Nieuw

Puissante rijkdom

Vanavond kwam ik even langs het programma “Drie op reis” een van de inmiddels vele reisprogramma’s op de NPO. Alles en iedereen die onder de noemer BN’er valt of denkt te vallen worden op onze kosten de wereld rondgestuurd. Dik betaald ook vaak. Hoe en of dat nou zo zinvol is dat moet ieder maar voor zich uitmaken.

Tijl kan zich behoorlijk kwaad maken als hij Erika Terpstra ziet op haar ongetwijfeld maanden durende rondreis door China met een complete filmploeg achter haar aan. Een onbeduidend acteurtje als Chris Zegers met zijn bestudeerd ongewassen uiterlijk, tuurlijk die moet dik betaald heel Amerika door. Je zou er plaatsvervangende schaamte van krijgen ! Het stukje dat ik vanavond zag ging over Rusland en daarin zag je een van de voormalige paleizen van de tsaren van Rusland. Je kijkt je ogen uit, wat een weelde, wat een verkwisting op ongekende schaal.

Dat zette mij aan het denken, de communistische opstanden waren zo ongeveer honderd jaar geleden, en de opstandelingen hadden gelijk, het was ronduit beschamend dat de elite zichzelf dermate verrijkte over de rug van arbeiders die teveel hadden om dood te gaan en te weinig om te leven.

pension-1338231_640

Mijn gedachten dwaalden nog verder af; wat is de wereld in honderd jaar er toch met grote sprongen op vooruit gegaan. Paard en wagen zijn historie, oorlogen met alleen geweren en kanonnen zijn verleden tijd, de medische wetenschap presteert dingen die als je ze honderd jaar geleden had voorspeld je in een krankzinnigen gesticht hadden doen belanden. Nog levende mensen zijn niks meer of minder dan een hoop nog bruikbare onderdelen. We rijden auto’s, motoren, we vliegen, we hebben hoge snelheidstreinen en ga zo maar door. Oorlogvoeren gebeurt vandaag de dag voor een groot deel vanachter een beeldscherm. Helikopters vliegen zo hoog dat je ze niet hoort of ziet en ze schieten je zo uit je sloffen als je niet uitkijkt en ga zo maar door. “Slimme” bommen vliegen desnoods eerst door het toiletraampje alvorens te ontploffen. Binnen secondes praat men via een mobieltje of hoe al die dingen mogen heten met iemand aan de andere kant van de wereld.

coach-3070303_640

Puissant rijke tsaren of andere adel die zijn er niet of nauwelijks meer, het communisme is aan zichzelf ten onder gegaan, het socialisme heeft lang stand gehouden maar is inmiddels gekaapt door intellectuelen die waarschijnlijk niet eens in staat zijn een spijker in een stuk hout te slaan. En dat terwijl het socialisme toch een arbeidersbeweging was. Kijk naar de Linksche kopstukken van de laatste twintig jaar; Femke Halsema, Wouter Bos, Paul Rosenmüller, stuk voor stuk geboren met een gouden lepel in de mond, stuk voor stuk hebben ze gestudeerd, wat nou arbeidersbeweging ?

En in de loop van die honderd jaar is het grootste deel van Europa democratisch geworden, althans dat zegt men…. Naar mijn mening zijn we inmiddels geruisloos over gegaan naar onvervalst kapitalisme.

Nee ik zeg dat niet uit jaloezie of uit afgunst, van mij mogen mensen met buitengewone verdiensten, of dat nou in het bedrijfsleven of de wetenschap is ook buitengewoon verdienen. Daar is niks mis mee. Maar het is wel doorgeschoten, een CEO van een grote bank heeft een onwaarschijnlijke verantwoording en die mag en moet goed beloond worden. Maar tussen goed beloond en wat ze vandaag de dag aan miljoenen krijgen toegeworpen daar zit nogal een verschil in. Astronomisch zijn de bedragen die ze krijgen, dermate astronomisch dat het niet meer in verhouding staat tot hun prestaties.

Beleggers kunnen door handigheidjes en het zonder enige scrupules handelen in aandelen waanzinnig rijk worden. Echt zo rijk dat ze het in generaties niet meer op kunnen maken zelfs al doen ze de meest exorbitante dingen.

