Nieuw

Facebook’s nieuwe regels – “meer bescherming voor vluchtelingen en migranten”

Facebook heeft vandaag zijn nieuwe regels gepubliceerd voor welke materie op hun platform mag worden geplaatst. Een van de veranderingen betreft wat “haatdragende inhoud”‘ wordt genoemd, en gaat nu ook “vluchtelingen” behelzen.

Na de enorme kritiek op Facebook onlangs, niet in het minst na het Cambridge Analytica-schandaal, heeft Facebook zijn beleidsregels geactualiseerd. Naast de mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen afzonderlijke beslissingen, heeft het bedrijf ervoor gekozen om “bescherming voor vluchtelingen” toe te voegen. Men beweert dat sinds de grote toename van vluchtelingen in Europa, er steeds meer “haatuitingen tegen vluchtelingen en migranten” kwamen, en het bedrijf is in de overtuiging dat deze groepen extra bescherming nodig hebben.

Wat deze bescherming meer precies inhoudt, of de mate waarin de censuur zal plaatsvinden, wordt echter niet duidelijk gemaakt.

Naast laatstgenoemde censuur zet Facebook zich ook in tegen zogenaamd “fake news”. Ze verwijderen dergelijke inhoud echter niet als ze de andere regels niet overtreden, maar volgens eigen zeggen gaat men eraan werken om de “financiële prikkels” te verwijderen, om zodoende verspreiding van informatie te verminderen die volgens het bedrijf onjuist is.

Momenteel werken er 15.000 mensen met het censureren van Facebookberichten, maar Facebook schat dat ze er nog eens 5.000 nodig hebben om de toegenomen druk het hoofd te bieden. Het wordt niet duidelijk gemaakt hoe het probleem wordt gehanteerd om landgenoten in staat te stellen hun eigen medeburgers te controleren, of hoe Facebook-pagina’s zoals kranten in het land zullen worden behandeld.

Bron:

https://www.sydsvenskan.se/2018-04-24/facebook-lanserar-nya-regler

https://samnytt.se/facebooks-nya-regler-okat-skydd-for-flyktingar-och-migranter/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7239 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Facebook’s nieuwe regels – “meer bescherming voor vluchtelingen en migranten”

 1. Ik ben altijd creatief!

  Like

 2. antiislamnu // april 25, 2018 om 11:08 //

  Facebook is gewoonweg zwaar gecensureerd is dus fake weg met die rotzooi

  Liked by 1 persoon

 3. Krijgen we dat weer, is er weer 1 op de de godsdienst tour en begint overal anti- christenen of duivel teksten in te vinden of te zoeken.
  Lijkt mij toch wel erg als je geen eigen leven hebt, zielig hoor.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s