Nieuw

Leefomgeving

Jazeker we leven in roerige tijden. Islamisering, immigratie, allochtonen, absurde belastingdruk, toenemende internationale spanningen. Moeten we bang zijn voor de Russen of voor de Chinezen of ligt het werkelijke gevaar in het ons ongevraagd opgedrongen multiculturele drama ?

Ach het is van alle tijden dat mensen zich zorgen maken of zich opwinden over de overheid die vaak precies het tegenovergestelde doet dan je van hen verlangt. Het hangt allemaal ook een beetje samen met het algemeen welbevinden. Zit je lekker in je vel, bevindt je je in een aangename omgeving dan ligt het minder voor de hand je zorgen te maken over de alledaagse werkelijkheid.

Die leefomgeving is aan verandering onderhevig. Verandering hoeft natuurlijk niet altijd slecht te zijn maar is het vaak wel, meestal voltrekken die veranderingen zich vrij traag. Tijl stamt bijvoorbeeld nog uit de tijd dat automobielen slechts voor een enkeling warenpark-6092_640 weggelegd, sluipenderwijs kwam die echter voor steeds meer mensen binnen handbereik. Hiep hiep hoera ! Maar het had ook gevolgen want al die automobielen moesten op de tijden dat ze niet gebruikt werden ergens geparkeerd worden. Langzaam maar zeker werden de straten gestoffeerd met auto’s. Zo langzaam dat we het niet eens in de gaten hadden tot… Ja tot vandaag de dag, we zijn eraan gewend geraakt, schots en scheef geparkeerde auto’s, van afgeleefde tweedehandsjes tot dure exclusieve bolides en alles dat er tussenin zit.

Mooier is het er al met al niet op geworden, kijk maar eens naar oude foto’s uit een nabij verleden. Het bleef echter niet bij auto’s die het uitzicht blijvend verzieken, bedrijven moesten uit het stadsbeeld verdwijnen, ze werden bij elkaar gezet op bedrijfsterreinen. Rijdend over ’s herenwegen is het onderhand een trieste aaneenschakeling, ze sluiten bijna naadloos op elkaar aan.

Ach het wordt geaccepteerd als onvermijdelijke werkelijkheid. Maar is het altijd wel zo onvermijdelijk ? Vandaag liet het AD  Berno Strootman, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving aan het woord (ja hoor eens Tijl verzint die functies ook niet). De goede man uitte zijn zorg over onze leefomgeving, langzaam maar zeker nemen de gigantische windmolens in aantal toe, het lijkt onontkoombaar terwijl het wel degelijk keuzes zijn waar we voor staan. Niet alleen is het blijvende horizonvervuiling ook de slagschaduw wordt een steeds groter probleem voor omwonenden. Leuk als het zonnetje schijnt en het is in huis net alsof iedere keer het licht aan en uit gezet wordt !!

,,We moeten daar heel voorzichtig mee zijn. Als ze er eenmaal staan, krijg je ze niet zomaar weer weg. De kwaliteit van ons landschap is afgelopen decennia sterk achteruit gegaan door intensieve landbouw, nieuwe infrastructuur en bebouwing. Vanwege de energietransitie hangen nu ingrijpende veranderingen boven de markt. Komende tijd zullen vele hectares zonnepanelen in het landschap verschijnen. Zonnepanelen zijn industriële elementen, die leiden nooit tot verbetering van het landschap. Ik vind dat we ons best moeten doen om dat te voorkomen.” aldus Berno. (wie verzint trouwens zo’n naam ?)

En terwijl men nog maar net doordrongen begint te raken dat dit een toenemend probleem aan het worden is staat het volgende drama alweer in de kinderschoenen.

download              © Gratis

 Komende tijd zullen vele hectares zonnepanelen in het landschap verschijnen. Zonnepanelen zijn industriële elementen, die leiden nooit tot verbetering van het landschap. Ik vind dat we ons best moeten doen om dat te voorkomen. Zorg eerst dat alle daken worden vol gelegd.’’ zegt Berno

En gelijk heeft hij ! Als we niks doen is straks ons hele landschap gestoffeerd met zonnepanelen en windmolens. Nee dat had zelfs Jules Verne niet voorzien ! Maar vergis u niet, als we dat vandaag geen halt toeroepen is het morgen te laat, ondernemers staan te springen om allerhande subsidies op te strijken.

