Nieuw

Ondertussen in de humanitaire grootmacht – Zweeds jurisprudentie: “Geen misdaad om met kinderen te trouwen”

Het vonnis in de districtsrechtbank van Värmland, waar een man werd vrijgesproken van huwelijksdwang, onthult dat kinderen heden ten dage geen strafrechtelijke bescherming tegen kinderhuwelijk hebben. Dit is de conclusie van drie kinderrechtsexperts die nu voorstellen om de wetgeving aan te scherpen.

– Deze rechtszaak laat zien dat er geen bescherming is tegen kinderhuwelijken. De wetgeving dekt niet de situatie die zich in dit geval heeft voorgedaan, toen een 13-jarig meisje moest trouwen met een tien jaar oudere man.

Dat zegt Malou Andersson, arts en jurist in het strafrecht. Samen met twee collega’s van het Barnrättscentrum (Kinderrechtencentrum) van de universiteit van Stockholm, stelt zij voor om de nieuwe huwelijksdwang-wet van 2014 aan te scherpen.

De vrijlating van de man werd door de rechtbank van Värmland gemotiveerd met de verklaring dat het niet bewezen was dat de man wist dat het meisje gedwongen was. Het feit dat het meisje volgens het oordeel 13 jaar oud was toen het huwelijkscontract werd ondertekend, doet er niet toe; volgens rechter Lars Holmgård:

– De wetgeving betreffende huwelijksdwang heeft op zichzelf niets te maken met de leeftijd. Je kunt er natuurlijk van denken wat je wilt, maar dit is geen misdaad – zoals in de wetgeving is geformuleerd.

Het is in Zweden niet toegestaan ​​om met iemand onder de 18 jaar te trouwen. Maar het is niet misdadig, merkt Malou Andersson op:

– Het gevolg is dat het huwelijk niet wordt erkend in Zweden. Maar dit valt onder het burgerlijk recht, er is geen bepaling in het strafrecht.

Samen met haar collega’s stelt zij daarom voor dat het strafbaar wordt om met een kind te trouwen, ongeacht of het kind gedwongen is of niet:

– In het geval van seksuele misdrijven hebben we een limiet van 15 jaar. Als u gemeenschap hebt met iemand jonger dan 15 jaar, is het een misdaad, ongeacht of het kind ermee eens is of niet. En we zijn van mening dat er een overeenkomstige regeling moet zijn voor huwelijken met kinderen.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6932851

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Ondertussen in de humanitaire grootmacht – Zweeds jurisprudentie: “Geen misdaad om met kinderen te trouwen”

 1. Die rechter zal een goeie pedo pooier zijn hij heeft er de mentaliteit voor, zo te lezen.

  Like

 2. Fransdo // april 21, 2018 om 17:36 //

  Het ligt niet aan Fenixx maar ik word soms kotsmisselijk bij wat ik hier allemaal lees.

  Like

 3. Zweden is reddeloos verloren, zeker met al die achterlijke `rechters` daar!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s