Nieuw

Zweedse televisiekanaal TV4 belazert zijn kijkers met nepvertaling – in een poging Rusland zwart te maken

Nepvertaling: "Rusland, Iran en het regime moeten hier verdwijnen, want ze hebben ons land en grond gestolen." © TV4/Bonnier

Het populaire Zweedse televisiekanaal TV4 van het Joodse familiebedrijf Bonnier wordt bekritiseerd voor het vertalen van het Arabische woord “Amrika” in “Rusland, Iran en het regime”, in een interview met een inwoner van Syrische Douma.

“Waarom belazeren jullie je kijkers door verkeerd te vertalen? De vrouw zei het woord ‘Amrika’, en jullie schrijven “Rusland, Iran en het regime”, constateert een Arabisch-sprekende vrouw in een reactie op TV4’s Facebook-pagina.

Het bericht is inmiddels door meer dan duizend personen gedeeld, waarvan veel Zweedstalige Arabieren die erop wijzen dat men duidelijk kan horen dat de vrouw “Amrika” zegt, Arabisch voor de VS. Maar Bonnier’s televisiezender weergeeft in plaats daarvan een tekstraam die als volg luidt:

“De aanval heeft niet genoeg effect bereikt, we willen meer luchtaanvallen zien. We willen dat ze ons wreken. Rusland, Iran en het regime moeten hier verdwijnen, want ze hebben ons land en grond gestolen”.

In werkelijkheid zegt de vrouw dat “niet alles van de Verenigde Staten afhangt” maar dat ze nu “hoop voelt”. Het wordt uit haar formulering niet duidelijk of ze naar de Amerikaanse raketaanval verwijst of iets anders.

In een antwoord op de Facebook-post van TV4 erkent de nieuwsredacteur dat de vertaling onjuist was.

“Tijdens het ochtendprogramma van gisteren, zonden we een verslag van Syrië uit waarin helaas de verkeerde tekst werd geplaatst bij het bewegend materiaal. Daardoor stemde de vertaling niet overeen met wat er gezegd werd in het bewegend materiaal tijdens deze uitzending. Dit werd kort daarna ontdekt en we hebben het onmiddellijk gecorrigeerd. De rest van de ochtend hebben we vervolgens de juiste versie uitgezonden, waar de vertaling accuraat en consistent is met wat er gezegd wordt in het segment”, schrijft TV4.

Bron:

http://www.friatider.se/h-r-byter-tv4-ut-usa-mot-ryssland-i-kritiska-uttalandet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7214 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweedse televisiekanaal TV4 belazert zijn kijkers met nepvertaling – in een poging Rusland zwart te maken

  1. Met een zekere ondertoon…….vergissen is menselijk.

    Like

  2. Voortaan is nepnieuws vergisnieuws.
    Ik zal het onthouden.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s