De overheid ziet het niet of wil het niet zien, ze laten zich gek maken door allerhande “groene maniakale fanatici”, (hoi Jesse) alleen lokaal is er zo nu en dan weerstand maar erg succesvol zijn die meestal niet. “Ja maar de ‘Parijs akkoorden” !! “Als we niet uitkijken dan redden we het niet om daaraan te voldoen“. Nou Tijl zou zeggen kijk nog eens of dat wel van zulke goede akkoorden waren en zo niet hef ze dan op of vervang ze door andere. Zo eenvoudig kan het zijn.

Maar doe het wel nu want binnen nu en tien jaar is het te laat, dan lopen niet alleen onze koeien en schapen continu hun koppen te stoten aan panelen of gaan scheel kijken omdat ze gek worden van slagschaduwen. Dan is onze leefomgeving voorgoed naar de verdommenis geholpen.

Laat ik dit keer dus maar eens afsluiten met een stukje van een gedicht;

Maar de boer hij ploegde voort.
En toen zijn akker ten einde was,
Toen keerde de boer de ploeg
En hij knielde naast zijn ploeg in het gras,
En de boer, hij werd verhoord.

farmer-1858889_640Tijl Uylenspiegel

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Leefomgeving

 1. Van harte eens Tyl, mooi gedicht ook. De boer leeft bij de schepping en de Schepper, wie naar Diens principes leeft, wordt gezegend en wie ze negeert, ervaart de vloek.
  De Enige die onze huidige sores oplost en de wereld uiteindelijk verlost, is JHWH, Hij gaat voort met de oogst van mensen, die Hem als Koning wensen.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // april 26, 2018 om 14:23 //

  Dankjewel Ben, blij dat je zo nu en dan nog even bij ons om het hoekje kijkt.

  Like

 3. Republikein // april 26, 2018 om 14:28 //

  Het gaat altijd om de economie, niemand vraagt of je het leven waard vindt zoals je leeft of beter leef je of word je geleefd, ‘k denk het laatste, echter de tijd van het “stoepranden” komt nooit meer terug, is onmogelijk.
  Nederland staat overigens op nr. 19 op de lijst van [on]veiligste landen.
  http://reports.weforum.org/travel-and-tourism-competitiveness-report-2017/ranking/#series=TTCI.A.02

  Hoe ze tot die ranking zijn gekomen is waarschijnlijk het gevolg van veel hoge en/of zware studie, ‘k heb er geen verstand van.
  Gelukkig heb ik nog bier en zware shag.

  Like

 4. Hi Tyl, doe ik graag met alle waardering voor jullie ontmaskering van de duisternis.
  Van harte wens ik vervolgens alle lezers het Licht toe wat echt de oplossing brengt.
  Shalom,
  Ben

  Like

 5. Republikein // april 26, 2018 om 14:33 //

  Vervolg op vorig comment, het is trouwens ineens verdwenen!
  Duitsland daalt van de 20e naar de 51e plaats op de internationale ranglijst van de veiligste reislanden, uiteraard vanwege de geïmporteerde terreur die ons is overkomen als gevolg van de grote volksverhuizingen.

  Finland staat op de eerste plaats, Colombia op de laatste plaats. Daartussenin bevinden zich alle Europese landen die zich onder het motto “We kunnen het” aan zelfmisleiding hebben gewijd, en die zich nu tussen sommige derdewereldlanden verschuilen. Zo staat Frankrijk op de 67e plaats na Senegal, Zimbabwe, Ghana en Saoedi-Arabië.

  Engeland, dat op de 78e plaats staat tussen Panama en Botswana, is nog slechter af.

