Nieuw

Antifa verdedigt het geweld – vuurwerkbommen en stenen – in de Rudolf Dieselstraat en belooft meer geweld

Rudolf Dieselstraat in betere tijden, streetview

Zoals inmiddels bekend zijn een aantal panden in de Rudolf Dieselstraat op 24 maart door We Are Here in gebruik genomen om in te wonen en uit protest tegen het inhumane asielbeleid van Nederland. In reactie hierop heeft de extreemrechtse groep Identitair Verzet in de ochtend van 21 april geprobeerd zich eveneens te vestigen in een pand in de Rudolf Dieselstraat.

Uit statements van We Are Here en andere buurtbewoners kwam naar voren dat zij al voor Identitair Verzet hun (van te voren aangekondigde) intrek nam in de wijk de politie op de hoogte hebben gesteld in een poging dit te voorkomen. De politie besloot ‘de situatie in de gaten te houden’ en verder niets te doen. Enkele buurtbewoners zijn vervolgens in gesprek gegaan met de leden van Identitair Verzet om kenbaar te maken dat ze niet welkom zijn in de wijk, en hen ervan te overtuigen de bezetting te beëindigen. Ook deze pogingen tot gesprek en overreden hebben niks uitgehaald.
Uiteindelijk is er een groep antifascisten samengekomen om Identitair Verzet uit de wijk te verdrijven. Zij hebben het pand omsingeld, met stenen en vuurwerk naar het pand gegooid en zich vervolgens weer verspreid. Deze actie heeft het gewenste effect gehad. Kort na deze actie heeft Identitair Verzet de bezetting onder druk beëindigd.

Moge het duidelijk zijn: fascistische groepen als Identitair Verzet zijn een opkomend en oud gevaar. Uit respect voor de precaire positie van We Are Here zijn wij in eerste instantie terughoudend geweest in het reageren op de aanwezigheid van extreemrechts in de Rudolf Dieselstraat. De afgelopen maand heeft echter wederom duidelijk gemaakt dat ze je hele hand nemen als je ze een vinger geeft. Het fascisme mag en zal geen voet aan de grond krijgen. Om dit te voorkomen zijn alle middelen geoorloofd. Hoewel niemand wil moeten overgaan tot het gebruiken van geweld, staan wij faliekant achter het harde optreden van de antifascisten in Amsterdam. Weer is gebleken dat de enige taal die deze fascisten begrijpen stenen en vuurwerk zijn. Dit is een taal die wij kunnen, moeten en zullen spreken. Mocht Identitair Verzet verder gaan met dergelijke provocaties, is er dan ook geen andere uitkomst denkbaar dan dergelijke acties.

Antifa >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Antifa verdedigt het geweld – vuurwerkbommen en stenen – in de Rudolf Dieselstraat en belooft meer geweld

 1. Claudia M. // april 23, 2018 om 21:29 //

  De situatie van “We are here”, hoeft helemaal niet precair te zijn en dat had het ook nooit gehoeven. Als onze regering optreed tegen illegalen, door deze in uitzetdetentie te plaatsen, dan had het nooit zover hoeven komen dat deze klanten nu, zo ik heb gelezen nu voor de 35ste keer een pand kraken!

  Liked by 1 persoon

 2. Johan P // april 23, 2018 om 21:40 //

  Excuseer? Dus wat ze zeggen is dat het ok is als zij het doen, maar dat mensen met andere overtuigingen het niet mogen.
  Ik zou die ‘antifa’ figuren toch (nog) eens willen vragen een definitie te geven van het fascisme en dan de eigen acties eens te bekijken

  Liked by 1 persoon

 3. Henk der Niederlander // april 23, 2018 om 23:55 //

  Hehe.
  Even eenreactie gegeven bij antifa.
  Zal zeker niet door de moderatie komen lijkt me.

  Liked by 1 persoon

 4. Moet je mee oppassen. Neem aan dat ze dan je mail-adres kunnen zien en dus je ip-adres.

  Like

 5. Itt. ons Tijl ben ik absoluut geen fan van GeenStijl, en kijk er ook zeker niet elke dag, met Nederlandse kranten ben ik meestal snel klaar en met blogs nog wat sneller, maar dit citaat over de Rudolf Dieselstraat ben ik het wel mee eens:

  “Dit weekend werd een groep vreedzaam protesterende rechtse vlaggenzwaaiers onder toeziend oog van de politie met stenen en vuurwerk uit een woning in de kraakstraat van We Are Here verjaagd door gewelddadig-linkse “antifascisten”. Alweer een nieuwe stap richting wetteloosheid in de stad waar Jozias van Aartsen de scepter zwaait met zijn slappe ruggengraat het wetboek swaffelt, terwijl We Are Here inmiddels ook de Dapperbuurt overneemt”
  https://www.geenstijl.nl/5141717/s01e07/

  Maar even zo makkelijk debiteren ze het omgekeerde:

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // april 24, 2018 om 10:27 //

  “Ons Tijl” dat klinkt behoorlijk Brabants/Limburgs voor een Amsterdammer, ‘ons vader’, ‘ons moeder’ en nu dus ‘ons Tijl !! 😀

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s