Nieuw

Syriër verkrachtte 12-jarig meisje – wist niet dat dit verboden is

Zweden – De freelance journalist Joakim Lamotte schrijft op Facebook over de zaak waar een, naar eigen zeggen, 17-jarige Syriër een 12-jarig meisje verkrachtte. In de rechtbank heeft de Syriër verklaard dat hij niet wist dat dit onwettig was.

Joakim Lamotte was de eerste die de zaak opmerkte en hoe de politie aanvankelijk de verkrachting van de 12-jarige die deze zomer plaatsvond niet wilde onderzoeken. Daarna werd het onderzoek gestart en nu is het vonnis gevallen.

Lamotte schrijft dat de dader een 17-jarige Syriër is die in 2014 als “onbegeleide” naar Zweden kwam. Tijdens het verhoor zei hij dat hij niet wist dat men in Zweden geen seks mag hebben met kinderen onder de 15. De rechtbank vindt dit echter geen excuus en heeft de Syriër veroordeeld voor twee gevallen van kinderverkrachting, evenals voor het bedreigen van een ambtenaar.

“Een schande”

Het vonnis is zes maanden gesloten jeugdzorg en hij moet 140.000 kronen (14.700 euro)  schadevergoeding betalen aan het meisje. In het vonnis wordt kritiek geuit op het politieonderzoek – dat het eerste verhoor met het meisje slecht was uitgevoerd en dat het twee maanden op zich liet wachten.

“Mijn commentaar op het vonnis is dat het een schande is dat het bijna een jaar duurt voordat een 12-jarig meisje een soort genoegdoening krijgt. Daarbij kun je stellen dat 6 maanden jeugdzorg voor deze ernstige misdaden een schande is. Dat in het vonnis niets vermeld wordt over waarom het zo lang duurde voordat men de verdachte verhoorden, is ook vreemd”, schrijft Joakim Lamotte.

De officier van justitie heeft geen deportatie geëist, en hoewel de Syriër veroordeeld is voor twee kinderverkrachtingen, een mesbedreiging tegen een leraar op school en het bedreigen van een ander meisjes haar te “neuken en vermoorden”, ontloopt ook deze kansenparel uitwijzing.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7201 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Syriër verkrachtte 12-jarig meisje – wist niet dat dit verboden is

 1. templars2017 // april 27, 2018 om 21:53 //

  Dit en al de andere criminaliteit aangaande deze invasieërs is het gevolg van een regering die te laf is om het hoofd te bieden aan een wel gekend probleem ,uit angst om geweld uit te lokken ,hoe noem je dit dan?

  Like

 2. antiislamnu // april 28, 2018 om 00:31 //

  Dit is geen rechtspraak dit is groot onrecht en een schande tegen over het slachtoffer en de maatschappij.
  Tijd om het recht in eigen hand te nemen

  Liked by 1 persoon

 3. Een paar flinke uit de kluit gewassen mannen op hem afsturen en hem een lesje (les) leren.

  Like

 4. linda texel // april 28, 2018 om 11:30 //

  Hij wist niet dat dit verboden was? Het is in Syria ook verboden en er staat een minimale straf op van 8 jaar. Gaan die rechters dan niet eens informeren bij de overheid in Syria om te vragen hoe dit zit en word die kul van die verkrachter dat hij niet wist dat dit verboden is klakkeloos geaccepteerd?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s