  Deze verliezen voor de openbare veiligheid als gevolg van terreur, verkrachting van massa’s vrouwen (Keulen) of van individuen (bijna elke grote Europese stad) vormen een essentieel en onbetwistbaar onderdeel van de vluchtelingengolf die de volkeren van Europa zal vernietigen en vervangen.

  http://unser-mitteleuropa.com/2017/04/28/liste-der-sichersten-laender-der-welt-deutschland-um-31-plaetze-abgestuerzt/

  Ik moet ff m’n bruine trui afbreien, toedeledoki.

  Like

 6. Tijl is altijd wel te vinden voor een stukje evangelisatie op de site.
  Toch Tijl? “en wie ze negeert, ervaart de vloek.”

  Liked by 2 people

 7. Esperanza // april 26, 2018 om 14:57 //

  Zo werkt ’t zo’n beetje, Tijl. 😉

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // april 26, 2018 om 14:58 //

  Ja ik probeer jullie zo nu en dan met een stichtelijk woordje op het goede pad te houden 😀

  Liked by 2 people

 9. Esperanza // april 26, 2018 om 15:16 //

  ‘This toxic lake poisons Chinese farmers, their children and their land. It is what’s left behind after making the magnets for Britain’s latest wind turbines… and, as a special Live investigation reveals, is merely one of a multitude of environmental sins committed in the name of our new green Jerusalem …’

  http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

  Like

 10. Ha ha ik brand een kaartje voor jullie allemaal, dat het weekend een beetje zonnig zal zijn. Hier hebben we de derde storm alweer gehad, party tent stukgewaaid, de kunstheg boven op de muur finaal kapot, ik ga straks de laatste twee meter herstellen. Zelfs de lavastenen werden van het nieuw geasfalteerde dak geblazen. Maar komende weekend moet het echt over zijn, want dan zit ik een weekje op Ibiza voor inkopen te doen.

  Like

 11. Horatius // april 26, 2018 om 15:32 //

  Ons landschap zal langzaam maar zeker gaan veranderen en de goede oude tijden van weleer komen nooit meer terug.

  Waar ooit de graanmolens en de boerenmeiden het landschap een liefelijk en romantisch uiterlijk gaven domineren nu gigantische windmolens en de zonnepanelen.
  In de steden is het al niet veel beter gesteld, de kerken verdwijnen of worden niet meer bezocht en vele moskeeën zijn er voor in de plaats gekomen om hun Boodschap van Vrede te verkondigen, speciaal op de vrijdagmiddag.

  Waar vroeger de jongens straatvoetbal speelden staan nu vele auto’s geparkeerd om zodoende onze welvaart te etaleren. De meisjes speelden met draaitollen en de hoela-hoep en de wijkagent hield er de orde. De kinderen spelen nu niet meer buiten, want er moet continu gewreven worden over een stukje plastic om niet sociaal geïsoleerd te geraken.

  Nu moet alles z.g. groener terwijl ons land wordt overstroomd met Nieuwe Nederlanders die toch ook ergens moeten gaan wonen, dus minder groen en meer sociale woningbouw.
  Allemaal ten koste van onze leefomgeving en niet te vergeten onze nationale identiteit. Want of een boerka bijdraagt aan de vermindering van het broeikaseffect wagen wij ernstig te betwijfelen en uiteindelijk was een meisje in minirok toch een stuk aantrekkelijker. Al zal menige pastoor hier een vraagteken bij stellen.

  Er wonen gewoon teveel mensen in Nederland. Begin jaren 50 werd ons vriendelijk maar dringend verzocht door onze koningin Juliana (uiteraard in opdracht van vadertje Drees) om te verkassen naar andere landen om daar een nieuw bestaan op te gaan bouwen.

  Toen waren we met 10 miljoen inwoners en nu met 17 miljoen, inclusief de illegalen. En dat is blijkbaar nog lang niet genoeg om de vergrijzing tegen te gaan. Dus open die grenzen! Voor nog meer moslims en Afrikanen om onze economie een nieuwe impuls te geven, ons volk jong en bronstig te houden en zodoende ook de noodzakelijke diversiteit te bevorderen.

