Nieuw

Je verwacht het niet: Kampala – politie vindt radicaliseringscentrum, wapenopslagplaats en gijzelaars in moskee

De Oegandese politie stuitte op een “radicaliseringscentrum” in een moskee van Kampala, schoot twee mensen dood, arresteerde tientallen en bevrijdde meer dan 100 vrouwen en kinderen, zeiden ambtenaren gisteren.

Een veiligheidsbron, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, meldde dat er binnen de moskee een islamistisch radicaliseringscentrum bleek te zijn.

De ontdekking kwam vrijdag, toen politiediensten een verdachte volgden die eerder dit jaar betrokken zou zijn geweest bij een in het oog springende ontvoering en moord in de Usafi-moskee van de stad.

Tijdens een daarop volgende schietpartij zei de politie dat één officier gewond was geraakt, dat twee mannen doodgeschoten waren en dat 36 mannen gearresteerd en beschuldigd waren van het hamsteren van wapens.

Binnen de moskee werden ook 18 vrouwen en 94 kinderen aangetroffen die de politie zeiden tegen hun wil te worden vastgehouden.

“Een aantal kinderen en vrouwen, waarvan gedacht wordt dat ze ofwel zijn ontvoerd of gegijzeld, werden gered,” vertelde politiewoordvoerder Emilian Kayima op een persconferentie gisteren.

“Twee van de gijzelnemers werden doodgeschoten nadat ze een van de veiligheidsagenten met geweld hadden aangevallen en ernstig hadden verwond,” zei Kayima, waarbij hij voegde toe dat de man die de politie in de moskee had gevolgd in hechtenis was genomen.

Het onderzoek naar het verband tussen de oorspronkelijke verdachte en de verdachten in de moskee wordt voortgezet.

De gearresteerde mannen – die volgens de politie 23 machetes, 60 kogels en een pijl en boog hadden – worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en illegale detentie van vrouwen en kinderen uit verschillende Oost-Afrikaanse landen.

In februari werd het lichaam van Susan Magara – een lid van een invloedrijke Oegandese familie – gevonden drie weken na haar ontvoering en een reeks losgeld eisen.

De veiligheidstroepen geloven dat een zeer belangrijke verdachte die zij onder toezicht hadden realiseerde hij werd gevolgd en probeerde te ontkomen door de moskee binnen te vluchten.

Minister van Binnenlandse Zaken Jeje Odong zei dat officieren de verdachte in de moskee achtervolgden en dat de daaropvolgende ontdekking van wapens, vrouwen en kinderen niet ‘gepland of bedoeld’ was.

“Als de verdachte niet in de moskee was gegaan zouden we geen reden hebben gehad om binnen te gaan,” zei Odong.

“Wij maken een sterke uitzondering op het gebruik van gebedshuizen voor het plegen van misdaden.

Odong zei dat de kinderen die ze binnen ontdekten “er bang en getraumatiseerd uitzagen” en dat ze zowel uit Burundi, Rwanda en Kenia als uit Oeganda kwamen.

Bron:

http://www.gulf-times.com/story/590732/Uganda-police-rescue-over-100-from-radical-centre

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Je verwacht het niet: Kampala – politie vindt radicaliseringscentrum, wapenopslagplaats en gijzelaars in moskee

 1. skeeter // mei 1, 2018 om 05:45 //

  elke moskee is een islamistisch radicaliseringscentrum

  Liked by 1 persoon

 2. Sam Solomon, What is a mosque :

  Like

 3. jackvanderveen // mei 1, 2018 om 10:29 //

  Een moslim/katholiek/anders goedgelovige met verstand en I.Q. boven 100 belijdt thuis en niet in die door nonsens gestichtte gebedshuizen.
  Wist men, dat in vele islamitische landen men de daar geldende wetten met voeten mag treden wanneer men belooft om in de nabije toekomst (want eerst vermogen bij elkaar roven en stelen) een moskee te bouwen.

  Like

 4. “De gearresteerde mannen – die volgens de politie 23 machetes, 60 kogels en een pijl en boog hadden”
  Waarvoor gebruiken ze die kogels ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s