Nieuw

Noorse regeringspartij wil islamitische gebedsoproepen verbieden

Hoofddoel van de minaret-luidsprekers is om de openbare ruimte te domineren om de superioriteit van de islam boven kafirs te doen gelden.

De Noorse regeringspartij, Fremskrittspartiet, wil de oproep tot islamitisch gebed verbieden, die veel mensen als vervelend en ongepast ervaren.

De Vooruitgangspartij van Noorwegen, de FrP, wil op haar partijdag stemmen over de eis van een verbod op de “oproep tot islamitisch gebed in de openbare ruimte”. Volgens hun eigen verklaring is het de bedoeling te anticiperen op mogelijke plannen van moskeeën die willen dat hun gebedsoproepen via luidsprekers worden verkondigd.

“Op verschillende plaatsen in het land zijn nu voorschriften uitgevaardigd die moskeeën toestemming geven om over luidsprekers tot gebed op te roepen. Veel mensen vinden dit vervelend en ongepast. In Noorwegen hebben we godsdienstvrijheid, die ook het recht zou moeten omvatten om niet te worden blootgesteld aan openbare gebedsoproepen”, schrijft RT.

De Noorse Voortgangspartij wordt een “liberale Volkspartij” genoemd en wordt vergeleken met de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ). Volgens Wikipedia voert zij een liberaal economisch beleid, een conservatief waardenbeleid en zet zij zich in voor een aanscherping van het immigratiebeleid.

Zij wil de bureaucratie verminderen en het Noorse belastingstelsel vereenvoudigen, belastingverlagingen, staatsbedrijven en het onderwijsstelsel privatiseren, zich inzetten voor de “christelijk-westerse traditie” en het “cultureel erfgoed dat geworteld is in het christelijke wereldbeeld” en roept tevens op tot onafhankelijkheid van de Noorse centrale bank van politieke beïnvloeding.

Het christelijke begrip van gebed heeft weinig gemeen met de islamitische verplichting tot gebed van de moslims.
“Het verplichte gebed van de moslims (Salât) heeft weinig gemeen met het christelijke begrip van het gebed. Het is eerder een – bij voorkeur openbare – demonstratie van onderwerping aan Allah en zijn wil,” beschrijft de werkgroep Islam van de protestantse alliantie (EAD).

Volgens de traditionele opvatting zijn de gebeden ook altijd een politieke gemeenschap, en de preek van het hoofdgebed op vrijdag neemt meestal ook een standpunt in over sociale kwesties – en roept tot verschillende dingen op.

De islamitische gebedsoproep is een indirecte kritiek op het christelijk geloof. De islam-werkgroep schrijft:

“De islamitische gebedsoproep via luidsprekers is duidelijk geen constitutieve oproep voor een islamitische eredienst en mag daarom niet op staatssteun rekenen. Het is duidelijk een middel voor islamitische propaganda dat – met alle tolerantie – verder gaat dan redelijk is”.

De werkgroep Islam wijst er ook op dat het luiden van klokken een “rest van de christelijke cultuur” is en in toenemende mate wordt teruggedrongen. Het heeft dan ook geen zin om “een nieuwe geluidsoverlast in te voeren in de vorm van een oproep tot gebed via de luidspreker”. Vrijwel alle nieuwere christelijke gemeenschappen doen afstand van hun klokken.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/norwegen-fortschrittspartei-will-ruf-zum-islamischen-gebet-verbieten-a2413175.html?latest=1

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Noorse regeringspartij wil islamitische gebedsoproepen verbieden

 1. skeeter // april 30, 2018 om 04:57 //

  Maak schietschijven van die luidsprekers, is dat kamele gebler zo afgelopen.

  Like

 2. Islam is geen religie , het is een gevaarlijke ideologie die oproept tot wereldheerschappij

  Like

 3. antiislamnu // april 30, 2018 om 11:05 //

  Islam is kanker

  Like

 4. Vind het sowieso vreemd dat de oproep tot gebed ooit is toegestaan alleen al omdat het in een vreemde taal gebeurt. Totaal krankjorum hier in het westen.

  Like

 5. Dick ze kunnen wel van alles roepen, het kan zo maar op een dag worden dood alle ongelovigen
  ik snap niet dat moskees als paddestoelen uit de grond schieten, mogen wij hun landen vol bouwen met kerken, dat dacht ik niet, ik woon vlak bij een kerk en die klokken maken me op zondag morgen vaak wakker, maar liever dat dan dat kattengejank uit een moskee

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s