Nieuw

Een wanhopige Merkel krijgt lik op stuk – De relatie tussen de Amerikaanse en Duitse leiders wordt niet beter.

Angela Merkel arriveerde vrijdag in het Witte Huis in de hoop de transatlantische relatie nieuw leven in te blazen en Donald Trump te overtuigen zich terug te trekken uit zijn strijdbare standpunten over handel en Iran.

Ze vertrok met weinig meer dan een aanspraak. “We hebben een wederkerige relatie nodig”, zei Trump in Merkel’s richting tijdens een gezamenlijke persconferentie na hun middagbijeenkomst, met de nadruk op het handelstekort van meer dan $ 150 miljard dat de VS heeft met de EU.

Vanaf daar draaide de president naar defensie-uitgaven, een andere van zijn al lang bestaande grieven met Duitsland en andere Europese bondgenoten, die hij beschuldigt van het niet betalen van hun deel.

“De NAVO is geweldig maar helpt Europa meer dan wij, dus waarom betalen we het grootste deel?” Vroeg Trump.

Hoewel Trump vaak dergelijke argumenten heeft aangevoerd, kwam dit samen met een buitenlandse gast van Merkels positie neer op niets minder dan een diplomatieke belediging.

Trump drong erop aan dat hij en de Duitse bondskanselier “een goede relatie hebben”, maar hun lichaamstaal suggereerde anders.

Merkel, die gewend is de machtigste persoon in de kamer te zijn, stond naast Trump in de East Room met een versteende grimas, wegkijkend terwijl hij sprak, haar lippen grimmig.

Haar poging om hem te winnen in haar openingstoespraak met lovenswaardige lof voor de vriendschap die de VS in de afgelopen decennia met Duitsland had getoond – op een bepaald moment zelfs het aannemen van een Trumpism om de VS een ‘geweldig land’ te noemen – leek weinig effect te hebben gehad.

Gevraagd of het haar gelukt was Trump ervan te overtuigen de geplande staal- en aluminiumtarieven op Europa te annuleren, gaf Merkel een kort antwoord: “De president beslist. Dat is heel duidelijk.”

Lees verder bij Politico >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

13 Comments on Een wanhopige Merkel krijgt lik op stuk – De relatie tussen de Amerikaanse en Duitse leiders wordt niet beter.

 1. De heer Macron heeft met duidelijke woorden en souplesse de leidende rol van Europa op zich genomen. Het protocol in Washington heeft mevrouw Merkel gedegradeerd, legt Christian Lindner van de FDP uit.
  https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/fdp-chef-lindner-kanzlerin-merkel-nach-usa-besuch-degradiert-a2412865.html?meistgelesen=1

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // april 30, 2018 om 02:15 //

  Toch is dat best bijzonder Rommel, Frankrijk staat er financieel helemaal niet zo florissant voor in tegenstelling van Duitsland.
  Als de landbouwsubsidies uit de EU zouden opdrogen liggen morgen alle Franse boeren aan de geeuwhonger.
  De Franse auto-industrie bestaat alleen nog door staatssteun terwijl Duitse merken gezonder zijn dan ooit, VW is zelfs in staat de absurde boetes te betalen..

  Liked by 1 persoon

 3. En weet je hoe dat nou komt. Trump houdt van protserig ceremonieel, en Macron, een flamboyante zuiderling kon dat juist taxeren, en de stugge Ossi Merkel niet.

  Dus Macron haalde alles uit de kast toen Trump Parijs bezocht, legerparades toeters bellen trompetgeschal en klaroenen, dat waar je Trump mee voor je kan winnen.

  Daar werden ze ‘vrienden’, het zal geen moer uitmaken, want Macron gaat zijn zin ook niet krijgen, maar Trump is bereid amicaal met hem om te gaan.

  De zuinige calviniste Merkel vindt dergelijk vertoon verspilling.

  Je zag het ook in Saoedi-Barbarije, die haalden ook alles uit de kast toen Trump kwam, want begrepen ook hoe je hem kan kietelen, en die kochten ook nog even een paar honderd miljard aan wapens, zodat Trump thuis kon vertellen dat hij weer amerikaanse banen gered had.

  Zoek eens wat foto’s op van de inside van de Trump-Tower, dan begrijp je met wat voor woonwagenbewoner qua smaak je te maken hebt.

