Nieuw

Macron: raketaanvallen losten niets op, maar waren belangrijk voor het behoud van de ‘eer van de internationale gemeenschap’

Macron, screenshot YT

De westerse bondgenoten hebben het Kremlin van tevoren van de aanslagen op de hoogte gebracht, waardoor Rusland zijn troepen uit de doelgebieden en de omliggende gebieden kon verwijderen. Rusland is verbonden met zowel Iran als het regime van Assad, en critici hebben gesuggereerd dat de voorafgaande kennisgeving van de aanslagen de effectiviteit ervan heeft beperkt.

Macron suggereerde dinsdag tijdens een toespraak tot het Europees Parlement dat de raketaanvallen waarschijnlijk niets “oplosten” in de regio, maar wel “belangrijk waren” voor het behoud van de “eer van de internationale gemeenschap”.

“Degenen die geschokt zijn door beelden van vrouwen, van kinderen die zijn aangevallen door chloor, we moeten opkomen voor onze rechten. Wat gaan we zeggen, onze rechten en beginselen zijn alleen voor ons? Nee, dat is gewoon niet acceptabel,” zei Macron, volgens AFP.

“Deze aanvallen lossen niet noodzakelijk om het even wat op maar ik denk zij belangrijk waren,” aldus Macron, toevoegend dat de raketaanval “de eer van de internationale gemeenschap” verdedigde.

“Drie landen hebben ingegrepen, en laat ik heel eerlijk en eerlijk zijn – dit is voor de eer van de internationale gemeenschap.

De gezamenlijke raketaanvallen door de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk waren goed “binnen een legitiem, multilateraal kader en op een zeer gerichte manier zonder enig menselijk slachtoffer, niet één menselijk slachtoffer, om drie plaatsen te vernietigen waar chemische wapens werden geproduceerd of verwerkt,” voegde Macron toe.

Zondag beweerde Macron dat hij president Donald Trump had overgehaald om het Syrische programma voor chemische wapens aan te vallen en af te zien van de plannen om de ongeveer 2000 Amerikaanse soldaten die momenteel in Syrië worden ingezet, terug te trekken.

“We overtuigden hem ervan dat het nodig was om voor de lange termijn te blijven,” zei Macron.

Verder bij Arutz Sheva >>

Update: Macron had Trump overgehaald om langer in Syrië te blijven zei hij. We hebben het ontbrekende stukje motivatie inmiddels gevonden:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Macron: raketaanvallen losten niets op, maar waren belangrijk voor het behoud van de ‘eer van de internationale gemeenschap’

 1. paulzwueste // april 17, 2018 om 17:25 //

  Ach ja.
  De Franse Grandeur….
  Idioterie van ’n paar eeuwen geleden.
  Die Macron is zo’n ongelofelijke idioot.

  Enfin, ook onderste boven aan ’n lantarenpaal!

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // april 17, 2018 om 20:24 //

  Als je goed kijk naar de lichaamstaal van die vent valt het op dat hij overtuigd is van zijn eigen gelijk ,wat er ook gezegd wordt ,hij heeft gelijk punt ,wat een zelfingenomen idioot ,en dat staat aan het hoofd van een kernmacht , haal maar de schietgebedjes boven!!
  Ik heb hem ook bezig gezien in de Europese unie ,het pleidooi dat hij daar gaf was een gedreven toespraak ,hij ging in zijn uiting heel ver met veel animo stond hij daar in te hakken op een bende leeghoofden die al overtuigd waren van de schuld van Assad terwijl er zelfs geen bewijzen zijn geleverd.
  Hij heeft het gebruikte gas de naam chloor gegeven terwijl er altijd werd gesproken over Sarin ,waarschijnlijk heeft hij zelfs geen benul welke verschillen deze twee hebben.
  Hij stond daar een retoriek af te geven zonder het essentiële van die retoriek te kennen……
  Dat is dus spreken zonder vel over de buik , zijn toespraak was een beeltenis van de redenaar ,…een lege doos.
  En dat de aanval niets heeft opgelost is nog zo een item , hoe kan je iets treffen als je op voorhand zegt waar je gaat bombarderen?
  Laat het duidelijk zijn ,ze hebben miljoenen aan wapentuig verprutst om aan de wereld te tonen dat ze het hadden.
  Een ander daadwerkelijk doel zit er niet in ,als ze hadden aangevallen zonder waarschuwing dan hadden ze met meer dan waarschijnlijkheid Russische doelen getroffen ,laat ze nu net daar heel angstig voor zijn ,Rusland ging gegarandeerd tegenaanvallen uitvoeren.
  Ze wilden hun macht tonen ,niet aan de Russen maar aan Assad en de wereld,door lege gebouwen in puin te leggen.
  Het is een farce die met veel poeha is uitgevoerd doch die geen inhoud had.
  Doch de toon is gezet , sedertdien is er een verhoogde retoriek van Israël ,van Frankrijk etc.
  Laat het een waarschuwing zijn voor wat nog komen gaat ,het is nog niet gedaan……..
  Nu is er een toezegging van de Russen dat er S 300 systemen gaan geplaatst worden ,veel effectiever dan hetgeen er nu staat , dus zal het een stuk moeilijker worden om het nog eens te herhalen.
  Daaruit afleidend is het gevolg dat er geen tweede soortgelijke aanval komt ,het doel zal ergens anders liggen.
  en vergeet de Turken niet………

  Liked by 1 persoon

 3. Over het smerige spel van de Turken wordt nergens niet over gesproken, maar Erdogan heeft daar eigen rebellen in al Yamoek Camp zitten die vechten door chaos en meer onderlinge verwarring te scheppen.
  foto door Turkije gesteunde rebellen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s