Nieuw

Koreaanse besprekingen een ramp voor de Amerikaanse oorlogsindustrie

Over de hele wereld zijn mensen blij met de historische benadering tussen Noord- en Zuid-Korea. Maar er is minstens één grote verliezer in deze ontwikkeling: de oorlogsindustrie in de Verenigde Staten.

Afgelopen vrijdag ontmoetten de leiders van de Koreaanse landen elkaar bij de grens en spraken ze onder andere over de volledige ontwapening van kernwapens op het schiereiland.

Het gesprek wordt gezien als een historische eerste stap naar verzoening tussen de buurlanden en in Azië reageerden ook de beurzen positief op het nieuws.

In de VS stond op vrijdag de aandelenmarkt in principe stil – maar er is een grote uitzondering.

De oorlogsindustrie-index – S & P Aerospace en Defence Select Industry Index – is gedaald met 1,3 procent, meldt Fortune.

De vijf grootste zogeheten defensiebedrijven van de VS verloren alleen al tijdens vrijdag ongeveer $ 10,2 miljard van hun waarde. Dit komt overeen met bijna 9 miljard euro.

Lockheed Martin viel 2,5 procent, Northrop Grumman met 3,4 procent, General Dynamics met 3,8 procent Raytheon met 3,6 procent en Boeing met 1 procent, schrijft Fortune.

Bron:

http://amp.timeinc.net/fortune/2018/04/27/north-south-korea-nuclear-friendly-handshake-defense-stocks-boeing

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8190 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Koreaanse besprekingen een ramp voor de Amerikaanse oorlogsindustrie

 1. War is profit.

  Like

 2. Ach ze vinden wel weer een ander land waar ze kunnen stoken.

  Like

 3. templars2017 // april 29, 2018 om 22:17 //

  Ik heb er al voor gewaarschuwd ,voor het nieuws van Korea bekend was ,dit nieuws versterkt alleen maar het vermoeden.
  Als je het bekijkt ,China wil olie verhandelen met een Yuan gekoppeld aan de goudstandaard.
  Iran heeft banden met China ,Rusland en Noord Korea ,herinner je de foto van de grote parade war een top generaal van Iran bij Kim stond ,wat deed ie daar?
  Welke verbindingen heeft Iran met Noord Korea?
  Als Noord Korea losgeweekt wordt van Iran voor welke verborgen reden dan ook dan zijn die een bondgenoot kwijt .
  Vergeet niet dat het einddoel in heel die zaak Iran is , er zijn al gesprekken gevoerd met de Arabische landen om steun en toezeggingen te verkrijgen ,pompeo zit in Israël momenteel na een bezoek aan Saoudi Arabië ,vlak na zijn aanstelling ,normaal ,absoluut niet als je meeneemt dat Nethanyahu de actie van Trump in Syrië niet genoeg vond ,voor hem was het mission not accomplished ,dus als ze daar een front gaan maken met een uitvalbasis in Saudi Arabië zitten ze op een heel korte afstand van Iran .(de straat van Hormus is de olie aorta ,niet te vergeten)
  Wat heeft Noord Korea te maken hiermee ,wel stel Iran wordt aangevallen ,dan kan Iran aan Kim vragen om Zuid Korea aan te vallen ,waardoor het evenwicht van het Amerikaanse offensief onmiddellijk een twee frontenoorlog zou worden ,en waarschijnlijk heel de globe in brand zou kunnen zetten.
  Als de Russen zich ook nog een gaan moeien dan zou het in Syrië kunnen gaan branden van aan alle kanten en vergeet OekraÏne niet , Ook de Turken hebben deals met de Russen wat zouden die doen? Iran te hulp schieten door een front te openen naar het westen ,met het in actie schieten van de vijfde kolonne in Europa?
  De wereld rond het midden oosten is één groot kruitvat,het is koffiedik kijken wat er gaat gebeuren.
  We leven in onzekere tijden,ook hier in ons slapend Europa ,doch het is maar schijn ,waarom is macron bij Trump geweest en wat hield het “werkbezoek ” van merkel in?
  De gemiddelde burger is onwetend wat er speelt en welke dreigingen er allemaal zijn ,iedereen denkt dat na de show die is opgevoerd in Syrië dat alles is afgekoeld ,niks van het is nog harder gaan koken ,het zijn echter de wakkeren die het zien ,de rest is terug in slaap gevallen en doen verder met het achter zichzelf aanlopend leven dat ze voor gewaarborgd en vanzelfsprekend vinden.

  Like

 4. Hb. Schwarz // april 29, 2018 om 22:41 //

  Ze maken met de beursdalingen paniek om niets! Na Korea komt b.v Iran aan de beurt. Dan stijgen de aandelen weer.

  Like

 5. skeeter // april 30, 2018 om 01:30 //

  Vergeet niet dat Europa binnekort weer de hulp van de amerikanen nodig is.

  Like

 6. paulzwueste // april 30, 2018 om 18:07 //

  Inderdaad.
  Europa heeft binnenkort de Jerrys weer nodig en dan is alles weer normaal…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s