Nieuw

Griekenland en de Gouden Dageraad het perfecte voorbeeld hoe politiek rechts kan worden gestopt

In de meeste beschaafde landen is het vrij normaal dat je pas wordt opgepakt wanneer er bewezen is dat je iets hebt misdaan. Wanneer er door een groep mensen tijdens het plegen van een misdaad de naam van een organisatie wordt geroepen dat lijkt het mij niet zo te zijn dat deze organisatie, hoe slecht hun naam ook is, dan gelijk fout is en de leiders van deze organisatie dan kunnen worden opgepakt. Zou wel handig zijn dat je met een groepje gelijkgestemde een beetje stennis gaat lopen schoppen terwijl je d’66 schalt om zodoende gelijk van deze landverraders af te komen.

Klinkt logisch maar in Griekenland dacht men daar in elk geval in 2012 heel anders over en om bovenstaande vreemde redenen werden de leden van de Gouden Dageraad opgepakt en gevangen gezet. Beschuldigingen van samenzwering en zelfs aanzetten tot of verantwoordelijk zijn voor moord zijn niet de minst ernstige beschuldigingen dus moet er wel het een en ander zijn gebeurd alvorens de Griekse staat hiertoe overgaat lijkt mij. Nog wranger is het dan wanneer het een jaar of 6 later wel eens zo kan zijn dat er onvoldoende bewijs voor al deze aantijgingen zijn.

Mijn conclusie dat er dus een onaangenaam vies politiek spelletje is gespeeld om er voor te zorgen dat het ‘extreem rechtse’ Gouden Dageraad buitenspel kwam te staan is dus niet eens zo heel ver van de waarheid verwijdert. Even terug in de tijd voor het volledige verhaal dan maar met als inleiding voor de mensen die niet geheel op de hoogte zijn een korte uitleg over wie e Gouden Dageraad nou eigenlijk is of was………..

Gouden Dageraad is een politiek rechts denkende partij die in Griekenland opkomt voor de rechten van de Grieken en van mening is dat er buiten de Grieken om geen plaats is voor andere in hun land.

Bij de Griekse parlementsverkiezingen van 2009 behaalde de partij 0,23 % van de stemmen en daarmee werd de kiesdrempel niet gehaald. Bij de parlementsverkiezingen van mei 2012 behaalde de partij 6,97 % van de stemmen en 21 zetels. Aangezien de partijen geen regering konden vormen, werden er een maand later nieuwe verkiezingen gehouden. Gouden Dageraad haalde 6,92 % van de stemmen, maar verloor wel drie zetels in vergelijking met de vorige verkiezingen. Bij de parlementsverkiezingen in september 2015 behaalde de partij 18 van de 300 parlementszetels

266px-Meandros_flag.svgZe helpen de allerarmste Grieken aan voedsel en beschermen ze de ouderen op weg naar de winkel of de bank tegen de mensen die volgens hen niet in Griekenland thuis horen. Alles wat leden van de Gouden Dageraad hebben misdaan wordt breed uitgemeten in de pers, niet enkel in Griekenland maar wereldwijd. Zo is er de Hitlergroet van Michaloliakos in de gemeenteraad van Athene nadat hij werd geprovoceerd en door een wethouder voor fascist werd uitgemaakt om maar eens iets te noemen.

Wanneer je het zo eens bekijkt dan is het een partij die dat zegt en doet wat Geert Wilders graag zou willen zeggen en doen. Inderdaad ze gaan juist een paar stapjes verder en zijn wellicht voor veel mensen net iets te extreem rechts.

Het nationalistische beleid en symboliek van Gouden Dageraad trok onmiddellijk de gewelddadige aandacht van uiterst links. Kantoren van de partij werden in december 2012 en februari 2013 slachtoffer van zware aanslagen.

In september 2013 werd een Griekse communistische ‘antifascistische’ rapper genaamd Pavlos Fyssas doodgestoken tijdens een vechtpartij met Gouden Dageraad lid Giorgios Roupakias.

Roupakias werd gearresteerd, maar niet voordat hij telefonisch sprak met partijleider Nikolaos Michaloliakos. Dat telefoontje, waarin niets werd gezegd dat erop duidde dat Michaloliakos voorkennis had van de steekpartij of daar opdrachtgever van was, werd door de uiterst linkse Griekse regering als primair “bewijs” van een samenzwering gezien. Dit was het startsein voor politie invallen bij de leiding van de partij.

Negenenzestig personen, waaronder alle leden van de parlementaire fractie van 2012, werden gearresteerd en gedurende een jaar vastgehouden zonder te worden berecht.

Uiteindelijk werden ze in april 2015 aangeklaagd en begon de rechtszaak. De belangrijkste beschuldiging is gebaseerd op artikel 187, lid 1 van het Griekse strafwetboek, namelijk “deelname aan een criminele organisatie”.

Volgens artikel 187, eerste lid, wordt een “criminele organisatie” gedefinieerd als een “gestructureerde en actieve groep bestaande uit 3 of meer personen (organisatie) en heeft het tot doel meer misdaden te plegen, zoals namaak, diefstal, afpersing, aanslagen, etc.”