Nogmaals ik misgun het mensen niet dat ze rijk worden, ik heb wel vraagtekens bij de absurd rijken. Russen die van gekkigheid niet weten wat ze nu weer moeten doen om “erbij te horen”. Na de val van het communisme ging het met de gemiddelde Rus net zo belabberd als tijdens de tsaren en toch waren er ettelijke Russen die na de glasnost of perestrojka meervoudig miljardair werden. Net als de tsaren, de hertogen en de graven honderd jaar geleden. Met net zo weinig scrupules ten opzichte van de gewone Jan met de Pet of in hun geval Iwan Bontmuts. Een fabriek onnodig naar de kloten laten gaan ? Geen probleem, als zij er maar veel geld mee verdienen. Dat ze hele gezinnen in de ellende storten ? Ja dan hadden ze maar geen arbeider moeten worden.

Maar democratie dat werkt toch met gekozen ‘volksvertegenwoordigers ?? Tja dat zegt men, maar hoe moet een mens nou kiezen als de beloften uit de verkiezingstijd na afloop minder waard blijken te zijn dan het papier waarop het werd geschreven. Het verkiezingsprogramma van gisteren daar wordt vandaag het achterste mee afgeveegd. Wie had er in de verkiezingstijd van gehoord dat multinationals een cadeautje van 1,4 miljard zouden krijgen ? Het gebeurde wel. Wie had er van de PvdA van gehoord dat ze de verpleeghuizen wilden sluiten ? Jette deed het toch maar even ! En toen ze dan toch bezig was sloot ze ook maar even de sociale werkplaatsen. “Ja dat moest het bedrijfsleven maar oplossen” Ze is verdomme zélf gehandicapt ! Het bedrijfsleven ? Mens laat je opnemen, dat gelooft toch geen hond ?!

Het mag dus ook geen wonder heten dat mensen zich afkeren van de politiek, ze zijn nog minder te vertrouwen dan een handelaar in goedkope tweedehands auto’s (en dat wil wat zeggen !)

revolution-30590_640

En zo zijn we honderd jaar verder dan de grote opstanden in Europa tegen het establishment en de adel en het enige dat is veranderd zijn de poppetjes. De hedendaagse poppetjes hebben geen adellijke titels meer dat niet, maar verschillen ze nou echt zoveel met die vroegere adel ? En hoe lang zou het duren tot een volgende ideologische opstand ?

boredom-1977519_640 Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Puissante rijkdom

 1. Mooi stuk Tijl. Uit het hart gegrepen.

  Liked by 1 persoon

 2. “Dat zette mij aan het denken, de communistische opstanden waren zo ongeveer honderd jaar geleden, en de opstandelingen hadden gelijk, het was ronduit beschamend dat de elite zichzelf dermate verrijkte over de rug van arbeiders die teveel hadden om dood te gaan en te weinig om te leven.”

  ‘Communistische opstand’, hmmm. Het was een Joodse staatsgreep:

  Amongst themselves, the Jews are quite candid about their sympathy for and involvement in Bolshevism.

  On 4 April 1919 the Jewish Chronicle: “There is much in the fact of Bolshevism itself, in the fact that so many Jews are Bolshevists, in the fact that the ideals of Bolshevism at many points are consonant with the finest ideals of Judaism.”

  (Perhaps this explains why the Red Army uses a Jewish star as its symbol?)

  Probably the best-known exposé of the Jewish role in the Bolshevik coup d’état was by Sir Winston Churchill, writing in the Illustrated Sunday Herald of 8 February 1920. Churchill wrote “With the notable exception of Lenin, the majority of leading figures are Jews. Moreover the principal inspiration and the driving power comes from Jewish leaders.”

  Communism was of course founded by Karl Marx whose grandfather was a rabbi by the name of Mordeccai. Marx was given his initial encouragement by a Communist-Zionist by the name of Moses Hess. As founder and editor of the Rheinische Zeitung, the main organ of leftist thought in Germany, he provided Karl Marx with his first important platform. Later, in Brussels, he collaborated with Marx on The German Ideology. It was Hess too who converted to Communism Friedrich Engels, the wealthy textiles magnate who later subsidised Marx from the profits of sweated labour in Britain and Germany.

  When the Bolsheviks overthrew the short-lived democratic government in Moscow and St. Petersburg in October 1917, it was a virtual Jewish coup d’état. The most prominent Jewish Commissar was Trotsky, real name Bronstein. He had been married by a rabbi in 1900, and whilst in exile in New York he had worked for Novy Mir, described in the Church Times (23 January 1925) as a “Yiddish newspaper.”

