Nieuw

Bedelzigeuners zoeken werk in hun thuisland – nu de Zweden steeds minder geven

Bron/Auteur: Samhälssnytt

Voor sommigen is het bedelen een manier van leven geworden. “Het bedelen heeft catastrofale gevolgen.”

Momenteel bevindt zich een Roemeense hulporganisatie in Zweden die informatie verstrekt over hoe het werk met zigeuners in hun thuisland eraan toegaat, rapporteert het dagblad Upsala Nya Tidning.

Gedurende vijf dagen zullen zij in het hele land aan conferenties en seminars deelnemen.

Florin Oprescu, van de organisatie Somebody Cares, is overtuigd dat het bedelen in, onder andere, Zweden catastrofale gevolgen heeft voor zigeunerkinderen die eenzaam in het thuisland worden achtergelaten. Op deze manier breken de emotionele banden tussen de kinderen en ouders, en drijft hen uiteen, wanneer ze dan hun tienerjaren bereiken, beginnen ze vaak te roken en drinken, en zijn slechts sporadisch aanwezig op school.

– Er zijn velen in Zweden die denken dat ze veel weten over dit onderwerp. Maar we moeten luisteren naar de mensen in Roemenië die over hun ervaringen vertellen, en Florin en Marianne werken al twintig jaar aan dit probleem, zegt Jörgen Ljung, voorzitter van de Zweedse hulporganisatie Heart to Heart, tegen UNT.

Nu de Zweden steeds minder geven aan de bedelaars, heeft dit een effect op de thuisbasis, aangezien er minder mensen kiezen om hierheen te reizen en in plaats daarvan andere EU-landen zoals Duitsland selecteren.

Sommigen zagen het bedelen als een levensstijl, vooral als je vier keer meer kon verdienen dan bijvoorbeeld met seizoensbanen in Spanje.

Sommigen zoeken ook een baan in Roemenië en velen vinden het ook, vooral bij recycling, en zelfs als ze minder verdienen dan bedelen – alle lonen zijn laag in Roemenië – krijgen ze volgens Florin Oprescu meer eigenwaarde en cohesie.

Volgens Oprescu zijn er genoeg eenvoudige banen in Roemenië.

– Roemenië heeft de zigeuners nodig. Ik wil dat ze in het land blijven en daar werken. Je mag me nationalist noemen, zegt hij lachend.

Bron:

https://samnytt.se/romer-soker-jobb-i-i-hemlandet-da-tiggeriet-i-sverige-blir-mindre-lonsamt/

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/tiggare-soker-jobb-nar-svenskarna-ger-mindre-4958535.aspx

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.045 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7235 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Bedelzigeuners zoeken werk in hun thuisland – nu de Zweden steeds minder geven

 1. trebor2110 // april 20, 2018 om 23:20 //

  nou rommel trek een wat vaker je portemonee als je weer zo,n stakker ziet

  Like

 2. skeeter // april 21, 2018 om 00:32 //

  als je geeft werk je mee aan het probleem

  Like

 3. Zigeunermuziek is de mooiste muziek ter wereld

  Like

 4. Nee, Andre Hazes is de mooiste muziek ter wereld.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s