Nieuw

Grieks vonnis kan een nieuwe asieltsunami naar Europa creëren

Een rechtbank in Griekenland heeft nu besloten dat asielzoekers zich vrij in het land moeten bewegen. Dit zou de deuropener kunnen zijn voor een nieuwe grote migrantengolf naar Europa, schrijft SR Ekot (Zweedse staatsradio).

Zoals de regels er tot nu toe uitzien kan Griekenland de asielzoekers op zijn eilanden vasthouden. “Open gevangenissen” wordt het systeem door critici genoemd. Een nieuwe uitspraak van de hoogste administratieve rechtbank gaat daar echter verandering inbrengen.

De Griekse rechtbank heeft besloten dat asielzoekers en vluchtelingen die op de eilanden aanlanden voortaan het recht hebben om zich vrij door Griekenland te begeven. De EU is bang dat dit een nieuwe golf van migranten naar Europa kan creëren.

De uitspraak wordt een ‘pull-factor’ genoemd, wat betekent dat het veel meer asielzoekers naar Griekenland kan trekken.

Als ze zich vrij in Griekenland bewegen, kunnen ze gemakkelijk doorreizen naar andere doelen in Europa, zoals de genereuze bijdragelanden in het noorden.

Volgens SR handelt het zich hier om een “grote verandering”.

De uitspraak betreft alleen nieuw aangekomen immigranten, en niet de ongeveer 15.000 asielzoekers die al in Griekenland zijn.

De immigratie naar Griekenland is al toegenomen tot het dubbele. Vorig jaar kwamen er dagelijks ongeveer 60 asielzoekers in het land aan. Dit jaar zijn het elke dag ongeveer 120 personen.

De Griekse minister van migratie waarschuwt dat de rechtsuitspraak mensenhandelaars in staat zal stellen hun operaties op te voeren.

De EU-overeenkomst met Turkije was bedoeld om migranten naar Europa te stoppen, maar in de praktijk werkt het niet.

Volgens SR zijn de inwoners van eilanden als Lesbos, Samos, Kos en Chios steeds negatiever geworden over immigratie, die zij beschouwen als een bedreiging voor de toeristenindustrie.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6934252

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7202 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Grieks vonnis kan een nieuwe asieltsunami naar Europa creëren

 1. Wegwezen uit Europa is het devies. Ik zie dit voor mezelf nog als enige optie.

  Like

 2. Horatius // april 19, 2018 om 15:50 //

  Hoe ze dan vanuit Griekenland kunnen doorreizen naar West-Europa is mij niet helemaal duidelijk daar de voormalige Oostbloklanden hun grenzen hermetisch hebben afgesloten.

  Maar ik moet toegeven dat de mensmokkelaars en de linkse activisten altijd wel een andere route kunnen vinden vanuit Griekenland.

  EN DE EU IS BANG?

  Laten ze dan hun beklag gaan doen bij Frau Merkel, de architect van de hele asielchaos.

  Like

 3. Albanië heeft zijn grens niet gesloten hoor en Bulgarije maar half.

  En met boten vanuit Griekenland naar Italië.

  Like

 4. Horatius // april 19, 2018 om 18:44 //

  Die laatste optie lijkt mij kortste route naar de vleespotten van West-Europa.

  Zoals Winston Churchill het al zo treffend wist te formuleren: Italië, de zwakke onderbuik van Europa.

  Like

 5. templars2017 // april 19, 2018 om 22:15 //

  “De EU is bang dat dit een nieuwe golf van migranten naar Europa kan creëren.”
  Hoe hypocriet kan je zijn , ze hebben heel die zooi zelf in gang gezet ,verplichten iedereen om het te aanvaarden en nu gaan ze een dergelijke uitsprak de wereld in sturen!!
  Het is waarschijnlijk onder Europese druk dat die rechter die itspraak gedaan heeft ,hoe verklaar je anders een open deur beleid wat door deze beslissing opgedrongen wordt.
  Dat de regering hiermee akkoord gaat verteld genoeg ,zie hier het resultaat van de hypocrisie van de EU.
  Een land gebruiken om hun doel te bereiken en de eigen bevolking zand in de ogen strooien door zogezegd dezelfde angst te delen .
  Om van te walgen, dit zal een enorm probleem blijken te zijn op (korte ) termijn .
  Er zitten er al 15000 vast in Grieken land ,als je simpel rekent 120 man /dag maal 365 dagen ,dan geeft dat een totaal van 43.800………….
  Als het is gelukt in Griekenland en de andere landen zoals Italië met een staatschuld van 440 miljard dan gaat Europa volledig overspoeld worden , de uitvoering van het kalergi plan is een versnelling hoger geschakeld.
  Nu nog en incident met Turkije en het is helemaal om zeep………

  Like

 6. scherpschutter1943 // april 28, 2018 om 14:39 //

  Daniel, ik kan nergens heen want ik ben nergens welkom. Ik ben een gevangene in eigen land. Financieel geketend aan de belastingdienst en mijn pensioenfonds. Dus, vluchten kan niet meer, zeker niet in europa want het is overal net zo erg.
  Het enige dat er voor mij nog over blijft is, om straks met het wapen in de hand ten onder te gaan tegen de hordes halsafsnijders, die mij op straat kelen of mijn huis bestormen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s