  The various reporters and diplomats who were there at the time of the “Revolution” have given evidence as to its Jewish nature.

  The widow of the Guardian’s correspondent Mrs. Ariadna Tyrkova-Williams wrote: “In the Soviet Republic all the committees and commissaries were filled with Jews.”

  The most detailed description of Jewish influence in the Bolshevik ‘revolution comes from Robert Wilton, the Russian correspondent of The Times. In 1920 he published a book in French, Les Derniers Jours des Romanofs, which gave the racial background of all the members of the Soviet government. (This does not appear in the later English translation, for some odd reason.) After the publication of this monumental work, Wilton was ostracised by the press, and he died in poverty in 1925. He reported that the Central Committee of the Bolshevik Party was made up as follows:

  NAME NATIONALITY
  Bronstein (Trotsky) Jew
  Apfelbaum (Zinovief) Jew
  Lourie (Larine) Jew
  Ouritski Jew
  Volodarski Jew
  Rosenfeldt (Kamanef) Jew
  Smidovitch Jew
  Sverdlof (Yankel) Jew
  Nakhamkes (Steklof) Jew
  Ulyanov (Lenin) Russian
  Krylenko Russian
  Lounatcharski Russian

  “The Council of the People’s Commissars comprises the following:

  MINISTRY NAME NATIONALITY
  President Ulyanov (Lenin) Russian
  Foreign Affairs Tchitcherine Russian
  Nationalities Djugashvili (Stalin) Georgian
  Agriculture Protian Armenian
  Economic Council Lourie (Larine) Jew
  Food Schlichter Jew
  Army & Navy Bronstein (Trotsky) Jew
  State Control Lander Jew
  State Lands Kauffman Jew
  Works V. Schmidt Jew
  Social Relief E. Lelina (Knigissen) Jewess
  Public Instruction Lounatcharsky Russian
  Religions Spitzberg Jew
  Interior Apfelbaum (Zinovief) Jew
  Hygiene Anvelt Jew
  Finance Isidore Goukovski Jew
  Press Volodarski Jew
  Elections Ouritski Jew
  Justice I. Steinberg Jew
  Refugees Fenigstein Jew
  Refugees (assist.) Savitch Jew
  Refugees (assist.) Zaslovski Jew

  “The following is the list of members of the Central Executive Committee:

  NAME NATIONALITY
  Sverdlov (president) Jew
  Avanessof (sec.) Armenian
  Bruno Lett
  Babtchinski Jew
  Bukharin Russian
  Weinberg Jew
  Gailiss Jew
  Ganzburg Jew
  Danichevski Jew
  Starck German
  Sachs Jew
  Scheinmann Jew
  Erdling Jew
  Landauer Jew
  Linder Jew
  Wolach Czech
  Dimanstein Jew
  Encukidze Georgian
  Ermann Jew
  Joffe Jew
  Karkline Jew
  Knigissen Jew
  Rosenfeldt (Kamenef) Jew
  Apfelbaum (Zinovief) Jew
  Krylenko Russian
  KrassikofSachs Jew
  Kaprik Jew
  Kaoul Lett
  Ulyanov (lenin) Russian
  Latsis Jew
  Lander Jew
  Lounatcharski Russian
  Peterson Lett
  Peters Lett
  Roudzoutas Jew
  Rosine Jew
  Smidovitch Jew
  Stoutchka Lett
  Nakhamkes (Steklof) Jew
  Sosnovski Jew
  Skrytnik Jew
  Bronstein (Trotsky) Jew
  Teodorovitch Jew
  Terian Armenian
  Ouritski Jew
  Telechkine Russian
  Feldmann Jew
  Froumkine Jew
  Souriupa Ukranian
  Tchavtchevadze Georgian
  Scheikmann Jew
  Rosental Jew
  Achkinazi Imeretian
  Karakhane Karaim (Jew)
  Rose Jew
  Sobelson (Radek) Jew
  Sclichter Jew
  Schikolini Jew
  Chklianski Jew
  Levine (Pravdine) Jew

  “The following is the list of members of the Extraordinary Commission of Moscow:

