Nieuw

Interview: Martien Pennings, misschien wel de bekendste online islamcriticus van Nederland

'Een sluimerend weten werd gewekt, vervolgens zette ik mezelf aan een studie theorie en geschiedenis van de islam'

Wie bent u, meneer?

“Ik dacht dat jullie mij uitgenodigd hadden voor dit schriftelijke mail-dialoog-interview. Dus dan is het aan jou om mij te vertellen waarom ik zo belangrijk ben. Enfin. Ik doe het werk wel weer zelf. Ik ben in 1945 geboren in het ‘Centraal Katholiek Doorgangshuis voor de ongehuwde moeder en haar kind’ te Heerlen. Dat was een instelling waar katholieke gynaecologen en vroedvrouwen werden opgeleid en konden oefenen op gevallen katholieke meisjes. Mijn navelstreng werd te kort afgeknipt om nog geknoopt te kunnen worden en is blijkbaar met een tangetje dichtgeknepen. Mijn navel is een klein knopje, een soort gerimpeld vruchtje. Mijn moeder was zeventien toen ze mij baarde en zestien toen ze bezwangerd werd door een Canadese soldaat die zich, om dat te doen, eerst vanaf Normandië omhoog gevochten had naar Nederland. Ik ben opgegroeid in Wijchen, dat toen nog een dorp van 5000 inwoners was in de buurt van Nijmegen.

TPO >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9607 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

20 Comments on Interview: Martien Pennings, misschien wel de bekendste online islamcriticus van Nederland

 1. Republikein // april 29, 2018 om 02:44 //

  Je zou er depressief van worden.

  Like

 2. Esperanza // april 29, 2018 om 11:18 //

  Een scherpe pen heeft ie, die Pennings, wat langdradig maar in essentie zijn zijn stukken to the point. Jammer dat het talent voor ruzie men de das om doet. Hij is te beschouwen als de rechtse tegenhanger van Peter – ik ben de grootste – Breedveld. Waar Pennings zijn hoef zet verbrandt de aarde merkte eens iemand op. Ach, dat je na al die jaren verzuurt eenzaam op een bovenwoninkje in een kansenwijk is ook wel weer te begrijpen.

  Like

 3. Republikein // april 29, 2018 om 11:30 //

  Geen cohesie, hier idem dito.
  Gisteren op tv Jekkers en van Merwijk, mijn broer en vrouw zijn logeren, gaan straks weer naar huis maar zij wilde kijken.
  Als het niet kut is dan is het kloten.

  Like

 4. Esperanza // april 29, 2018 om 11:33 //

  .. hem de das om doet …

  Like

 5. Esperanza // april 29, 2018 om 11:40 //

  Ok, Rep, deze voor jou en mij. 😉

  Like

 6. Republikein // april 29, 2018 om 11:48 //

  Mooi, van stof tot stof.

  Like

 7. Yep Esp ! Zijn grote gelijk lardeert hij altijd met persoonlijke grieven. En die verjaren nooit.
  Maar ik heb veel geleerd van zijn uitputtend speurwerk . Waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben.

  Liked by 2 people

 8. Republikein // april 29, 2018 om 12:02 //

  Jawel, hij kan meesterlijk schrijven’ k zei ooit elitaire straattaal.
  Hij wil ook niet meer geliked worden.

  Liked by 1 persoon

 9. Hansfree // april 29, 2018 om 15:08 //

  Interessant verhaal van die Martien Pennings. Onze klokken lopen zo te zien gelijk, want ook ik heb een dochter van die leeftijd die vanwege haar master aan de UvA Amsterdam van binnenuit ziet.
  Als we een keer samen boodschappen doen, en ze merkt dat ik mij erger aan weer een hoofddoekje achter de kassa, kijkt ze mij vernietigend aan. ‘Doe normaal!’ Ik doe er vervolgens het zwijgen toe, want ik wil niet dat ik mijn dochter waar ik zo veel van houd plaatsvervangende schaamte en boosheid op mij bezorg.
  Ik neem mijn dochter haar selectieve blindheid echt niet kwalijk. Ik denk terug aan de tijd eind jaren ’70, mijn eigen studietijd, waarin ik het placht op te nemen voor een goede vriend van mij, mijn enige Turkse medestudent van die studierichting, die vaak in het ootje werd genomen of regelrecht werd gepest en beledigd door onze geachte rechtsere collega’s. Ik had daar gruwelijk de pest aan. De jongeman was natuurlijk islamitisch. Nou en? Ik vond dat wel prima. Dat was zijn zaak. Zelf had ik mij ontworsteld aan een christelijke opvoeding, en huldigde sindsdien een absoluut leven-en-laten-levenprincipe.
  Pas veel later na de studie, zo rond 1990, vielen mij de schellen van de ogen, bijv. toen ik bij een bezoek aan hem inmiddels zijn vrouw niet mocht zien. Zij hoorde in de keuken te blijven en zich niet te laten zien. Het was ook voor het overige islam voor en islam na. Let wel, net als ik was hij toch ook een gestudeerd man. Hij is de enige vriend van vroeger die ik resoluut de rug heb toegekeerd (waar ik heus niet trots op ben).
  Maar wat ik wil zeggen, deze geschiedenis deed mij beseffen dat zeker als je nog jong en idealistisch bent je niet ziet dat de dagelijkse gang van zaken een gevaarlijke ondergrondse ontwikkeling of agenda kan verhullen.
  Met een beetje geluk komt wijsheid met de jaren. En gaat een dochter, door de inmiddels dan totaal en bepaald niet ten goede veranderde maatschappij, ooit misschien de reserves van destijds van die rare ouwe vader nog wel eens serieus nemen en zijn zorgen herwaarderen. Tot die tijd moeten vaders dan maar geduld oefenen.
  Excuses voor het lange persoonlijke verhaal, ik hoop dat het genoeg on-topic was.

