Nieuw

Deense minister van integratie Inger Støjberg : Vluchtelingen liegen en bedriegen

Foto: De Deense immigratie- integratie en volkshuisvestingsminister, Inger Støjberg. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Arno Mikkor, Aron Urb.

Inger Støjberg heeft uitgehaald tegen wat zij beweert een wijdverspreid bedrog onder migranten en vluchtelingen te zijn, die erop is gericht om verschillende voordelen veilig te stellen en meestal onbestraft blijft.

– Een aanzienlijk deel van de vluchtelingen in Denemarken bedriegt op het gebied van gezinshereniging, verstrekt valse gegevens en probeert de staat op te lichten, zegt de Deense minister voor integratie en immigratie, Inger Støjberg, van de regerende liberale partij, tegen Berlingske dagelijks.

– Het is een kwestie van proberen over het hek te springen waar het het laagst is. Als men dat zonder enige consequenties kan doen, dan wordt er bijna geadviseerd om geen enige inspanning te leveren, zegt Inger Støjberg.

Naar eigen zeggen heeft ze een “duidelijk gevoel” dat een “aanzienlijke groep” van vluchtelingen de Deense staat tracht te misleiden.

Støjberg noemt een Facebook-groep die de antwoorden geeft op een zogeheten “moduletest” die alle migranten moeten doorlopen als onderdeel van het Deense onderwijs, als het meest recente voorbeeld van bedrog. Over het algemeen omvat de test vier delen – lezen, schrijven, luisteren en mondeling examen. Massale fraude is onthuld in verband met het leesgedeelte, merkte Støjberg op.

– Het geeft je het voordeel dat je je niet hoeft voor te bereiden. Je kunt het allemaal met frauderen doorkomen, met vrijwel geen gevolgen, aldus Inger Støjberg.

Tegelijkertijd steunt Støjberg de wijziging van de wetgeving die was voorgesteld door de minister van Volksgezondheid en collega-liberaal Ellen Trane Nørby, die ongeveer een maand geleden voorstelde dat migranten die al meer dan drie jaar in Denemarken zijn, het recht op tolkdiensten verliezen.

Een ander voorbeeld van Støjbergs ergernis zijn asielzoekers die over hun leeftijd liegen.

– We zien ook jongeren onder de 18 die zich een weg frauderen naar een betere behandeling en meer profijt. Een onbegeleide minderjarige kost meer dan een half miljoen kronen [meer dan 65.000 euro], en het is een feit dat twee derde van degenen die naderhand op leeftijd werden getest ouder bleken te zijn dan ze oorspronkelijk verklaarden. Daarom doen we in alle gevallen van twijfel een leeftijdstest.

Uit cijfers van de Immigratie- en Integratiedienst blijkt dat van de bijna 2.000 personen die in de periode 2014-2017 op leeftijd waren getest, ongeveer 1.450 of 73 procent ouder te zijn dan in eerste instantie aangegeven was.

– Ik vind dat het echt hebberig is om te proberen de citroen tot het uiterste te persen door van residentie te veranderen, zegt Støjberg.

Støjberg benadrukte dat dit niet moet worden geïnterpreteerd als een anti-migranten tirade. Er is geen reden voor hen die niet bedriegen om door harde woorden gekwetst te voelen, beklemtoonde zij.

– Elke keer als ik een plek zie waar je kan frauderen of probeert iets te krijgen waar je geen recht op hebt, worden de regels aangescherpt, verzekerde Støjberg.

Bron:

https://www.b.dk/politiko/inger-stoejberg-flygtninge-snyder-og-bedrager-uden-konsekvenser

http://www.savemysweden.com/inger-stojberg-danish-integration-minister-refugees-cheat-and-lie/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.046 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7197 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Deense minister van integratie Inger Støjberg : Vluchtelingen liegen en bedriegen

 1. Blijkt toch maar weer dat Denemarken op dit beleidsterrein verder is als links/liberaal Nederland.

  Like

 2. polderboy // april 27, 2018 om 08:16 //

  Op zich is die asielproblematiek uit die conventie van 1951 ook niet te handhaven, nu die sharia geitenneuker in 1989 de middelvinger omhoog gingen houden tegen de mensenrechten en de daaruit voortvloeiende vluchtelingenconventie 1951:
  http://en.reingex.com/Islam-Human-Rights.shtml
  Meteen in 1989 had men dan ook moeten handelen, en zoals de VS vanaf toen deed, immigratie uit landen halen die wel voldeden aan de UN conventie.

  Daarom kun je ook met landen als Turkije en Albanië nooit onderhandelen over toetreding tot de EU. Ze hebben zich immers vastgelegd om nooit aan die EU normen te willen voldoen. Sterker nog, hun streven is de EU haar normen en waarden ten gronde te richten, zoals de doelstelling van de Koran is.

  Hoe dan ook, je gaat als machthebbers zoals in West Europa toch geen miljoenen sharia aanhangers binnen halen die ernaar streven, onderschrijven en er heilig in geloven dat je samenleving kapot moet?
  Of je wilt als machthebbers ook dat die samenleving kapot moet….

  Liked by 3 people

 3. Hadden wij maar zo’n minister. En het is ook nog een lekker wijfje.
  Van Ollongren krijg ik bij het zien spontaan uitslag.

  Liked by 1 persoon

 4. scherpschutter1943 // april 27, 2018 om 10:34 //

  Onze “machthebbers”, streven ernaar om nederland zo snel mogelijk naar de bliksem te helpen. dit op bevel van brussel. Zo te zien begint het aardig te lukken. Nog even doorzetten Rutte, met je nsb.kabinet. Je bent er bijna.

  Like

 5. ze weten donders goed hier en andere landen dat ze liegen en bedriegen maar ze zien het zgn niet, hun missie is ons autochtonen wissen alleen die gedachte al worden Merkel en Macron en nog zo n stel idioten helemaal opgewonden van, ik schrijf al vaker let eens op de reclames wat valt u op?

  Like

 6. In heel Europa bedonderen en bedriegen ze waar ze kunnen want dat mag van de koran, het is een van de regels om de ander te onderdrukken.

  Like

 7. templars2017 // april 27, 2018 om 21:35 //

  Het heeft lang geduurd maar blijkbaar is in Denemarken het licht aangegaan ,bij ons hebben ze de lamp er uit gedraaid ,het kan niet meer licht worden………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s