  Komt er ooit een einde aan de omvolking die ons wordt opgelegd door de wijze mannen in Brussel met vooruitziende blik?

  Als ongeveer de helft van de Afrikaanse bevolking hier hun bestemming heeft gevonden en in de avonduren de kampvuren branden op straten en pleinen, de medicijnmannen en de imams hun ronde hebben gedaan, onze vrouwen allemaal besneden zijn, de kledingkeuze voor vrouwen is beperkt tot het dragen van een hoofddoek of een boerka, dan pas is de multiculturele samenleving volledig geslaagd.
  De minaretten bepalen verder het stadsbeeld en de religieuze politie is verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en andere islamitische extremiteiten.

  Maar ons Koningshuis dan, hoe moet het daar dan mee? vraagt de onnozele autochtoon.

  Die zijn dan voor onbepaalde tijd vertrokken naar een geheime bestemming om daar te genieten van een welverdiende vakantie.

  Vandaar uit zal men Handhaven!

  Liked by 2 people

 12. Tijl Uylenspiegel // april 26, 2018 om 16:01 //

  Mooie reactie Horatius, maar met een kleine correctie;
  “Toen waren we met 10 miljoen inwoners en nu met 17 miljoen, inclusief de illegalen”
  Dat moet helaas zijn exclusief de illegalen…..

  Like

 13. Mooi plaatje Tijl.

  Rubberen Robby, in ’t vidiootje van Esperanza.
  Let op het benenwerk.
  Naar mijn mening moet dit ’n robot zijn die gemaakt is van dat spul waar ze vrouwenborsten mee opvullen.
  Kan, gezien zijn zelfmoordpoging, ook ’n islamitische profvoetballer zijn

  Like

 14. Toen ik in ’63 werd geboren waren ook nog maar 11 miljoen mensen hier in Nederland.
  Ook toen werd er nog met tollen en knikkers gespeeld.
  In een speeltuin draaide ze iedere zaterdag of zondag oude Tarzan of ridder films.
  Waar we braaf allemaal op houten bankjes zaten, en in de pauze een flesje cola en zo’n roze koek kochten.
  Na afloop dacht iedereen dat ie Tarzan of een ridder was.
  Daar hoef je nou ook niet meer mee aan te komen.
  Een beetje koter heeft tegenwoordig een 32″ flatscreen op ze kamer staan met 100 zenders.
  Files bestonden helemaal niet, en ik ben bijna groot gebracht in een vrachtwagen.

  Like

 15. Horatius // april 26, 2018 om 15:32 //

  Maar ons Koningshuis dan, hoe moet het daar dan mee? vraagt de onnozele autochtoon.

  Die zijn dan voor onbepaalde tijd vertrokken naar een geheime bestemming om daar te genieten van een welverdiende vakantie.
  —————-

  Nee.

  Die staan on top of the food-chain. Het zijn de grootste roofdieren denkbaar. Het is mede op hun aandringen dat wij geïslamiseerd worden.

  De minachting voor het volk is onpeilbaar groot. Ze kunnen het niet uitstaan dat ze hun oude feodale macht hebben moeten afstaan. De islam is het perfecte systeem om het volk opnieuw te knechten.

  Niemand in dit land omarmt de islam inniger dan het koningshuis: https://fubar.mobi/2016/04/27/beatrix-en-de-koppensnellers/

  Het koningshuis is Shell, het koningshuis is DNB, http://www.sdnl.nl/dnb-wie-is-wie.htm
  Bovenal is dit koningshuis Bilderberg gestart, maar was al ver daarvoor zo fout als het maar kon. Centrale banken zijn geen eigendom van de landen die ze zeggen te vertegenwoordigen, maar zijn private banken om de bevolkingen middels verplichte staatsschuld voor eeuwig uit te persen.

  De eerste private nationale bank was de Bank of England, en die werd opgericht door Koning Willem III (van Oranje) om de oorlog die hij in Groot-Brittannië voerde mee te financieren.