  Liked by 3 people

 4. En niet te vergeten: Frankrijk stuurt troepen naar het door de Amerikanen bezette oostelijk deel van Syrië om die illegale aanwezigheid daar te legitimeren.

  Like

 5. De EU likt de kont van de rijke Merkel, Trump heeft volledig schijt aan haar die heeft zijn eigen koers, en dat is beslist geen globalisme. Merkel is de grote verrader van Duitsand

  Liked by 1 persoon

 6. antiislamnu // april 30, 2018 om 11:01 //

  Wat onbeschoft eigenlijk dat ze hem niet aankijkt als hij tegen haar praat en waarom heeft die mislukte hoer een koptelefoon op? Verstaat zij geen Engels dan?
  En wat een zure bek daar maak je geen vrienden mee dit wijf kan echt niet meer

  Liked by 2 people

 7. Hahahahahha als een klein kind behandelt lmfao die Merkel verstaat echt geen woord Amerikaans en het grappige is bijna alle patriotische duitsers zien de Amerikanen nog steeds als bezetter en Duitsland als bezet gebied aangezien de vele Amerikaanse leger basissen in duitsland vanaf ww2 volledig bemand en bezet . zitten vast een hoop duitsers tandeknarsend te kijken naar dit stukje lol .
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_Army_installations_in_Germany

  Like

 8. Ik denk dat Trump met Macron een betere relatie heeft vanwege Iran, plus dat Trump donders goed op de hoogte is van het ‘wir schaffen das’ van Merkel terwijl hij juist een muur bouwt. Vind het sowieso raar dat iemand die opgegroeid is onder een zwaar communistisch regime aan het roer is gekomen van het verenigde Duitsland, ik zou er iig een generatie mee gewacht hebben, misschien was Merkel helemaal niet blij met de val van de muur.

  Liked by 1 persoon

 9. Esperanza // april 30, 2018 om 14:49 //

  Trump op 0:35 ‘Agela is representing Germay, she is doing a fantastic job’.

  Zag Iemand de sarcasme modus bij Trump aanstaan?

  Like

 10. “Zag Iemand de sarcasme modus bij Trump aanstaan?”

  Nee, Trump heeft een pokerface.

  Maar goed, het zijn bevriende landen en Merkel is democratisch gekozen dus zal Trump vriendelijk doen, totdat hij van mening is dat de VS schade aangedaan wordt. Kijk hoe hij met Kim omgaat, in eerste instantie kleineerde hij Kim maar nu Kim een beetje bij z’n zinnen komt heeft Trump ook lovende woorden voor ‘m over: Strictly business, nothing personal.

  Ik geef toe dat ik ook liever had gezien dat hij tijdens de persconferentie tegen Merkel had gezegd heb je ze nog wel allemaal op een rijtje met je wir schaffen das of heb je zo een hekel aan het Duitse volk?

  Maar ja, zo werkt het niet, en dat is misschien maar goed ook.

  Like

 11. Wat Macron flikte was anders ook een grove belediging: een beetje gaan staan speechen alsof je met een verkiezingscampagne in je thuisland bezig bent. Tegen ‘de fantasie van het nationalisme’, voor globalisme, voor mileupaniek enz enz. Had een schop voor zijn hol moeten hebben.
  http://www.breitbart.com/london/2018/04/25/kassam-macron-humiliated-trump-and-his-maga-base-while-congress-cheered-him-on/

  Liked by 1 persoon

 12. Vele wereldleiders denken de macht in handen te hebben met dat ik wel uit.
  Ook Angela Merkel en de Franse staatsmannen en Macron is geen uitzondering,vaak is het een hoop lucht wat ze brallen maarTrump is een uitzondering en gooit telkens de knuppel in het hoenderhok en doet gewoon zijn eigen zin en zijn wil is wet en vele anderen ergeren zich dood aan hem maar durven ook politiek gezien geen tegenspraak te geven ook al leiden zij een ander land en denken zij de de baas te zijn over Europa laat Trump dat maar vertellen tegen Obersturmbaenfurher Merkel.

  Like

 13. Peetje // mei 1, 2018 om 21:11 //

  Prachtig zoals Trump die duitse trol behandelt, correct maar toch op een manier dat hij zwaar schijt aan die rot mof heeft
  En zo hoort het dat klerewijf heeft heel Europa naar zijn filistijnen geholpen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s