Nieuw

Statushouders massaal in de bijstand

© Pixabay

Anderhalf jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning in 2014 had gemiddeld 4 procent van de 18- tot 65-jarige asielzoekers werk. Een jaar later was dat opgelopen naar 11 procent. Veel statushouders zijn dan nog aan het inburgeren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, dat in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Justitie en Veiligheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onderzocht hoe het asielzoekers vergaat die vanaf 2014 in Nederland zijn aangekomen.

In 2014 kregen 20 duizend asielzoekers een verblijfsvergunning asiel. Bijna drie kwart van deze statushouders komt uit Syrië (10 duizend) of Eritrea (4 duizend). Na het verkrijgen van de vergunning moeten de statushouders binnen drie jaar slagen voor het inburgeringsexamen. Op 1 oktober 2016 was dat nog maar gemiddeld 6 procent gelukt. Van de statushouders uit Syrië en Eritrea was dat nog iets lager (5 procent en 4 procent).

Een op de tien statushouders heeft werk

Lees verder:

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/16/11-procent-van-statushouders-heeft-werk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8466 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Statushouders massaal in de bijstand

 1. Ik ben dan toch wel benieuwd waar die paar % dan wel werkt.
  Ik zie ze nooit op de vuilniswagen, plantsoenen dienst of waar dan ook.
  Zullen wel baantjes zijn waar een pak subsidie op rust om ze ergens met een bezem te laten rond lopen, waar ze na een half jaar weer kunnen oprotten om de volgende binnen te halen met weer opnieuw een pak subsidie.
  Die gasten kunnen helemaal niets, zelfs vegen zal je ze nog moeten bijbrengen.

  Liked by 1 persoon

 2. De meeste ‘werkenden’ doen dat als stemmentrekker bij een politieke partij of als plaatsvervangend handtekeningzetter voor de dagvergoeding in Brussel.

  Liked by 1 persoon

 3. Toch fijn dat al die mensen hier zijn want die laten zich straks in het bejaardentehuis niet het koekje afnemen bij de koffie en als de kliko te duur wordt flikkeren ze hun slachtafval van hun offerfeesten zo bij het gemeentehuis op de stoep en laten ze de betrokken bestuurders van het dak af zweven.

  Liked by 1 persoon

 4. De enige keren dat ik dit soort gasten iets zie doen, is wanneer ze in een ploegje hun werkstraf doen, in zo’n geel of oranje hesje.
  Dan zie ik ze wel eens schoffelen hier in padden achter mijn huis.
  Veel doen ze dan niet, ze kijken voornamelijk in het rond waar ze hun volgende kraak gaan zetten.

  Liked by 2 people

 5. Van het woord padden moet natuurlijk 1 D van af.
  Wordt anders wel een zooitje, als ze met schoffels in padden bezig zijn.

  Liked by 1 persoon

 6. A. de Schrevel // april 17, 2018 om 16:54 //

  Dat volk hoort meteen terug naar hun land om daar met werken iets op te gaan bouwen maar ja gratis geld is niet te versmaden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s