Nieuw

De ondraaglijke niksigheid van onze monarchie

Door: Meredith Greer

Ieder jaar is daar ineens die monarchie weer die we eigenlijk vergeten waren. Ieder jaar vraag ik me af wat ik daar nou eigenlijk van moet vinden, van dat koningshuis. En het antwoord is eigenlijk, helemaal niks.

Er zijn geen enkele rationele redenen te verzinnen om de monarchie voort te laten bestaan. Maar ze af laten treden en de hele boel opdoeken voelt ook weer zo lullig. Ze vertegenwoordigen op symbolische wijze een stukje nationale trots, een soort personificatie van ons historisch bewustzijn. En dingen met vlaggetjes en tompouces. Je moet wel erg zuur zijn om daartegen ten strijde te trekken.

Kennelijk is dat sentimentalisme voldoende reden om, volgens de laatste berekeningen, ieder jaar weer zo’n 350 miljoen euro al koekhappend in de monarchie te investeren.

Lees verder:

https://www.hpdetijd.nl/2018-04-28/ondraaglijke-niksigheid-monarchie/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De ondraaglijke niksigheid van onze monarchie

 1. Duchesne // april 30, 2018 om 11:50 //

  Monarchie heeft geen enkel rationeel bestaansrecth, behalve als overkoepelend orgaan voor dieven en plunderaars, hen die door de eeuwen heen de juiste connecties hebben gevonden en behouden, die het mes in de rug van anderen hebben gestoten zonder twijfel of enige bezwaar, voor meer en meer bezit.

  De dag dat Willem Alexander met handoplegging de dodelijk zieken kan genezen, de blinden kan laten zien en de kreupelen kan laten lopen zal ik mijn respect toten, de auto wassen en de maaltijd opdienen. Ik zie echter achter de hele koningklijke famillie een groep mensen die geen eigen leven hebben maar levenslang in een heel slecht toneelstuk moeten meespelen, aangestuurd door een grote groep ziellozen die in hun bezit en inkomen en hun macht afhankelijk zijn van een theatergroep met een vaste achternaam.

  Leven zonder ooit jezlef te mogen zijn of zelfs maar te weten hoe, ik heb geen enkel stukje afgunst naar deze lieden, ben slechts blij dat ik mijn eigen lot mag kiezen.

  Like

 2. Regelmatig kom ik Willem Alexander ook tegen met een hele medailles op zijn borst gespeld. Ik kan me echter niet herinneren dat Willem daadwerkelijk in landsbelang heeft meegevochten in allerlei oorlogen en daarvoor gedecoreerd is ? Of zouden het dan toch medailles zijn van een of andere wandelclub ?

  Liked by 1 persoon

 3. Hij kreeg oa. een medaille voor het bijwonen van zijn eigen huwelijk.

  Liked by 1 persoon

 4. Het Rapport Zwaap over de werkelijke kosten van de monarchie

  Het Republikeins Genootschap nieuwe lichting heeft onder leiding van de hoofdredacteur van De Republikein René Zwaap, een onafhankelijk onderzoek naar de kosten van “het koningshuis” uitgevoerd. Men komt in het Rapport Zwaap tot de conclusie dat wat te traceren is, het lieve sommetje van € 345 miljoen beloopt. Wat we niet kunnen traceren weten we niet, een gapend gat als “open eind”.

  De officiële begroting die ieder jaar aan het parlement ter goedkeuring wordt voorgeleegd, bedraagt slechts € 35 miljoen. In het verleden noemden wij dat al “een lachertje”. Een charme-offensief was nodig om het allemaal een beetje mee te laten vallen, het zou om “slechts” €38 miljoen gaan. Een citaat uit dat artikel van 2011:

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/04/29/het-rapport-zwaap-over-de-werkelijke-kosten-van-de-monarchie/

  Like

 5. paulzwueste // april 30, 2018 om 17:25 //

  Het zogenaamde koningshuis dat wij moeten verdragen en dat gewoon blijft bestaan is het meest opvallende bewijs dat het het NL-volk alles slikt wat politici en de daarmee verweven gegoede orde het volk voorkauwt.
  Als de lange stiltes op een verjaardag je te veel worden.
  De gesprekken over voetbal en het bewonderen van de nephorloges zijn stilgevallen…
  In aansluiting daarop iedereen zo ontzettend hypocriet voor zich uit zit te staren, moet je gewoon zeggen dat jij vind dat het koningshuis gewoon vandaag nog afgeschaft moet worden.
  Moet je horen wat je dan te horen krijgt.
  Het zijn altijd twee dingen.
  A. Een president is net zo duur.
  B. Ze doen het zo goed in het buitenland.
  Ik zeg dan altijd dat ze dan maar in dat buitenland moeten blijven, maar het is al te laat.
  Iedereen begint dan over het feit dat het ’n schande is dat die oudste dochter als dikke ploem ’n dikke ploem werd genoemd.
  Maar meestal heb ik dan mijn jas al aan en hoor de buitendeur achter mij dichtvallen.
  Zo leven zij daar in NL.

  Ik niet meer want het aangename van het in Vlaanderen wonen is wel dat alle Vlamingen je hier gratis bier aanbieden als je zegt dat die hele zooi moet opsodemieteren…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s