Nieuw

Dictator Erdogan, van het Ottomaanse Rijk, heeft zijn grijpgrage vingertjes nog maar eens richting Griekenland uitgestoken

Turkije blijft Griekenland consequent lastigvallen. Meest recent deze week, op 17 april, hebben twee Turkse jachtvliegtuigen de helikopter lastiggevallen met aan boord de Griekse premier Alexis Tsipras en admiraal Evangelos Apostolakis van de Griekse strijdkrachten, terwijl ze van het eilandje Ro naar Rhodos vlogen.

Artikel van Uzay Bulut voor Gatestone institute vertaling Bolo

Met de illegale inbeslagnames en bezetting van Noord-Cyprus in 1974 en de Syrische stad Afrin in maart, met vrijwel geen mondiale reactie, voelt Turkije zich kennelijk onbetwist en vol verlangen om door te gaan. Dit keer kijkt het likkebaardend naar de olie en gasrijke eilanden van Griekenland.

Een andere provocatie door de Turkse regering vond onlangs plaats toen drie jonge Griekse mannen hulde brachten aan een dode piloot door vijf vlaggen te planten op sommige eilandjes in de Egeïsche Zee.

Volgens de Turkse media drong Turkije eerst aan op Griekenland om de vlaggen te verwijderen en voerde het ’s nachts een militaire operatie uit tegen een klein eilandje, Mikros Anthropofagos: speciale operaties (SAT) van de Turkse marine zouden hen op 15 april hebben verwijderd .

“Neem geen gevaarlijke stappen”, waarschuwde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu Griekenland: “Onze soldaten kunnen een ongeluk veroorzaken.”

Veel Turkse mediakanalen dekten trots de operatie alsof Turkije in een triomfantelijke strijd nieuwe rijken had veroverd. De Griekse media meldden echter dat volgens de getuigen in het gebied, alle vijf de vlaggen blijkbaar nog steeds op hun plaats staan.

De eilanden in de Egeïsche Zee die Turkije dreigt te blijven binnenvallen, zijn juridisch en historisch eigendom van Griekenland.

Sinds de Turkse president Recep Tayyip Erdogan afgelopen december Griekenland heeft bezocht, hebben de Turkse media haar anti-Griekse, pro-oorlogsrapportage over “de Griekse bezetting van de eilanden” geëscaleerd. Sommige kranten beweren dat “Griekenland de bakermat is geworden van terroristen die vijandig tegenover Turkije staan”. Anderen zeggen : “Griekenland is van plan Turkije binnen te vallen”. Sommige columnisten beweren dat “Turkije kan vechten tegen Griekenland in de Egeïsche Zee”, terwijl anderen beschuldigingen sturen naar de Griekse consulaat in Istanbul, wegens het proberen om het Griekse Byzantijnse Rijk te doen herleven door middel van een tentoonstelling door het Griekse consulaat in Istanbul, georganiseerd van december 2017 tot januari 2018.

Waarom zijn zoveel Turken geobsedeerd door Griekenland?

In 1923, na een grote aanval op Anatolische Grieken – de genocide van 1913-1923 – werd de Turkse republiek opgericht. Sindsdien lijken Turkije’s expansionistische doelstellingen te zijn geïnspireerd door een schijnbare historische agressie, haat jegens de Grieken, neo-Ottomanisme en een islamitische traditie van verovering, of jihad.

Vanaf het midden van de 15e eeuw tot de proclamatie van de eerste Helleense Republiek in 1822, werden de grenzen van de moderne Grieken bezet door het Ottomaanse rijk. Erdogan is open geweest over zijn doelen van het herrijzen van het rijk of op zijn minst het uitbreiden van Turks grondgebied zoveel mogelijk:

“Er zijn fysieke grenzen en er zijn grenzen in onze harten”, zei hij. “Sommige mensen vragen ons:” Waarom interesseert u zich voor Irak, Syrië, Georgië, de Krim, Karabach, Azerbeidzjan, de Balkan en Noord-Afrika? “… Geen van deze landen is vreemd voor ons. verdeel Rize [in Turkije] van Batoemi [in Georgië]? Hoe kunnen we Edirne [in Turkije] onderscheiden van Thessaloniki [in Griekenland]? Hoe kunnen we denken dat Gaziantep [in Turkije] niets met Aleppo te maken heeft [in Syrië], Mardin [in Turkije] met Al-Hasakah [in Syrië], of Siirt [in Turkije] met Mosul [in Irak]?

“Van Thracië tot Oost-Europa, met elke stap die je zet, zul je sporen van onze voorouders zien … We zouden ons ware zelf moeten ontkennen dat we Gaza en Siberië moeten denken, met wie we dezelfde taal spreken en hetzelfde delen onze cultuur, staat los van ons, interesse werven in Irak, Syrië, Libië, de Krim, Karabach, Bosnië en andere broederlijke regio’s is zowel de plicht als het recht van Turkije, Turkije is niet alleen Turkije. anders denken zal de dag zijn waarop we onze vrijheid en toekomst opgeven. “

Erdogan verwees ook naar de Misak-ı Milli (“nationaal pact”), een reeks beslissingen die het Ottomaanse parlement in 1920 had genomen over de grenzen van de toekomstige Turkse staat die in Ottomaans Turkije zou worden gevestigd. De Nationale Pact wordt vaak verwezen door de Turken bij het aanroepen van de Turkse territoriale expansie.

