ! :

  https://fenixx.org/2018/04/12/media-beschuldigt-tucker-carlson-er-van-russische-propaganda-te-pushen/

  Netanyahu komt met 0 nieuw bewijs, geen smoking gun. Maar we weten dat het in Syria niet zo gelopen is als de ‘Deep State’ wilde, omdat Rusland er in stapte.

  De bedoeling was dat Assad zou verdwijnen. Waarom moest Assad verdwijnen ?

  Je kan mohammedaanse bevolkingen alleen een beetje onder controle houden met een autoritair bewind.

  Dat deed die toch prima ?

  Voor Israël is Iran het doel.

  Voor de USA is dat slechts de route die gegaan moet worden om die vermaledijde Russen er eindelijk onder te krijgen.

  Ik wil U er graag aan herinneren dat we in Europa leven, en dat beide niet in ons belang is.

  Like

 15. Lord of Hosts // mei 1, 2018 om 09:37 //


  Als de VS met Saudi-Arabië voor $ 380 miljard (mei2017) een overeenkomst tekent voor de aankoop van Amerikaanse wapens, incl groot-materiaal (oorlogs-vliegtuigen/helikopters etc.) en luchtverdedigingssystemen ter ondersteuning van de soennitische-Arabische NAVO2, en als het Witte Huis er ook nog openlijk bij opmerkt dat het verdrag is gericht tegen de “Iraanse dreiging” dan weet je dat de VS alleen nog een reden moet verzinnen om van Iran een maanlandschap te maken.

  Wie zou er aan de touwtjes van Netanyahu trekken en wat krijgt deze vazal er voor terug?
  De 60.000 illegale immigranten mochten ze (Israëlische overheid) van de VN niet uitzetten; want mensenrechten…. Maar de VN maakte voor het braafste jongetje van de klas een speciale regeling: De onaangepaste, woedende en schreeuwende illegale soennitische moslims werden verdeeld onder de Europese vazalstaten en Canada. Maar daar hoor je de overheidsmedia niet over…

  Like

 16. Daniel // mei 1, 2018 om 10:04 //

  @Fubar // mei 1, 2018 om 03:14 //

  Dat zie je goed. Weinigen kennen de context en de oorzaken van het migrantenprobleem en kletsen met de massa mee, niet gehinderd door enige historische kennis.

  Wie de achtergronden kent van de lieden die door de tijd heen in control zijn geweest in Israël, begrijpt dat we te maken hebben met een geïnstitutionaliseerde criminele organisatie. Weinigen zijn er die dat (willen) doorzien. Wat mij betreft mogen ze dat land geheel van de kaart vegen. Het zal de wereld een hoop ellende, valse vlaggen en oorlogen besparen.
  Als Syrië al niet snel op de knieën gebracht kan worden, dan zeker Iran niet en ik denk dat Israël zichzelf zo langzamerhand onmogelijk maakt en een brute afstraffing riskeert. Maar goed, ze hebben Amerika dat als een hoer alles uitvoert wat Tel Aviv wil. Ik walg van dat oorlogszuchtige zooitje.

  Like

 17. Ik heb aan de hand van een interview begrepen dat deze lezing/waarschuwing gehouden werd ter ondersteuning voor het uit de Iran-deal stappen van de VS, die beslissing schijnt achter de schermen dus al genomen te zijn. Daarom verwacht ik geen tweede Irak, ten eerste omdat Trump geen onderdeel is van de warmongers die toentertijd onder valse voorwendselen Irak binnenvielen, there’s a new sheriff in town, daarom wordt Trump door oa de politieke elite en de msm gehaat. Wat m.i. geprobeerd gaat worden is Iran los te weken van Rusland en China zodat het geïsoleerd wordt met als doel een regime verandering. Iran wordt bestuurd door religieuzen, relatief nog niet zo lang, sinds ’79, een groot deel van de bevolking wil dat niet (meer), die willen onder dat juk uit en dat is wat Israël en Trump het liefst ook zien zodat Iran onderdeel van de westerse wereld wordt en dus geen bedreiging voor Israël en de westerse wereld meer is. Het schijnt dat wanneer Iran goed bestuurd wordt het een van de welvarendste landen kan zijn en dat zou direct een grote ommezwaai voor het MO zijn mede en voornamelijk wanneer Iran niet meer religieus bestuurd wordt. Als dit daadwerkelijk het streven is dan kunnen ze geeneens een oorlog met Iran beginnen omdat ze het volk achter zich moeten hebben. Kortom, degenen die aan een tweede Irak denken moeten zich realiseren dat Trump van het tegen kamp is, hij was ook tegen de inval van Irak toentertijd.

