Nieuw

Het Amerikaanse onvermogen om jihadisten te (willen) begrijpen

Een van de grootste problemen van het Amerikaanse buitenlands beleid is het feit dat we niet begrijpen waar we echt mee te maken hebben. Dit probleem is niets nieuws, hoewel Barack Obama het tot nieuwe hoogten heeft gebracht door alle verwijzingen naar de islam en de jihad te verbieden vanwege ‘contraterreur training’, waarbij veel van zijn loyalisten nog steeds op hun plaats zitten en ons vermogen om realistisch te reageren op de jihaddreiging hedendaags nog steeds weten te belemmeren.

Deze bijziendheid gaat decennia terug. Uit Theodore H. White’s America In Search of Itself is er deze veelzeggende passage over de Iraanse gijzelingscrisis van 1979:

Van de onderhandelingsinspanning was de meest bijtende samenvatting die later werd gemaakt door Captain Gary Sick van US Naval Intelligence. “Niemand wist wat voor soort persoon Khomeini was,” zei Sick … “Vanaf de eerste dag van deze beginnende crisis,” zei hij, “en tot op de dag van vandaag, is er dit Amerikaanse onvermogen geweest om het ware fanatisme van deze man te begrijpen, niet ontroerd door enig gevoel van mededogen, door enige beperking van de wet, door enig begrip voor de internationale traditie. We hadden te maken met mensen als Kim Il-Sung, Mao Tse-tung en andere dictators. Dus het was moeilijk voor ons om de totale, onbuigzame, onwil van deze man te begrijpen om een ​​andere factor te overwegen buiten zijn eigen beperkte kijk op de wereld. Khomeini was buiten de ervaring, zo niet de verbeelding, van iemand in de regering van de Verenigde Staten.

بچه_و_خمینی

By Unknown – پایگاه اطلاع‌رسانی امام خمینی, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6325165

Khomeini’s islamitische regime was een regering, maar in geen enkel opzicht waren Amerikaanse diplomaten gewend om hiermee om te gaan. Wat Khomeini en zijn regime onderscheidde van de wil van Kim en Mao was de islam, en weinig of geen buitenlandse dienstverleners in het ministerie van Buitenlandse Zaken begrepen dat of wisten ermee om te gaan.

En het was niet alleen Khomeini. Amerikaanse presidenten en beleidsmakers van de afgelopen tijd hebben consequent blijk gegeven van een onvermogen of onwil om de aard en omvang van de jihaddreiging in het algemeen te begrijpen. Deze opzettelijke onwetendheid blijft bestaan ​​en is zelfs nog erger geworden, met het beleid van Bush en Obama om te ontkennen dat de dreiging van de jihad-terreur iets te maken heeft met de islam. De verkeerde diagnose van het probleem leidt ertoe dat de verkeerde oplossingen worden toegepast. Dit geldt voor het Israëlische/’Palestijnse’ conflict, de invallen in Irak en Afghanistan, de immigratieproblematiek en meer.

Dit doordringende gebrek aan begrip wordt schokkend blootgelegd in mijn aanstaande boek The History of Jihad From Muhammad to ISIS. Het eerste en enige uitvoerige en complete boek met omschrijving van de jihad-activiteiten vanaf het begin van de islam, over de hele wereld, van Spanje tot India en elders, verteld met de woorden van ooggetuigen en kroniekschrijvers die dicht bij de gebeurtenissen stonden. Dit is de geschiedenis die de meeste Amerikanen niet kennen en die Amerikaanse beleidsmakers moeten weten.

Als het staatsdepartement van Jimmy Carter had geweten wat er in het boek staat toen ze te maken hadden met de Iraanse gijzelingscrisis, zou de wereld vandaag waarschijnlijk heel anders en rustiger zijn. Als Amerikaanse presidenten en beleidsmakers hadden geweten wat er in dit boek stond toen ze probeerden de vrede tussen Israël en de ‘Palestijnen’ te bewerkstelligen, en probeerden westerse stijlrepublieken in Irak en Afghanistan te vestigen, zouden duizenden levens en triljoenen dollars niet zijn verspild .