  NAME NATIONALITY
  Dzerjinski (president) Pole
  Peters (vice-president) Lett
  Chklovski Jew
  Kheifiss Jew
  Zeistine Jew
  Razmirovitch Jew
  Kronberg Jew
  Khaikina Jewess
  Karlson Lett
  Schaumann Jew
  Leontovitch Jew
  Jacob Goldine Jew
  Glaperstein Jew
  Kniggisen Jew
  Latzis Lett
  Schillenkuss Jew
  Janson Lett
  Rivkine Jew
  Antonof Russian
  Delafabre Jew
  Tsitkine Jew
  Roskirovitch Jew
  G. Sverdlof Jew
  Biesenski Jew
  Blioumkine Jew
  Alexandrevitch Russian
  I. Model Jew
  Routenberg Jew
  Pines Jew
  Sachs Jew
  Daybol Lett
  Saissoune Armenian
  Deylkenen Lett
  Liebert Jew
  Vogel German
  Zakiss Lett

  http://www.heretical.com/miscellx/bolshies.html

  Liked by 1 persoon

 3. Kapitalisme is prachtig:

  Like

 4. skeeter // april 23, 2018 om 03:14 //

  fub, ik heb gelijk al een antwoord op die vraag, in het geval van moslims absoluut niet, zeker weten weggegooid geld, kan nog beter op een dood paard wedden. Zal mijn resume effe sturen naar goldman sachs.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // april 23, 2018 om 11:12 //

  Wat een wonder dat de opstand door met name de joden omarmd werd, onder de tsaren waren ze vervolgd tijdens de pogroms waarbij het bloed rijkelijk vloeide. De daders werden zelden vervolgd of bestraft. Een misverstand is te denken dat de joodse minderheid in Rusland rijk was, het leeuwendeel was straatarm en wist vandaag niet of ze morgen te eten hadden. Slechts een dunne bovenlaag was bemiddeld.
  Russian pogroms 1871-1906

  The worst times came in the last decades of the czarist regime, as pogroms became more frequent and devastating. Derived from the Russian word meaning “to wreak havoc”, a pogrom is an organized attack, often a massacre, against a minority group, particularly Jews. In the Russian Empire the Jews had been subject to such persecutions for centuries, often at the instigation of local government officials. However, in the period between 1881 and the Russian Revolution they were especially violent. A typical pogrom lasted from one to several days. With astonishing brutality, peasants and even city folk would riot against their Jewish neighbors with little fear of punishment, looting and burning their synagogues and businesses. When the police finally intervened little or no effort was made to apprehend the attackers and bring them to justice.

  Like

 6. Horatius // april 23, 2018 om 14:14 //

  Komt er ooit nog een ideologische opstand?

  Een goede vraag, maar geen vraag die eenvoudig is te beantwoorden. Want we leven hier in West-Europa in een Welvaartsstaat (de nieuwe rijken) of een Verzorgingsstaat (de nieuwe onderklasse).

  De tijden van het Socialisme en Communisme zijn in ieder geval voorgoed voorbij, want de gewone arbeider die bij nacht en ontij op zijn fiets klom gewapend met een trommeltje brood bestaat niet meer.
  Vergeleken met de erbarmelijke toestanden in de arbeiderswijken rond 1900 leven de gewone Nederlanders nu in luxueuze appartementen, compleet met douche en centrale verwarming.

  Als Jan met de Pet in de jaren 30 van de vorige eeuw zonder werk kwam te zitten stond hij driemaal per dag uren in de rij om te gaan stempelen. Nu kan hij zelfs bij langdurige werkeloosheid een aangeboden baan weigeren omdat zijn uitkering meer oplevert.

  Dus waarom zou hij de straat opgaan om te gaan demonstreren voor meer sociale en maatschappelijke rechtvaardigheid? Hij zou wel goed gek zijn en daarom ontstaat er een onderklasse die niet of nauwelijks politiek bewust is en waarbij alleen Brood & Spelen en niet te vergeten de sociale media nog belangrijk zijn.

  Maar intussen groeit er wel een moslimpopulatie tot onrustbarende proporties die wél opkomt voor zijn ideologie (handig verpakt in een soort religie) en dat zou kunnen leiden tot grote maatschappelijke onrust omdat de culturele extremiteiten van deze ideologie volkomen haaks staan op onze normen en waarden.

  Ook nu zijn de Joden weer het slachtoffer van haat en tal van vooroordelen.

  Waren het in vroegere tijden volgens boze tongen de uitvinders van het kapitalisme en het communisme, nu worden ze bedreigd en gemolesteerd door de moslims als gevolg van de opengrenzenpolitiek van Brussel.