  Dit wordt misschien een domino effect gestart middels Noord-Korea. Zolang het tegendeel niet bewezen is ga ik niet in paniek raken en allerlei negatieve reacties bij mezelf oproepen, daar zal altijd nog genoeg tijd voor zijn indien nodig, tot nu toe so far so good.

  Dit is uiteraard slechts mijn mening, ik ben verder ook maar een simpele toeschouwer maar we zullen vrij snel een eventuele bevestiging krijgen aan de hand van wat Trump met de Iran-deal gaat doen. En ik geef toe; bij mij is in dezen de wens de vader van de gedachte.

  Wat ik frappant vind, vooral van de linkerzijde die partij trekken voor Iran; wij moeten vluchtelingen uit Iran opnemen anders ben je een fascist want Iran is blijkbaar de hel maar ze steunen wel het Iraanse regime, nota bene tegen Israël en de VS waar we geen vluchtelingen van op hoeven te nemen etc.. maar toch zijn dat de bad guys. Dit gaat toch helemaal nergens meer over, hoe hebben ze ons zo van de pot gerukt gekregen??

  Like

 18. Esperanza // mei 1, 2018 om 14:30 //

  ‘Israël, Wat mij betreft mogen ze dat land geheel van de kaart vegen.’

  Lekker jongen die Daniel // mei 1, 2018 om 10:04

  Liked by 1 persoon

 19. Lord of Hosts // mei 1, 2018 om 14:49 //

  Praat niet zoveel onzin Daniël.
  Economisch, politiek en militair wordt Israël overheerst door de VS. Dat is ook de reden dat er een pro-Amerika beleid gevoerd dient te worden, en ze moeten buigen voor het buitenlands beleid van Washington, zoals in de EU en andere vazalstaten.
  De hele wereld wordt geterroriseerd door soennitisch geweld en de VS organiseert, traint, samen met Israël en Saoedi-Arabië, en financiert de Arabisch-soennitische NAVO no2 die ingezet wordt tegen de Sjiïeten, die geen aanslagen plegen in de westerse landen, maar die weigeren naar de pijpen van de VS te dansen.
  Navo nr2, soennitische rebellen en soennitische terroristen is 1 pot nat…

  Zal NAVO nr1 en de Arabische NAVO nr2 incl hun rebellen/terroristen binnenkort ingezet worden om van Rusland een maanlandschap te maken?
  Het Amerikaanse leger, met hun 885 basissen over de hele wereld, kunnen dan weer hun handen in onschuld wassen…
  Israël heeft in 1948 de verkeerde keuze gemaakt.

  Oh ja, net zoals Israël en de VS het soennitisch terrorisme traint; want belangrijke steun voor het behoud of het vergroten van de macht van de VS, geeft Nederland en andere vazalstaten van de VS miljarden financiële steun aan diezelfde soennitische terroristen. Dus ook wij huilen, net als Israël, met de de uberwolf (VS) mee.

  Like

 20. Herrinert u zich deze nog ? Iran het laatse land op het veroverings lijstje van de USA 2007
  General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  Liked by 1 persoon

 21. Like

 22. Aanvulling op comment hierboven:

  En het christendom werd nagenoeg uitgeroeid in Irak.

  Like

 23. Esperanza // mei 1, 2018 om 22:29 //

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s