Nieuw

Duitsland: Beerput open na megaschandaal, “verblijfsstatus 1200 asielzoekers in ruil voor steekpenningen”

Na het BAMF-schandaal worden nu steeds meer misstanden ontdekt.

Naast het vermeende corruptieschandaal in Bremen heeft ook het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) problemen met de betrouwbaarheid van tolken.

Alleen al in 2017 beëindigde de autoriteit haar samenwerking met 30 tolken “wegens schendingen van de gedragscode”, meldt Bild-Zeitung op zaterdag, onder verwijzing naar een verklaring van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken.

In veel gevallen zouden verscheidene inbreuken tot beëindiging van de samenwerking hebben geleid. Daarnaast zijn in 2017 en 2018 in totaal 2.100 extra tolken “vrijgesteld van verdere opdrachten voor BAMF”, aldus het rapport.

Naar verluidt is bij de zaak een tolk betrokken bij het op vrijdag bekend geworden BAMF-kantoor Bremen (bericht TAG24). Het voormalige hoofd van de kantoor zou tussen 2013 en 2016 in 1200 gevallen asiel hebben verleend, hoewel niet aan de voorwaarden was voldaan.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de vrouw en vijf andere verdachten op beschuldiging van omkoping en “het aanzetten van een bende tot het indienen van een onrechtmatig asielverzoek”. Volgens het parket van Bremen ging het in de meeste gevallen om Yezidi.

Het motief van de verdachte is nog onduidelijk. Volgens de eerste informatie was de BAMF-medewerker waarschijnlijk niet geïnteresseerd in geld. Op haar Twitter-account, had de vrouw herhaaldelijk artikelen door Pro Asyl en de vereniging “Eziden Weltweit” gedeeld, rapporteerde Braunschweiger Zeitung.

Naar aanleiding van de beschuldigingen kondigde staatssecretaris Günter Krings van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken aan dat de procedures voor asielbeslissingen zouden worden herzien. “We zullen de zaak natuurlijk aangrijpen om er zeer snel voor te zorgen dat de procedures voor asielbeslissingen zeer grondig en kritisch worden onderzocht”, aldus Krings.

De federale regering nam de beschuldigingen “zeer ernstig”.

Bron:

https://www.tag24.de/nachrichten/bamf-bundesamt-migration-fluechtlinge-maengel-dolmetscher-asyl-mitarbeiterin-bestechlichkeit-535689#article

Het is al veel langer een puinhoop bij dat BAMF.

Ze stellen lukraak medewerkers aan:

Valse papieren die niet opgemerkt worden:

Valse vertalingen door tolken:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9586 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Duitsland: Beerput open na megaschandaal, “verblijfsstatus 1200 asielzoekers in ruil voor steekpenningen”

 1. Ja, mensensmokkelaars verdienen aan vluchtelingen van oorlog of slechte economie.
  Daar gaan miljarden in om.
  En in de Europese asielindustrie gaan nog veel meer miljarden in om.
  Stel je voor dat de stroom opdroogt, dan hebben er vele 100.000 mensen geen werk meer.
  Zowel autochtonen als allochtonen zullen een goede baan verliezen, dat wil toch niemand.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlander // april 24, 2018 om 11:24 //

  Nou Hein, mij lijkt fdat niet zo verkeerd.
  Dat scheelt klauwen vol met belasting geld en kan dat tuig van de asielindustrie mischien eens nuttig werk gaan doen.

  Like

 3. William // april 24, 2018 om 12:14 //

  Ondertussen gaat de genocide door. Je had Mike Huckabee moeten zien bij Shannon Green over Alfie. Hij is wit, dus hij moet sterven, willen of niet.
  Iemand hartverscheurd geweest door een onschuldig kind op een strand dat door zijn eigen vader uit eigenbelang zogoed als is vermoord ? Alfie’s vader vecht voor het leven van zijn zoon. Doch niet volgens de NHS. Alfie heeft asiel gekregen in Italie waar dokters hem gratis willen een kans geven, maar hij mag het hospitaal niet uit. Hij moet dood. Hij is wit.

  Zet naast CNN ook Fox op de kabel en gans Europa valt als een kaartenhuisje in elkaar. Niet door Russische propaganda. Gewoon door de kiezer een ander zicht aan te bieden over hoe een gemeenschap er zou kunnen uitzien. Kiezen tussen verschillende meningen, is dat niet wat democratie verondersteld te zijn ? Welke NL of BE kabelmaatsschappij durft ?