  De hedendaagse poppetjes die aan de touwtjes trekken zijn o.a. de bankiers, de oliemagnaten, de wapenindustrie en vooral niet te vergeten de asielzoekersindustrie.
  Die schijnen elkaar regelmatig te ontmoeten in strikt besloten conferenties waar over de toekomst van Europa wordt beslist.

  Goedkope arbeidskrachten afkomstig uit Donker-Afrika en het Midden-Oosten zouden de ultieme oplossing vormen voor de vergrijzing en het fenomeen dat de gewone man en vrouw een aantal werkzaamheden niet meer willen vervullen die beneden hun stand en opleidingsniveau zouden liggen.

  Waren het vroeger de gastarbeiders, nu zijn het z.g. asielzoekers en economische vluchtelingen die in de praktijk echter niet aan de bak willen komen want een uitkering levert zoals gezegd veel meer op.
  Dus iets klopt er niet helemaal in die blijkbaar noodzakelijk geachte omvolking en humane opvang van alle mogelijke soorten nepvluchtelingen.

  Bij zeer langdurige werkloosheid van asielzoekers met een Verblijfsstatus ontstaat er een groot risico op criminaliteit of radicalisering.
  Dit standpunt naar voren brengen is echter een vorm van populisme en dan krijg je de hele Linkse kerk over je heen, terwijl de spijkerharde bewijzen van die stelling dagelijks op ons af komen.

  Maar goed, ieder tijdperk heeft zijn eigen problematiek en over pakweg 50 jaar komen de robots massaal in opstand vanwege slecht onderhoud of verkeerde programmering.

  Echter ook daar weten ze in Mekka vast wel een oplossing voor te bedenken.
  Al of niet in samenspraak met Brussel…

  Liked by 2 people

 7. Lord of Hosts // april 23, 2018 om 14:29 //

  Het was de burgerij die in opstand kwam tegen de bourgeoisie (kapitalisme) en geef ze eens ongelijk. Want wat kregen ze (burgers) ervoor terug;
  Gratis onderwijs en medische diensten werden geïntroduceerd, een 8-urige werkdag, een decreet betreffende de verzekering van werknemers werd uitgegeven; klassen, rangen en titels werden afgeschaft, en de vroegere bourgeoisie en de burgerij kregen dezelfde titel; allen “burgers van de Russische Republiek”.
  De vrijheid van geweten werd verkondigd; de kerk werd gescheiden van de staat. Vrouwen kregen gelijke rechten als de mannen op alle gebieden van het openbare leven.
  En inderdaad ook de Joden behoorden tot de burgerij, ook zij kregen na de revolutie gratis scholing en gratis medische zorg. Dat was ten tijde van het tsarenrijk (kapitalisme) wel even anders… apart om alleen de joden de schuld de geven van de oktoberrevolutie…

  Liked by 1 persoon

 8. J v d Waerdt // april 23, 2018 om 19:55 //

  Het mag van mij MORGEN beginnen

  Like

 9. Scrutinizer // april 23, 2018 om 23:25 //

  Tijl,
  Short DB, GE en Tesla en geniet van de op hande zijnde faillissementen.
  Lang leve het kapitalisme en toast op het gefaalde corporatisme 🙂

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // april 23, 2018 om 23:36 //

  Toasten op faillissementen ? Nee dank u, ik mag dan soms cynisch overkomen maar zó diep ben ik nog niet gezonken, mijn gevoel gaat uit naar al die werknemers die buiten hun schuld in de ellende komen.

  Like

 11. Republikein // april 24, 2018 om 01:07 //

  Het is een kekke wereld.

  Like

 12. Kekkistan

  Like

 13. Republikein // april 24, 2018 om 04:22 //

  Over rijkdom gesproken.

  De ongelijkheid in de wereld heeft een onomkeerbaar keerpunt bereikt.

  De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Bibliotheek van het Lagerhuis heeft deze maand gezegd dat, als de huidige trends zich voortzetten, de rijkste 1 procent tegen 2030 bijna 66 procent van het geld in de wereld zal hebben. Gebaseerd op 6% jaarlijkse groei in rijkdom, zouden zij activa ter waarde van ongeveer $305 triljoen, omhoog van $140 triljoen vandaag houden, rapporteerde de Beschermer. Dit naar aanleiding van een rapport eerder dit jaar vrijgegeven door Oxfam, waarin staat dat slechts acht miljardairs hebben zo veel rijkdom als 3,6 miljard mensen – de armste helft van de wereld.