  Het zijn precies die landen die geen Centrale Bank hebben die in puin gebombardeerd worden. Die landen die op het lijstje van generaal Wesley Clarke staan inderdaad. http://www.theeventchronicle.com/finanace/three-countries-left-without-rothschild-central-bank/#

  Like

 16. Hi Fubar,
  Dat wordt weer groot feest morgen. Bizar, 80% vindt het prachtig, de oranjeprullaria kunnen niet genoeg aangesleept worden, abonnementen op “ons vorstenhuis” vliegen de deur uit.
  Gefeliciteerd met Willem IV , die morgen moet koek happen, troep verkopende onderdanen op vloerkleedjes langs moet en andere kleedjesliggers bij de moskee mag ontmoeten.
  En zijn verjaardag moet vieren in Groningen, waar men “erg blij is met Shell”.
  https://nos.nl/artikel/2229098-afschrijving-nam-groningen-kan-shell-zo-n-30-miljard-omzet-kosten.html
  Een beetje herwinnen van de liefde van de Groningers mag best wel, ook via een bezoekje van de grootaandeelhouder.
  https://www.sikkom.nl/open-brief-aan-de-koning-over-koninklijke-shell/
  Knettergekke wereld en het wordt nog gekker.
  Daarom zoek ik het al sinds mijn 20 e “hoger op”, bevalt me prima, de Waarheid boven de leugens van de wereld om me heen.
  Een wereld , die steeds verder vast loopt en dramatisch eindigt, menselijk gesproken en dat zijn velen met me eens.
  Maar wat is dat maffe aardbolletje in het grote heelal ?
  En wat is een heelal zonder Schepper?
  Het goede nieuws is, dat Die er wel is en ons heeft opgezocht in mensengestalte en dat in de nabije toekomst weer zal doen, voor dat we ons als mensheid om zeep helpen.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 17. skeeter // april 26, 2018 om 18:20 //

  Republikein, zulke lijstjes klopt vaak geen fuck van, Colombia , onder Yemen , Pakistan Honduras, Venezuela LMAO

  Like

 18. Ben, lul toch niet zo slap.
  Je kan het niet laten hé, om te evangeliseren en reclame te maken voor jou fantasie vriendje.
  Daar zitten ze al 2000 jaar op te wachten.
  Je zal toch maar een concentratiekamp overleeft hebben en je hele leven jezelf de tyfus gebeden hebben.
  Wat denk je dan, over alles wat er gebeurt is. Waar was die god nou om in te grijpen.
  Je kent het antwoord al, jij bent nergens zonder fantasie vriendje.
  Ook een manier om een totaal nutteloos bestaan in te vullen.
  Ik maak er dan tenminste nog wat van, zonder me af vragen of hoe fantasie vriendje daar over denkt.

  Liked by 1 persoon

 19. Republikein // april 26, 2018 om 18:37 //

  Skeeter,ja, wat is de definitie van corruptie, sommigen kunnen het zo goed uitleggen dat je het gaat geloven.
  Nauhw, bijna dan toch.
  Rubber is ook niet alles.

  Like

 20. Hi Bert,
  Dan lees je de laatste paar regels toch niet? Vrijheid blijheid.
  Ik wil best op je vraag ingaan, zie onze site daarvoor desgewenst, maar ik doe dat niet, want je wil het niet horen.
  Het antwoord zonder het bestaan van de Schepper is: veel mensen hebben gewoon pech en hoe dan ook gaat iedereen een keer dood.
  Uit een oerknal ontstaan, verschenen om weer dood te gaan.
  En verder gewoon morgen gezellig Oranjefeest.
  Ben

  Like

 21. Horatius // april 26, 2018 om 19:28 //

  Er gaan inderdaad geruchten dat het aantal illegalen in Nederland gigantisch groot is.

  Uiteraard weet niemand exact het juiste aantal maar men zou er waarschijnlijk een hele grote stad mee kunnen vullen. Zo groot als Amsterdam?