  Voor de minder US-kenners, in Amerika verheldert Fox op 1 avond meer kijkers dan CNN, CNBC, , ABC, CBS en elk ander nationaal nieuwszender samen. Fox is echt niet de racistisch, fascistish, throw old people over the cliff zender.

  Elke Amerikaan is mentaal screwed up. Vandaar het ‘lashing out’ door jongelingen die het er moeilijk mee hebben, en geen ander uitweg zien dan aandacht vragen door zoveel mogelijk anderen op hun problemen te wijzen. Dit is geen goedpraten, gewoon een probeersel om even nuchter na te denken.

  Het is zo dat totop heden de VS er niet in geslaagd zijn een manier te vinden over hoe te integreren met elkaar. Een voorbeeldje is dat als je gewoon een telefoonaansluiting wil aanvragen, je moet een vakje aankruisen of je wit, zwart of hispanic bent. Probeer dat in Europa. Er zijn niet genoeg human rights rechtbanken en NGO’s die je via hun pers de grond in duwen. Toch bestaat het. Obama kreeg de vraag en kon geen antwoord bedenken.
  Een ander voorbeeldje, als ik om het even waar in Florida (wat ik redelijk goed ken) met een cigaret in mijn hand op straat loop, dan heb ik 10 op 10 zekerheid dat een gekleurd iemand mij aanklampt en een cigaret vraagt. Ik heb ooit eens eentje geweigerd, en heb vanwege de bedreigingen die erop volgden mijzelf gaan verbergen in een koffiehuis. Omdat ik weigerde mijn laatste cigaret te doneren. Het was de laatste in mijn pakje. Er zijn bevolkingsgroepen die zich in de VS het recht toeëigenen je laatste cigaret op te eisen. Hoe kan je daar geen moeite mee hebben ?
  Maken ervaringen mij een racist ? No way. Kaney West ken ik van zijn huwelijk met dat mens met grote borsten die zich graag profileert op internet. Voor zover ik weet heeft geen van beiden ooit iets wezenlijks gepresteerd, behalve ons voyeurisme te bevredigen op tv. Ik heb geheid nooit over mijn hart gekregen om hip hop songs te beluisteren gewoon omdat ik Engels spreek en ik geen idee heb waarover het gaat, behalve ik ben zwart, mijn ho is zo en ikke ben een crimineel vanwege het systeem. Dus hiphop gaat mijn wereld voorbij. Toch heeft die blijkbaar populaire artiest iets verkeerd gezegd op Twitter wat bij vele democraten in het verkeerd keelgat is geschoten. Dat noem ik racisme.
  Wie was degene die recent heeft beslist dat we met zijn allen achter één enkele gedachte moeten marcheren ? De koning van Saoudi na hun embargo ? Gionanni Gentile ? of de eerste president van Europa of dat groot lawaai makend konijn dat gegarandeerd zal worden herkozen ? (sorry ik noem die namen niet langer).

  Racisme is een term wat tegenwoordig weinig inhoud heeft. Is racisme realiteit onder ogen zien ? Ga bijvoorbeeld in de meest populaire winkelstraat van Sao Paulo Brazil een ganse middag op een terrasje gezellig van een fris drankje genieten. Wat je ziet voorbijkomen zijn de mooiste mensen ter wereld. Iedereen, veel meer dan Rio, echt iedereen heeft een multicul achtergrond. Hoe prachtig is het om een fris glaasje te drinken en al die mooi niet echt blank, niet echt zwarte mensen te zien paraderen als was het een droom. Je krijgt gegarandeerd slinkse blikken en meer uitdagend toegeworpen door dames die het niet zo nauw nemen met hashtag metoo.
  Echter, tegen zonsondergang moet iedereen er voor zorgen dat ze weg zijn. Tegendat de zon ondergaat maakt iedereen in Sao Paulo zich uit de voeten. Ter info, Brazil heeft weinig tijdsverschil tussen zomer en winter, zon is weg 6 pm, dat is een jaar rond dat hun straten worden geregeerd door bendes vanaf 18.00 Hrs.

  Wie ooit een voorbeeld heeft gezien, past or present, hoe multicul een voordeel heeft opgeleverd of zelfs maar gezellig samenleven, dan graag…. Liefst een land wat de vrijheid geeft een cigaret te roken. Ik hoop op kanker zodat ik jullie in vrede kan verlaten.
  Iemand ?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s