  Liked by 4 people

 10. Esperanza // april 29, 2018 om 15:45 //

  Hansfree, broedplaatsen van multikul liefde die universiteiten. Heb in een grijs verleden aan de toen nog Katholieke Universiteit aan het Havanna aan de Waal ‘gestudeerd’ (was meer in de kroeg hangen dan studeren), waar de Frankfurter Schule opgeld deed. Gun het je niet maar gerede kans dat ze nog eens met een moslim thuis komt.

  Like

 11. Ik heb een jongen van 15 jaar. Die ligt in een deuk als ik moslims en ander gespuis uitscheld. Van zijn vader heeft die de gezonde kritische en cynische kijk op de wereld geërfd die Rommel zo bijzonder maakt. Wij in deze familie, mijn hond en ik, proberen dit dan ook te stimuleren en tot grote wasdom te brengen. Voor een beter wereld.

  Liked by 4 people

 12. Esperanza // april 29, 2018 om 15:55 //

  Like

 13. Rommel, zomaar een vraagje.
  Wanneer mag je officieel in zweden op een brommertje rijden, of heb je daar ook een rijbewijs voor nodig zo als hier inmiddels.

  Like

 14. 15 jaar. En inderdaad ook een brommerrijbewijs (sinds 2013) nodig.
  Verleden week heb ik een scooter voor hem gekocht. Die lessen voor brommerexamen zijn over twee weken. Nog een extra 200 euro ophoesten.

  Liked by 1 persoon

 15. Ik heb mijn brommer rijbewijs op het postkantoor gekocht als certificaat voor 25 Gulden, en daarna omgewisseld op het stadhuis voor een echt rijbewijs, wat ook weer zo’n 50 euro kosten.
  Lessen en examen kosten hier zo’n 400 euro.

  Like

 16. Republikein // april 29, 2018 om 17:26 //

  In Zweden kan je ook goed op een vrouwtje rijden, toch?

  Like

 17. Rommel kan overal goed op een vrouwtje rijden.

  Like

 18. Alle scooters zijn vrouwtjes als je jong bent.
  Ik was alleen maar bezig om ze op te voeren.

  Like

 19. Republikein // april 29, 2018 om 18:26 //

  In Zweden wel vaak een koude start.
  @ mezelf / april 29, 2018 om 11:30 //

  Ze is mijn schoonzus, mijn broer heeft dezelfde gedachte als ik, zij is zo gek als een deur, blinde kip, maar wel aardig, ggrrrrr.
  Keken we eerst naar de Leeuw, wat een leipezooi.
  Je zou maar met zo’n wijffie getrouwd zijn.
  Ging ik ook naar Zweden.

  Like

 20. scherpschutter1943 // april 29, 2018 om 18:46 //

  zweden was vroeger mijn fantastische vakantieland. Tegenwoordig mijd ik het als de pest. Ik zal er nooit meer komen. Zweden, door eigen verblindheid van de gutmens, een staat in verval. De echte zweden gaan daar nog hele enge dingen beleven en terug naar af is niet meer mogelijk. Zweden blijft een islamitische gevangenis tot ze zijn doodgebloed. Eigen schuld, dikke bult.
  Alleen extreem geweld tegen de moslims kan nog wat uitmaken maar dat zie ik ze niet doen, die verwijfde watjes. Ze hebben het te goed gehad en weten niet meer hole zich te verdedigen tegen de niets ontziende, gewetenloze moslims.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s