Nieuw

Alweer mag Francken terrorist niet uitwijzen: staatssecretaris zelf naar Marokko

Voor de derde keer op rij mag België een voor terrorisme veroordeelde Marokkaan niet uitwijzen. Telkens om dezelfde reden: het is niet voldoende zeker dat de mannen in Marokko geen foltering riskeren. Daarom hebben staatssecretaris Theo Francken en minister Jan Jambon morgen in Marokko overleg met hun collega’s.

Drie keer al weigerde de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen de uitwijzing van wegens terrorisme veroordeelde Marokkanen. Een eerste keer gebeurde dat in maart dit jaar, nadat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) Syriëstrijder Bilal S., geboren in België maar met de Marokkaanse nationaliteit, na zijn vrijlating in juni 2017 zijn verblijfsvergunning introk, het bevel gaf het land te verlaten en hem een inreisverbod gaf. De DVZ baseerde zich daarvoor op info van het OCAD, dat de man een dreigingsniveau 3 toedichtte. Bilal S., veroordeeld op het befaamde Zerkani-proces tegen jihadronselaars, trok daarop naar de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV). Die sprak zich in haar arrest uit tegen de uitwijzing, omdat – zo luidde de argumentatie – DVZ onvoldoende had onderzocht of de man in Marokko een risico op foltering liep.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/alweer-mag-francken-terrorist-niet-uitwijzen-staatssecretaris-zelf-naar-marokko~af9bc3ee/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Alweer mag Francken terrorist niet uitwijzen: staatssecretaris zelf naar Marokko

  1. Een nekschot bied hier de oplossing, humaan en iedereen tevreden.

    Like

  2. Prima manier om van Francken af te komen, of blijft die niet daar ?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s