  De kloof tussen arm en rijk is in de VS groter dan in veel andere Europese landen. Het verschil in ongelijkheid tussen West-Europa en de VS is “extreem” geweest, volgens een apart rapport, dat eerder dit jaar is uitgebracht door het World Inequality Lab, een onderzoeksproject in meer dan 70 landen dat is gevestigd aan de Parijse School of Economics, en dat mede is geschreven door de Franse econoom Thomas Piketty. “De wereldwijde middenklasse is uitgeknepen,” zei ze.
  https://nworeport.me/2018/04/23/the-richest-1-are-on-track-to-control-two-thirds-of-the-worlds-wealth-by-2030/

  Niet vergeten: in 2050 bestaat de mens niet meer.
  Als laatste decadente waanzinnige daad hebben we elkaar opgevreten wegens voedseltekort.

  Like

 14. Republikein // april 24, 2018 om 04:23 //

  Beetje kromme taal maar geen chinees.
  Geen zin om te corrigeren.

  Like

 15. De Duitse (groene) landen doen het het best:

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // april 24, 2018 om 10:16 //

  Dat probeerde ik onder meer te vertellen Republikein, vroeger had je de puissant rijke adel die overige mensen uitkneep en zich over hun rug verrijkte, dat is voorbij, hun rol is echter naadloos over gegaan op de rijken van de aarde.Wat moet een mens met één of meerdere miljarden ? En hoe kun je zoveel geld verzamelen ?
  Van de week stond ergens nog een stukje over een miljardair die door de rechtbank verplicht was een jacht van $ 492 miljoen aan zijn ex te geven. Dan moet die ex er toch ook warmpjes bij zitten want je bent per jaar toch al gauw meer dan een miljoen kwijt aan zo’n schip.
  Wat moet een mens met zo’n stuk speelgoed ?
  https://www.telegraaf.nl/financieel/1938343/russische-miljardair-moet-ex-superjacht-geven
  Dat is dus de ‘nieuwe’ adel, ze zijn nooit weggeweest alleen hebben ze geen titel meer, ze heten niet langer graaf of hertog maar zijn waarschijnlijk rijker dan de adel ooit was.
  Hoe vergaar je zoveel geld ? En wat moet je ermee ?

  Like

 17. Tijl, in de grondwet bestaan ze nog steeds.
  Adel is nooit verdwenen, alleen minder nadrukkelijk aanwezig.
  Er lopen nog steeds graven, hertoggen, en dergelijke personen rond die zo geboren zijn.
  De wet maakt dus nog steeds onderscheid.

  Vandaag een kort artikel over een weeffoutje in onze wetgeving. De negen artikelen van de wet op de adeldom. Hiermee bevestigt de overheid de positie van de adel. En derhalve dat Nederland nog steeds een standen maatschappij is. Er is een wettelijk vastgelegde adelstand. Naast de burgerij.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2018/04/de-adel-en-de-grondwet/

  Like

 18. Republikein // april 24, 2018 om 11:22 //

  Blauw bloed of geslagen in vanwege een ferme prestatie en tot genoegen bevonden van heersende elite= het grootkapitaal.
  Werd je ridder en vraag maar aan Kroon, de bewaarder van de snuif- en spuithandel van Bea&Co.
  Grieken waren daar ook goed in, denk je dat olijven een hele bevolking aan de vreet kan houden?
  De bakermat van de filosofie, democratie alsmede corruptie en pedifolie.

  Like

 19. Republikein // april 24, 2018 om 11:53 //

  Pedo=voet=voetvolk.

  Like

 20. Scrutinizer // april 24, 2018 om 13:01 //

  @Tijl,
  In een vrije markt, passen vraag en aanbod zich aan en zullen de productiefste heus wel weer emplooi vinden.
  In ons bestel loopt e.e.a. helaas niet zo vlot. Reden temeer om het systeem graag te zien falen. DB, GE en TSLA zijn exponenten van corporatisme dat via protectionistische maatregelen en subsidies onrendabele bedrijven (met goede lobbyisten) in stand houdt en t.g.v. deze concurrentievervalsing, eerlijkere kleinere (inclusief innovatieve startups) die zouden kunnen groeien en banen creeren zonder subsidies, juist uit de markt drukt. Het falen van goed lobbyende onproductieve corporatistische molochen, komt de markt, inclusief arbeidsmarkt juist ten goede. Inderdaad verloopt de transitie niet geheel rimpelloos maar dat lijkt me geen reden om een onrechtvaardige toestand dan maar verder in stand te houden. Volgens die logica zouden we nu nog steeds gesubsidieerd steenkolen uit de grond halen.

