Nieuw

Italy confirms seizure of German NGO migrant rescue ship

De Juventa, van Jugend Rettet, screenshot YT

Italy’s highest court of appeal on Tuesday rejected a request by the German NGO Jugend Rettet to release its migrant rescue boat, impounded eight months ago on suspicion of facilitating illegal immigration.

The Italian Court of Cassation did not say why it had turned down the NGO’s request for the release of the Iuventa, a 33-metre (110-foot) motorboat seized off the island of Lampedusa on August 2.

At the time, the state police force had said that circumstantial evidence had come to light in a probe dating back to October 2016 which suggested the boat was being used for “activities facilitating illegal immigration”.

Two security officers employed on another rescue boat presented images that they alleged showed Jugend Rettet members conversing with suspected smugglers. They had also allegedly been seen sending back a wooden boat to Libya that was then used to transport more migrants.

Daily Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9586 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s