Nieuw

“Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”

Deze week werd in de rechtbank van Lund het vonnis geveld over de twee migranten die een zeventienjarig meisje in Lomma hebben verkracht. De jongste van de mannen, een zeventienjarige, werd veroordeeld tot jeugdzorg. De oudste, een achttienjarige die eerst verklaarde dat hij zestien jaar oud was, kreeg twee jaar gevangenisstraf. De eis van de openbare aanklager tot deportatie werd afgewezen. Het is een formulering die steeds weer terugkeert in het materiaal dat bestaat uit veroordelingen in verkrachtingszaken, als ik door het werk ga van mijn aanstaande boek ‘Verkrachting en cultuur’: “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”.

Door: Ann Heberlein – Vertaling: ‘Rommel’

Als ik het ene na het andere vonnis lees, die ernstig misbruik van kinderen, zowel jongens als meisjes en vrouwen, verkrachtingen en groepsverkrachtingen beschrijven, komt steeds weer deze frase terug –  “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen” –  en ik vraag me af wat eigenlijk nodig is voordat de Zweedse rechterlijke macht genoeg moed bezit om iemand uit te wijzen.

Wanneer beschouwen we de misdaden van een persoon als zodanig ernstig dat we verwijdering uit het land als een redelijke straf zien? Hoever zijn we bereid om te vergeven? Hoe wegen we de pijn van het slachtoffer, de schade aan de samenleving en onze veiligheid af tegen de wens van de misdadiger om in ons land te wonen? Het slachtoffer’s leed, de maatschappelijke schade en ons recht op veiligheid blijkt helaas weinig gewicht in de schaal te brengen in vergelijking met het “recht” van de verkrachter om in Zweden te blijven.

Neem dit geval bijvoorbeeld. Een 20-jarige Afghaanse vluchteling voerde een 13-jarig meisje in Halllsberg bij een school dronken met whiskey en bier. Daarna verkrachtte hij haar op een openbaar toilet, de man was zich volledig bewust dat hij riskeerde het meisje te besmetten met een seksueel overdraagbare ziekte die hij bij zich droeg. Hij werd voor kinderverkrachting veroordeel tot twee jaar gevangenisstraf: “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”. Een kind dronken voeren en haar daarna op een openbaar toilet verkrachten is blijkbaar niet misdadig genoeg om te worden gedeporteerd.

Dit dan? Een man duwt een vrouw tegen de muur als ze een bedrijf in Tingsryd bezoekt. Hij bedreigt haar en verkracht haar. De man wordt veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf – ontloopt deportatie, ondanks de eis van de officier van justitie. Maar deze gaat ook niet over de grens. Een groepsverkrachting misschien? Drie Afrikaanse mannen verkrachten een jonge vrouw in een appartement in Södermalm. Twee van hen, beide negentien jaar, worden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De oudste, een man van twintig jaar, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”. Nog een groepsverkrachting, deze buitenhuis in Malmö. Het meisje werd anderhalf uur verkracht door twee mannen, beide achttien jaar. Het vonnis wordt tien maanden gesloten jeugdzorg. “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen omdat dit de achttienjarigen erg moeilijk zou maken”.

Een verkrachting van een jonge vrouw in Västervik gaf een jaar en vier maanden gevangenisstraf – evenals uitwijzing – maar slechts voor vijf jaar. Daarna is de veroordeelde verkrachter weer welkom bij ons, met al onze sociale verzorging en alle grote voordelen die ons land biedt. In Mariestad werd een Jemenitische man voor kinderverkrachting veroordeeld tot een proeftijd en behandeling voor kinderverkrachting. Ook in dit geval “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”.

Volgens BRÅ (Misdaad Preventie Raad) zijn sinds 2000 steeds minder daders veroordeeld tot uitzetting. Er is dus sprake van een dalende trend hier. Volgens Penitentiaire Raad heeft negenendertig procent van de vreemdelingen die in Zweedse gevangenissen zitten een deportatie in zijn vonnis, dat betekent dat hij of zij Zweden moet verlaten na het uitzitten van zijn straf. Negenendertig procent? Waarom is het niet honderd procent? Welke redelijke redenen kunnen er zijn voor eenenzestig procent van de buitenlanders die gevangenisstraffen uitzitten om nog een kans in Zweden te krijgen? Ze kregen een kans toen we hen binnen lieten en een mogelijkheid gaven om hier bij ons in ons land te wonen. Die kans hebben ze misbruikt door het plegen van misdaden. Om van mensen te eisen dat ze de wet naleven om hier te leven, is geen bijzonder hoge vereiste. Dit lukt de meesten van ons zonder grote problemen.

Iedereen die een misdaad zo ernstig begaat dat het gevolg een gevangenisstraf is, moet worden gedeporteerd. Precies daar zou de grens moeten liggen.

Bron:

https://ledarsidorna.se/2018/04/aklagarens-yrkande-pa-utvisning-avslas/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on “Eis van de openbare aanklager tot deportatie wordt afgewezen”

 1. Carthago // april 28, 2018 om 15:23 //

  Misdadigers in het juridisch systeem in de gedaante van goedbetaalde rechters hebben belang bij het instandhouden van misdaad.

  Like

 2. skeeter // april 28, 2018 om 15:44 //

  maar ook hun tijd komt

  Like

 3. Ik hoop er echt op dat God bestaat. Volgens de bijbel worden rechters door God aangewezen en worden ze ook door God streng beoordeeld.

  Like

 4. jackvanderveen // april 28, 2018 om 19:36 //

  Word tijd dat een rechter eens groepsverkrachting wordt tot inscheuren toe.
  Misschien dat daarna er een verandering in veroordelingen komt.
  Mag trouwens ook gewoon gekweld worden, liefst na de verkrachting dan wel.
  Straks kan geen Europeaan nog fatsoenlijk over straat lopen.

  Like

 5. antiislamnu // april 28, 2018 om 19:38 //

  Wat een slap zooitje vindt je het gek dat die Mohammed’s scheit aan ons hebben hier in Europa kan je alles flikken .
  Verkrachtingen worden bijzonder laag gestraft illegalen kunnen ongestraft panden kraken enz enz.
  Wij hebben een echte leiders met ballen nodig zo eentje als orban dat is wat we nu nodig hebben.
  Kijk hier wat een schitterende speech wat zou het toch geweldig zijn als er hier in Nederland ook zo iemand op zou staan

  Like

 6. Breaking! Zelfs kroonprinses Victoria is aangerand.
  Het was wel een autochtone Zweed, maar dat doet er niet toe.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s