Nieuw

Gezocht: Italiaanse regering

De regeringsvorming in Italië wordt een harde noot om te kraken.

Matteo Salvini, screenshot YT

Op 25 april herdenkt men in Italië de bevrijding van de nazi’s en de fascisten. Silvio Berlusconi, oud-premier van Italië, liep er een beetje bedrukt bij.

Op zo’n ‘Festa della Liberazione’ in de regio Friuli Venezia Giulia liet hij zijn frustraties de vrije loop. ‘Davanti a 5s gente si sente come ebrei con Hitler’ (‘Tegenover leden van de Vijf Sterren voelt men zich zoals de Joden tegenover Hitler’). Niet echt een diplomatische uitspraak van de leider van Forza Italia. Ze toont vooral aan hoe diep de frustratie zit over zijn politieke tweederangspositie. Il Caimano werd enkele uren later door de leider van de rechtspopulistische Lega, Matteo Salvini, teruggefloten. Daarmee maakte die nog eens duidelijk wie de leiding heeft in de centrumrechtse coalitie.

Doorbraak >>

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8497 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s