Nieuw

Olieprijzen en Amerika’s oorlogen

Terwijl iedereen moet dokken voor hoge benzineprijzen laat de directie van Exxon Mobil weten dat de winst dit kwartaal met 60% is toegenomen tot 10 miljard dollar. Royal Dutch Shell heeft te kennen gegeven dat de winst dit kwartaal met 30% is toegenomen.

Engels schrijver Anthony Sampson schreef in 1975 “The Seven Sisters”: een boek over de macht en invloed van de zeven grootste oliemaatschappijen in de wereld Esso, Gulf, Texaco, Mobil, Socal, Shell en BP. Onder de naam de Zeven Zusters beheersten zij de wereldmarkt en schreven regeringen de wet voor; pas in een recent verleden konden de olieproducerende landen daar iets tegenoverstellen.

Het boek de Seven Sisters laat zien hoe de Zeven groot werden, hoe Rockefellers Standard Oil een monopolie werd, hoe de Zeven tussen de twee oorlogen met geheime overeenkomsten de wereld opdeelden, hoe zij tijdens de oorlog pogingen van de regering hun macht in te dammen weerstonden en hoe in de naoorlogse jaren de olieproducerende landen in de tegenaanval gingen.

WijWordenWakker.org >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Olieprijzen en Amerika’s oorlogen

 1. Ja de benzine wordt weer het stelen waard met 1,75 de liter .Euro95
  Esso Shell BP Texaco Total TinQ Q8 Tamoil Tango Gulf Avia
  € 1.732 € 1.739€ 1.739 € 1.749 € 1.739 € 1.739 € 1.729 € 1.739 € 1.729 € 1.749 € 1.749

  http://www.benzine-prijzen.info

  Liked by 1 persoon

 2. Mike Brandenburg // april 30, 2018 om 04:01 //

  Wat een baggerbericht klagen over de winst van private bedrijven die product leveren waarvan de prijs in de laatste 20 jaar niet zo laag is geweest. Als rasechte socialisten klagen over het succes van een ander maat de bek houden over de linkse partijen die mileuheffing na belastingverhoging doorvoeren om de uit de klauwen gelopen staatsuitgaven maar te kunnen blijven verhogen. Brandstofprijzen zijn niet hoog door de olie stelletje gehoorgestoorde, de Brandstofprijzen zijn hoog dankzij alle linkse belastingen op die brandstoffen. Zonder er iets voor de doen verdient de overheid meer aan brandstof dan de olimaatscahppijen, de transporteur en de pomphouders gezamenlijk. Een ziekelijke totalitaire socialistische ziekte. En vervolgens klagen over degene die het product beschikbaar maken, hoe ziek in je kop moet je dan zijn???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s