  Like

 21. Ik durf te wedden dat wanneer je een kijkje zou mogen nemen op de privé eilanden van die 1% die feitelijk de wereld regeren (de macht centraliseert continu waardoor de wereldwijde heersende klasse steeds kleiner wordt en dus steeds rijker wordt) dat je stijl achteroverslaat omdat je het niet kan geloven en bevatten. Zoals de kroon op de foto, of een paleis, dat kan je nog wel bevatten maar wat je daar zal zien gaat iedere fantasie te boven, daarom krijgen we het ook niet te zien. Ze hebben middels privé eilanden hun eigen wereld gecreëerd ver van het gepeupel en vanaf daar regeren ze de wereld cq storten de wereld massaal in ellende. Al de artiesten die zo tegen Trump tekeer gaan mogen weleens op bezoek bij die 1% vandaar dat ze globalisten zijn en zich tevens links noemen (dus van het volk *proest*). Bv Trudeau bezoekt ook geregeld zo’n privé eiland. Ze worden steeds slimmer en geraffineerder, ze hebben zich nagenoeg onzichtbaar gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat de EU ook een speeltje is van die leenheren. Vroeger woonde je binnen de muren van de leenheer die daar zelf ook woonde, wel in een kasteel, maar toch.. Tegenwoordig zitten ze op privé eilanden ver van de lijfeigenen, dus feitelijk hebben wij/lijfeigenen niet eens meer de bescherming zoals ze dat toentertijd hadden, we zijn allemaal vogelvrij en aan ons lot overgelaten, zo voelt het af en toe ook. Desondanks kunnen we dmv stemmen toch enige veranderingen teweegbrengen, dat heeft het verkiezen van Trump bewezen en verklaart de haat van de wereldwijde msm. Het is natuurlijk de vraag of het Trump lukt stand te blijven houden en wat voor maatregelen ze in de toekomst gaan nemen zodat dit niet meer kan gebeuren, alleen hun stromannetjes mogen verkozen worden.

  Je zal altijd een hiërarchie hebben, de een zal altijd rijker zijn dan de ander, of meer aanzien hebben, etc.. Daar moet je je ook niet op blindstaren, dat de een rijker of machtiger is dan de ander in niet erg en zelfs normaal, zo werk het in de natuur ook. Waar het om gaat is dat de leidende klasse ervoor moet zorgen dat de onderklasse het ook goed heeft, werk/bezigheid, eten, dak boven het hoofd, veiligheid, etc.. Dus wat dat betreft ging de westerse wereld aardig de goede kant op, totdat….??

  Like

 22. Republikein // april 24, 2018 om 18:26 //

  Er eten meer mensen met hun handen dan met bestek.

  Like

 23. Het bestek bij de enkelen uit handen slaan is waarschijnlijk een stuk makkelijker dan bij iedereen bestek in handen geven, nivelleren is immers een feestje :-p

  Like

 24. Wakker worden.
  Een stuk uit de DFT van de Telegraaf over Jean Claude Trichet.
  Hij was president van de ECB en waarschuwt voor een komende crisis vanuit China. Ik zelf geloof dat het komt door torenhoge schulden van diverse Duitse banken en het nu geraamde onkosten pot van 1000 miljard veroorzaakt door migranten opvang. Merkel zal hiermee dus de veroorzaker zijn van de volgende Europese financiële crisis. Trichet zegt ook dat de Europese bankiers mede schuldig zijn door opstapeling van schulden, de mondiale bbp van 275% in 2008 en het stijgt nog steeds, de enorme inschattings fouten die bankiers maken, de financiële producten die steeds meer geavanceerder worden met de nieuwste technologie die niemand meer begrijpt, en de globalisering. Hij is al weer een poos weg bij de ECB en ziet nu het gevaar opnieuw groeien.
  Ik zelf gaf al twee jaar geleden aan dat er nog voor 2020 een nieuwe crisis zal losbarsten.
  De Duitse banken blijken gezamenlijk zoveel schuldopbouw te hebben veroorzaakt dat je kan spreken over triljoenen. En juist hier spreekt niemand over en wordt het dood gezwegen.
  Maar een ding is zeker, de ramp die binnen de financiële markt zal losbarsten is de schuld van Duitsland en Merkel.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s