De Turkse krant Hürriyet schreef :

“Sommige historici zeggen dat volgens het Nationaal Pact, de Turkse grenzen omvatten – naast de huidige grenzen van Turkije – Cyprus, Aleppo [in Syrië], Mosul, Erbil, Kirkuk [in Irak], Batumi [in Georgië] , Thessaloniki [in Griekenland], Kardzhali, Varna [in Bulgarije], en de Egeïsche eilanden. “

Op 18 april stelde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken : “De Kardak-rotsen [de Imia-eilandjes in Griekenland] en hun territoriale wateren en het luchtruim boven hen vallen exclusief onder Turkse soevereiniteit.”

Belangrijke politieke partijen in Turkije verenigen zich in hun verlangen om de Egeïsche eilanden binnen te vallen – waar zij het niet mee eens zijn is wie schuldig is aan het hebben van de Griekse soevereiniteit over de eilanden in de eerste plaats. De belangrijkste oppositiepartij, de CHP, (Republikeinse Volkspartij) beschuldigt de regerende AKP (Justice and Development Party) van “Grieken op Turkse eilanden laten wonen”; de AKP beschuldigt de CHP, de stichtende partij van Turkije, ervan “Grieken de eilanden te laten meenemen door het Lausanne-verdrag van 1923.”

De zoektochten van Turkije naar nieuwe economische voordelen van bijkomend toerisme, maar vooral van het nieuw aangetreden Egeïsche olie- en gaspotentieel, lijken de hernieuwde interesse van Turkije in Griekenland te hebben versterkt.

In 2011, na zijn confrontatie met een economische crisis, is Griekenland opnieuw gestart met een eigen gas- en olie-exploratie. Vorig jaar ondertekenden de Edison-bedrijven in Total en Italië een leasecontract voor olie- en gasexploratie uit Griekenland, meldde Reuters .

Hoewel Griekenland misschien bereid is om met Turkije samen te werken in economische overeenkomsten, lijkt Turkije de voorkeur te geven aan ‘andere middelen’.

Turkse behoeften worden in werkelijkheid geleverd door de associatie met de VS. Turkse functionarissen krijgen meestal alles wat ze willen van het Westen, maar ze lijken te hebben gekozen om zich aan te sluiten bij Iran en Rusland, mogelijk in een poging het Westen voor nog meer te chanteren.

In de tussentijd bedreigen Turkse politici Griekenland op de Turkse nationale televisie. Yiğit Bulut, een hoofdadviseur van Erdogan, zei onlangs dat hij het bloed van zijn grootvader wil wreken, waarvan hij beweert dat hij door Grieken is vermoord:

“Anatolië [Turkije] zal door heel Griekenland lopen, en niemand kan dit voorkomen, Griekenland moet de plaats ervan kennen, als ze proberen deze aardrijkskunde aan te vallen en te verkrachten zoals 100 jaar geleden door [Franse president] Macron, Engeland, te vertrouwen. VS, Duitsland en [Angela] Merkel, zullen deze pogingen vreselijk eindigen. “

De tijd om Turkije te stoppen is nu.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2129 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Dictator Erdogan, van het Ottomaanse Rijk, heeft zijn grijpgrage vingertjes nog maar eens richting Griekenland uitgestoken

 1. Tijl Uylenspiegel // april 20, 2018 om 22:51 //

  Best bijzonder, ik geloof dat ik het Nieuws behoorlijk nauwgezet volg maar hier had ik tot nog toe niets over gelezen of gehoord en dat vind ik behoorlijk verontrustend. Het kan meerdere dingen betekenen. Men vind het niet belangrijk. Of; men wil de Turkse despoot niet voor het hoofd stoten. Beiden zijn niet terecht, grenzen moeten wederzijds gerespecteerd worden en als je zelfs in dit prille stadium al niet tegen Erdogan en de zijnen een uitgesproken standpunt in te nemen geeft dat alleen maar meer zelfvertrouwen bij de eventueel volgende stappen.
  En dat stelt niet gerust, Bolo sluit zijn mooie stukje af met; De tijd om Turkije te stoppen is nu.
  Dat vraagt echter leiderschap en dat is een probleem. Ik zie het niet. Merkel ? Macron ? Rutte ?
  Of zou Trump… ? Persoonlijk denk ik het niet, hij wil niet langer de politieagent van de wereld zijn en Turkije is belangrijker voor hem dan Griekenland.
  Bedankt Bolo, een artikel dat aan het denken zet !

  Like

 2. templars2017 // april 21, 2018 om 01:33 //

  Buiten de twist die daar de Turken wordt opgehitst zie ik hier toch een groot probleem rijzen ,het zijn alle twee navo landen ,hoe los je da op als de ene de andere plots aanvalt?
  Ook in het laatste stukje tekst zie ik er een verwijzing naar als bulut beweert dat de VS Engeland en merkels Duitsland vreselijk hieronder zullen eindigen ,stuurt hij dan aan op het einde van de navo of bedoelt hij wat anders?
  In ieder geval is die politieke kaste in Turkije een slangenkuil waar je moeilijk hoogte van krijgt,
  het is een kluwen en erdogan houd de touwtjes strak in de hand ,met de op handen zijnde vervroegde verkiezingen zou het kunnen dat er ook hier een andere reden is dan dewelke wordt voorgesteld.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // april 21, 2018 om 02:30 //

  Nou dat zie ik anders Templars, het land dat aangevallen wordt zou volgens de statuten geholpen moeten worden in hun verdediging maar net als bij Cyprus is het maar de vraag of ze dat ook werkelijk doen.

  Like

 4. antiislamnu // april 22, 2018 om 00:00 //

  Het domme west Europese volk is al weer massaal vakantie aan het boeken naar Turkije lekker goedkoop letterlijk en figuurlijk

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s