Nieuw

EU gaat met door Soros gefinancierde “onafhankelijke feitencontroleurs” het “nepnieuws” op internet bestrijden

De Europese Commissie heeft nieuwe maatregelen voorgesteld om desinformatie en zogenaamd “nepnieuws” online aan te pakken, waaronder een EU-wijde gedragscode tegen desinformatie en steun voor een “onafhankelijk netwerk voor gegevenscontrole”.

De Europese Commissie kondigde eerder deze week het nieuwe voorstel aan met het argument dat de nieuwe maatregelen “kwaliteitsjournalistiek en sociale mediageletterdheid zouden stimuleren”, volgens een persbericht dat op de website van de Commissie is gepubliceerd.

“De verspreiding van nepnieuws en desinformatie op internet vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid van onze samenlevingen. De ondermijning van vertrouwde kanalen door schadelijke en uiteendrijvende inhoud te verpreiden vereist een reactie met helder antwoord op basis van meer transparantie, traceerbaarheid en verantwoording”, aldus Sir Julian King, lid van de Commissie voor de Veiligheidsunie.

“Internetplatforms spelen een cruciale rol bij het tegengaan van misbruik van hun infrastructuur door vijandige actoren en om hun gebruikers en de maatschappij veilig te houden”, voegde hij eraan toe.

De nieuwe maatregelen zijn bedoeld om op sociale media politieke boodschappen transparanter te maken  en om een onafhankelijk feitencontrolenetwerk op te zetten waaraan geselecteerde leden van het International Fact-Checking Network (IFCN) zullen deelnemen.

De IFCN is opgericht door het in de VS gevestigde Poynter Institute, dat volgens zijn website grotendeels wordt gefinancierd door verschillende stichtingen – waaronder de linkse miljardair George Soros’ Open Society Foundations.

Verscheidene andere “feitencontrolediensten”, waaronder de Duitse Correctiv, zijn ook weer gekoppeld aan Soros en de Open Society Foundations.

De EU en verschillende afzonderlijke landen binnen het blok, zoals Duitsland en Zweden, hebben enorme druk uitgeoefend op sociale mediagiganten als Google en Facebook om “nepnieuws” en “haatdragende taal” op hun platforms aan te pakken.

De Zweedse regering is een van de meest uitgesproken voorstanders geweest van de strijd tegen ‘nepnieuws’ in de aanloop naar de nationale verkiezingen van het land later dit jaar. De overheid heeft de afgelopen weken bijeenkomsten gehouden met technologiebedrijven en Facebook heeft de overheid zelfs speciale toestemming gegeven om “nep-accounts” te verwijderen.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2018/04/28/european-union-advocates-independent-fact-checkers-combat-fake-news/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7239 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on EU gaat met door Soros gefinancierde “onafhankelijke feitencontroleurs” het “nepnieuws” op internet bestrijden

 1. Lieven Berghmasns // april 30, 2018 om 10:04 //

  Kunnen ze ineens het nepniews over de chemische aanval in Syrië onderzoeken waardoor bijna een nieuwe wereldoorlog startte!

  Liked by 1 persoon

 2. Gaan ze dan eerst Kutte en Kwiebus aan pakken met hun nepnieuws rond de dividendbelasting.
  En wat een lelijke rotvent trouwens. Die moet je niet in het donker tegen komen.

  Like

 3. Duchesne // april 30, 2018 om 11:42 //

  “door Soros gefinancierde ….” Hooo, de tactiek vannSoros is om anderen de kosten te laten betalen, hij financiert slechts de lobbyisten die vervolgens politici zoverkrijgen door Soros opgezette stichtingen zwaarte financieren, waarbij de lobbyisten hun halve famillie en die van politici levenslang een goed betaalde baan kunnen bezorgen waarbij men niets hoeft te produceren maar enkel anderen opsporen en aangeven. De VZW zoals ze in Belgie als stichting gekend is word gebruikt in de regio Brussel om EU geld vrijwel direct in de zakken vannpolitici en hun famillie, en vrienden door te storten.
  Een soort huurlingen organisatie om anderen aan te geven en kapot te maken. Zelf hoeven ze niets in te kopen, te produceren of verantwoording af te leggen, feitelijkzijn ze bijkantoren zonder enige controle maar met een directe lijn naar vervolgende overheidsdiensten. En die diensten weten niet beter dan dat ze goed doen….

  Brussel is daarmee een monster met vele koppen die allemaal gevoed worden uit hetzelfde lijf maar de ene kop praat terwijl de andere achterlangs bijt….
  Daarmee is eigenlijk de hele stelling gezet : VERVOLGING indirect gefinancierd door de vervolgden zelf uit belastinggelden…..toegekend door zogenaamdevolksvertegenwoordigers die metlist, bedrog en terreur hun posities hebben verkregen en weten te behouden, trossen kleine dictators die samen een wijnstruik vormen…een vrijwel onbeperkt vreten voor een kleine groep die men als “ons kent ons” famillie mag benoemen. En als er een tekoortis drukt men geld bij….

  Tegen dit soort macht en vervolging is geen enkel normaal antwoord mogelijk, via politieke wegal helemaal niet, Pim Fortuyn en Hans Janmaat zouden het u kunnen bevestigen….wie ertegen wil vechten moet de wet overschrijden, de wet niet langer erkennen en de eigen moraal vele grenzen verder plaatsen dan men voor mogelijk zou houden. En dat opend voor Brussel hele nieuwe mogelijkheden, ook door u gefinancierd. Het is dus een kwestie van gerechtvaardigde woede en niets meer te verliezen hebben en vanuit die beker met individuen zal verzet en misschien gerechtigheid komen…..

  Wie het menszijn wil redden en tegen de Hydra van de EU en de dictatortjes gaat vechten moet het eigen menszijn en iedere vorm van moreel besef opgeven, anders is elke strijd bij voorbaat verloren…

  Heb het grootste respect voor hen die dat offer brengen en zichself tot beest maken om u een levenskans te geven, ze zijn zeldzaam….

  ex homo ut bestia pugna aeque.

  Duchesne.

  Liked by 2 people

 4. scherpschutter1943 // april 30, 2018 om 14:53 //

  De duitse geheime staatspolizei uit de 2e wereldoorlog is weer terug maar nu onder een andere noemer, namelijk de europese Gestapo. Het resultaat zal wel niet veel verschillen met de Gestapo uit WOII. Voor deze vrijheid van meningsuiting, die ons nu weer van staatswege wordt afgenomen, hebben dienstplichtige jongens uit Amerika, canada, en vele andere landen, hun jonge leven gegeven. Ik moet eerlijk zeggen dat hun offer tevergeefs geweest is want wij, nederlanders, zijn deze vrijheid niet waard. Grote schande dat op 4 mei de Gestapo.leden weer met uitgestreken smoel kransen staan te leggen op de dam en walgelijke toespreken houden. De nl.regering (of wat daarvoor doorgaat), moet zich kapot schamen dat ze het zover hebben laten komen. Nog even, en dan iedereen die een tekst wil publiceren in de krant, tijdschrift of internet, deze tekst voorleggen aan het rijkscensuurbureau van het ministerie van binnenlandse zaken. Na 2 x een afwijzing van je tekst, ga je voor 3 maanden naar een heropvoedingskamp in Veenhuizen (staat toch leeg). Ben je dan nog hardleers, dan word je gevaporiseerd (zie 1984).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s