Nieuw

Zweedse staatstelevisie huldigt een moslima die na 16 jaar in Zweden eindelijk werkt voor haar geld

Op sociale media vragen sommigen zich af waarom SVT-Nyheter zoveel ophef maakt over een simpele startbaan. Screenshot © SVT.

Een 35-jarige Koerdische vrouw die in de vroege jaren 2000 naar Zweden kwam, heeft nu voor de eerste keer in haar leven een baan aangenomen. Ze is schoonmaakster en veegt trappen in huurflats, meldt SVT Nyheter. SVT heeft een televisieprogramma over haar werk gemaakt, maar op sociale media hebben veel mensen er moeite mee om te begrijpen wat de nieuwswaarde hiervan is.

In SVT’s “Verkiezingen 2018” heeft men een voelgoed tv-aflevering en artikel gepubliceerd over een 35-jarige Koerdische moslima die 16 jaar geleden naar Zweden kwam.

Ze is alleenstaande moeder met vijf kinderen en heeft haar hele leven nog nooit gewerkt – tot nu toe.

De Koerdische vrouw heeft samen met drie andere vrouwen een zogeheten nieuwe startbaan gekregen als lokale schoonmaakster bij het gemeentelijke huisvestingsbedrijf Poseidon in Angered, Göteborg.

Ze heeft eerst drie weken ‘op maat gemaakt’ onderwijs gekregen om de baan te krijgen.

SVT vergezelt haar en filmt terwijl ze in een huurflat een trap veegt. De 35-jarige koos ervoor om de baan aan te nemen omdat deze zich in de omgeving bevindt waar ze zelf woont.

– Voorheen was ik bang en durfde niet, maar de vrouw op de cursus heeft mij gekalmeerd. Ik had nooit durven dromen dat ik schoonmaakster zou worden, maar toen ik begon te werken was het geweldig, zegt de migrantenvrouw tegen SVT.

De vrouw legt uit dat ze blij is dat ze collega’s heeft en dat ze aan haar kinderen kan laten zien dat ze aan het werk is.

Eerder deze dinsdag meldde SVT Nyheter dat de helft van de in het buitenland geborenen na acht jaar nog steeds werkloos zijn in Zweden. Voor degenen zonder middelbare schoolopleiding kan het nog langer duren. Deze dinsdag waarschuwde het Conjunctuur Instituut ook dat de kloof tussen het aantal Zweden en in het buitenland geboren arbeiders ernstige gevolgen kan hebben voor de Zweedse economie in de vorm van hogere belastingen.

Op sociale media vragen sommigen zich af waarom SVT-Nyheter zoveel ophef maakt over een simpele startbaan. Anderen denken weer dat het verhaal met de vrouw in Hjällbo echt “verdrietig” is. En weer anderen zeggen dat de situatie met zo’n lange werkloosheid een mislukking is van de kant van de samenleving. Er wordt ook op gewezen dat het goed is dat de vrouw nu eindelijk echt aan het werk is.

Dit is een heel vreemd artikel.
Een vrouw krijgt op maat gemaakt onderwijs om trappen in haar omgeving schoon te maken na 16 jaar in Zweden. Het meest vreemde is dat SVT het beschrijft als een succesverhaal. Dat is het niet. Het is triest. 

Wil SVT dat we nu in gezamenlijk gejubel uitbreken van: “zie je nou wel dat de integratie werkt”?

Bron:

http://www.friatider.se/invandrarkvinna-fick-st-djobb-efter-16-r-i-sverige-nu-kritiseras-svts-nyhetsinslag

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zweedse staatstelevisie huldigt een moslima die na 16 jaar in Zweden eindelijk werkt voor haar geld

 1. zie je wel, je moet ze eerst een cursus van 3 weken geven om te leren vegen.

  Like

 2. En op gemak te brengen. Dat werkvooruitzicht kan zeer angstaanjagend zijn.

  Like

 3. antiislamnu // april 17, 2018 om 21:48 //

  Ha ha wat een grap hoeveel smeergeld zou ze gekregen hebben om dit spelletje mee te spelen? Wat een nutteloze asielparasiet is dit en dan ook nog vijf kakkerlakken jonkies gemaakt wat een nutteloos figuur is dit.

  Like

 4. Ze zijn ook allemaal hetzelfde waar ze ook wonen, te lui dat ze de dag aankijken en jong op jong produceren.

  Like

 5. Dit item uitzenden in de verschillende negorijen waar deze infiltranten weg komen,…………. doet de asiel-instroom binnen een week volledig opdrogen.

  Like

 6. Republikein // april 18, 2018 om 01:41 //

  Ze staat aan een begin van een lange carriere, komt goed, zal misschien wel gepushed zijn.
  Kan best een tijdje duren.
  Hadden wij in Hollandistan ook, in de jaren 70/80, met Surinamers.
  Zo werd toen een schoenenverkoper beloond omdat ie een paar werkschoenen verkocht had aan zo’n glurinamer.
  Langzaam maar gestaag.

  Lekker schoonmaken, ben je van de straat,

  Liked by 1 persoon

 7. Normaal zijn het luie, vette en gehoofddoekte trollen.

  Like

 8. Kootje kwak // april 18, 2018 om 10:19 //

  Correct Nederlands (zie koptekst) is; “eens een keer” in plaats van “is een keer”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s