Om deze beschuldiging te bewijzen moet de staat aantonen dat alle leiders van Gouden Dageraad op de hoogte waren van, actief deelnam aan, of orders gaven voor criminele daden.

Bovendien is de groep beschuldigd van drie andere misdrijven, namelijk de moord op Pavlos Fyssas; een moordaanslag op Abuzid Embarac, een Egyptische arbeider; en moordaanslagen op leden van de Griekse Communistische Partij.

De aanval op de Egyptenaar vond plaats op 12 juni 2012, toen een groep mensen een huis aanviel dat bezet was door Egyptische illegalen die in Griekenland woonden. Hoewel de mannen naar verluidt riepen dat ze van Gouden Dageraad waren, is er geen bewijs dat enig verband aantoont tussen wat leek op een lokale spontane aanval en de partijleiding.

De derde aanklacht betreft een aanslag in september 2013 tegen twintig leden van PAME, een aan de communistische partij gelieerde vakbond in Athene. Deze rooie beweerden dat de aanvallers riepen van Gouden Dageraad te komen. Nogmaals, er is geen direct bewijs dat aantoont dat de partijleiding enige voorkennis had, betrokken was bij de planning of deze aanval goedkeurde.

De beklaagden beweren dat de daders de enige verantwoordelijkheid dragen voor hun daden en dat het niets anders is dan politiek slachtofferschap om de hele partij de schuld te geven.

Het ‘bewijsmateriaal’ dat door de staat werd gepresenteerd, bestond uit twee hoofdkenmerken: ten eerste telefoontjes en sms-berichten tussen partijleiders en leden, en ten tweede de ‘meningen’ van uiterst linkse ‘experts’ die allemaal beweren dat de partij ‘een lange geschiedenis van geweld” met zich meedraagt.

Geen van de ‘bewijzen’ heeft de beklaagde echter in verband gebracht met een van de drie specifieke incidenten, of zelfs met de hoofdaanklacht van een ‘criminele organisatie’ en nu het proces ten einde loopt, lijkt het onwaarschijnlijk dat de Griekse staat deze aantijgingen alsnog zou kunnen bewijzen.

Thanasis Kambagiannis maakt zich al zorgen en geeft ook toe dat de bewijzen wel heel erg mager zijn en ziet zelf ook wel dat de kans op vrijspraak zeer groot is.

“Als ze kunnen voorkomen dat ze veroordeeld worden in de rechtszaak, betekent dit dat hun hele project opnieuw wordt gelegitimeerd en opnieuw kan worden opgestart,” zei Kambagiannis.

Het is misschien nog te vroeg om een ​​vrijspraak te voorspellen, wat een belangrijke stimulans voor de partij zou zijn, omdat de Griekse staat in de eerste plaats corrupt is, zoals blijkt uit de politieke vervolging van de partij in de eerste plaats. Maar tot nu toe is er geen overtuigende of vernietigende verklaring ter bewijsvoering nog aan het licht gekomen.

Een opzetje of poging om de rechts politiek in Griekenland de kop in te drukken. Dat doen we in Nederland dan toch anders en om die reden herdenken wij de moord op Pim. Dit een politieke moord noemen is iets wat men in de Nederlandse politiek niet snel zou noemen maar het is wel een opmerking die heel veel waarheid met zich meedraagt.

In november 2013 werden Gouden Dageraad leden Giorgos Fountoulis en Manos Kapelonis doodgeschoten buiten de kantoren van de partij in Neo Irakleio een noordelijke voorstad van Athene. Een gerichte moord uitgevoerd door huurmoordenaars op een motorfiets. Verantwoording voor deze moorden is opgeëist vanuit links. Actie is er echter nooit tegen genomen en de daders zijn nooit gepakt.

Inderdaad in sommige zaken is heel Europa één en laat dit nou ook net de reden zijn dat wij zo min mogelijk ruchtbaarheid moeten geven aan een eventuele vrijspraak voor de leden van Gouden Dageraad. Mensen die zeer zeker niet onschuldig zijn in alles en soms te ver gaan maar wel opkomen voor de rechten van hun eigen mensen en klaar zijn met import volk dat toch niet volgens de regels, wetten, normen en waarden van hun land wensen te leven.

Met groet Bolo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Griekenland en de Gouden Dageraad het perfecte voorbeeld hoe politiek rechts kan worden gestopt

 1. Tijl Uylenspiegel // mei 1, 2018 om 02:12 //

  Zoals eens te meer duidelijk is dat is dat je overal mee wegkomt als je maar Linksch bent.

  Like

 2. jackvanderveen // mei 1, 2018 om 10:21 //

  Geweldadig links is voor mij pleonasme.
  In elke lynxe schuilt een vorm van afkeurenswaardig geweld.

  Like

 3. Nou, misschien gebeurt het eens andersom!? Ze (links schorem ) denken zeker dat ze onkwetsbaar zijn. Wacht maar totdat mensen echt de verbanden meer bewust worden tussen links en minder levensgeluk, (rookverbod en uitgaanscultuur vernietigen) uitmelken, hoge belastingen, geld weg naar derde wereld landen die ons haten, verplichtte verzekeringsterreur, contant geld willen afschaffen, soros, volksverraad, derde wereld tuig binnenhalen, verkrachtingen, moorden en roofovervallen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s