  Waar ze precies van leven is ook niet bekend, het zou echter niemand verbazen dat ze leven van plof- en ramkraken en het zeer regelmatig vervullen van gastrollen in populaire tv-programma’s als Opsporing Verzocht. Zodoende leveren ze toch nog een prominente bijdrage in onze multiculturele samenleving.

  De popmuziek was toen ook veel beter te pruimen en dan bedoel ik uitdrukkelijk niet Manke Nelis, Dikke Leo, Kromme Jaap, Vader Abraham, Johnny Hoes en Johnny Jordaan maar Fats Domino, Elvis the Pelvis, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Gene Vincent en Buddy Holly.
  Een kwartje in de Jukebox en dan had je weer voor pakweg 8 minuten muziek in de ijssalon of het café waar voornamelijk de vetkuiven klant waren, compleet met buikschuiver.

  Nu lopen de jongeren met een USB-stick op zak waar zoveel muziek op kan dat je dit niet in een mensenleven kan afspelen.

  Over ons koningshuis kunnen we kort zijn: koning Willem III was zo gek als een deur en stond bekend om zijn agressiviteit en openlijke minachting voor zijn ministers. Wilhelmina was een zeer eigengereide vorstin, volkomen wereldvreemd maar was wel volgens Churchill de enige strijdbare figuur in ons oorlogskabinet in Londen.

  Juliana was volledig in de ban van een gebedsgenezeres en was mede met haar de oprichter van de Bilderbergconferenties die tot op de dag van vandaag onze politieke agenda bepalen met een duidelijke minachting voor de mening van het gewone volk.

  Beatrix had altijd maar één stokpaardje te verkondigen: Tolerantie & Verdraagzaamheid en de vruchten van die mentaliteit en propaganda zien we terug in de talloze probleemwijken.

  Over Willem IV geen kwaad woord, een fervent bierdrinker, altijd een gulle lach paraat, nooit te beroerd om een moskee in te duiken en de Groningers een hart onder de riem te steken die allemaal moeten zien te overleven in een aardbevingsgebied.

  Hij heeft natuurlijk ook zijn zorgen: o.a. zijn vakantiehuisjes en zijn aandelen die toch ook kunnen kelderen. Maar Rutte is altijd bereid om financieel bij te springen mocht ons vorstenhuis financieel de zaak niet helemaal rond kunnen krijgen.
  Mark heeft daar een speciaal potje voor in het leven geroepen waar zelfs onze minister van financiën niet helemaal het fijne van schijnt te weten. Of zou die een oogje dicht knijpen?

  Bij de Baard van de Profeet!

  Ik zou het kort houden, mijn welgemeende excuses. Maar aan de andere kant: dit is nog maar het topje van de ijsberg.

  Like

 22. Republikein // april 26, 2018 om 20:49 //

  Als je jong bent overzie je de werkelijkheid vaak niet, want die is erg somber, wie denkt er aan zijn pensioen als je verkering hebt, je bent verdoofd, nee, de toekomst ziet er rooskleurig uit.
  Niet dus.

  Liked by 1 persoon

 23. scherpschutter1943 // april 26, 2018 om 22:23 //

  Illegalen krijgen nog steeds onderdak, voeding, en kleding van liefdadigheidsinstellingen die gesubsidieerd worden met uw belastinggeld. Er zijn ook veel gemeenten die illigalen nog steeds een uitkering geven. Ook kerken maken zich hieraan schuldig. illigalen horen achter een hek in een kamp met bewaking, wachtend op uitzetting.

  Like

 24. Esperanza // april 27, 2018 om 23:25 //

  Neefje van Tijl? Die heeft ook karate gedaan in zijn jonge jaren. 😉

  On Wednesday evening, at approximately 3:10pm, in Luftenberg, Austria, a 62-year-old pensioner defended himself from two robbers who attempted to steal his money and mobile phone.

  https://www.defendevropa.org/2018/migrants/austrian-pensioner-karate-robbers/

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s