Wat Amerikaanse beleidsmakers in 1979 niet begrepen, begrijpen ze nog steeds niet. Tenzij deze opzettelijke onwetendheid wordt aangepakt en gecorrigeerd, zullen de beleidsfouten zich blijven vermenigvuldigen. Een president die niet alleen tijdens zijn ambtsperiode, maar voor toekomstige generaties de verdediging van Amerika wil veiligstellen, zal van alle Amerikaanse diplomaten en buitenlandse dienstambtenaren eisen dat zij de jihad-doctrines van de islam bestuderen, evenals de geschiedenis van de jihad. Maar in die huidige omgeving is zo’n vereiste vrijwel ondenkbaar, omdat het zou resulteren in een opeenstapeling van beschuldigingen van ‘islamofobie’ en hysterische beweringen dat moslims in de VS worden onderworpen aan wijdverspreide discriminatie en pesterijen.

En dus zullen de buitenlandse verwikkelingen en tegenslagen waarschijnlijk op gelijke voet door blijven gaan.

Artikel van Robert Spencer, Robert Spencer is de directeur van Jihad Watch en auteur van de bestsellers The Politically Incorrect Guide to Islam (en de kruistochten) en The Truth About Muhammad . Zijn nieuwste boek is Confessions of an Islamophobe.

Geschreven voor Frontpage Magazine

Vertaling voor Fenixx door Bolo

U mag en kunt Amerika in deze tekst uiteraard na hartenlust vervangen door de meeste Europese landen alsmede ‘ons’ Nederland of Vlaanderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

5 Comments on Het Amerikaanse onvermogen om jihadisten te (willen) begrijpen

 1. Tijl Uylenspiegel // april 20, 2018 om 23:32 //

  Ik denk dat het een terechte vaststelling is dat de Amerikanen het probleem nooit begrepen hebben, het is de vraag of je ze dat kwalijk kunt of mag nemen. Om eerlijk te zijn begrijp ik het zelf ook niet. Hoe kun je mensen ervan overtuigen dat ze in een hemel terecht komen als ze hun leven opgeven/opofferen middels het vermoorden van anderen. Uiteindelijk is die hemel een abstract begrip en er is nog nooit iemand terug gekomen om te vertellen hoe fantastisch het daar is, of juist niet natuurlijk. Bewijs ervoor is er ook niet zelfs geen klein beetje. Het zou te eenvoudig zijn om alle moslims dan maar weg te zetten als simpele geesten. Vele van de grote wetenschappers uit het westen waren tegelijkertijd ook zeer gelovig. Dit ondanks al hun wijsheid.

  Like

 2. Het probleem wordt hier in West-Europa ook niet begrepen. Het is wachten op een drama. de hotemetoten denken dat het wel maakbaar is, maar dat een totale leugen.

  Like

 3. skeeter // april 21, 2018 om 02:30 //

  der is niks te begrijpen, het is een ziekte die uitgeroeid moet worden.

  Like

 4. De presidenten Bush, Obama en Trump begrijp het waarschijnlijk niet. De neoconservatieve kliek snapt het maar al te goed. Daarom slepen ze d VS en andere NAVO landen iedere keer een oorlog in.

  Goed voor de wapenindustrie, de banken en Israel. Dat laatste zal Robert Spencer uiteraard nooit benoemen want dan is hij zijn counterjihad/ProIsrael fondsen kwijt.

  Like

 5. Daarnaast is er binnen de islam uiteraard de jihad stroming die via diverse manieren Europa wil heroveren. Dat idee is zeker hier niet goed doorgedrongen bij beleidsmakers en de gemiddelde burgerij die maar blijft spreken over die rotte appels. Maar die rotte appels zijn er omdat hier zoveel moslims zijn. De extremisten zijnin Europa dankzij en niet ondanks de gematigden.

  En veel van die gematigden vinden het stiekem wel mooi dat de extremisten het vuile werk doen. Want na iedere aanslag worden we gevraagd om toch vooral de islam zo fantastisch mooi te vinden. Iets waar de gematigden juist van profiteren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s