Nieuw

Macron pleit voor hechter Europa en waarschuwt voor “nationalistische burgeroorlog”

Macron, toespraak, screenshot YT

De Franse president brak een lans voor de “Europese soevereiniteit” en waarschuwde voor het oprukkende nationalisme, dat hem doet denken aan “een Europese burgeroorlog”. “We moeten de woede van de Europese volkeren van vandaag horen”, zei hij. “Ze hebben een nieuw project nodig. Wie inspeelt op die woede riskeert dat nationalisme Europa aan stukken rijt”.

We willen geen nieuw project, we willen een einde aan de bezetting door de illegale EU.

Het is een “spel der dwazen” om de gedeelde soevereiniteit onder de EU-landen te stoppen of terug te draaien, waarschuwde hij, verwijzend naar uitdagingen zoals de klimaatverandering, massamigratie en de groeiende macht van multinationals en autoritaire staten, een verwijzing naar onder ander China en Rusland. HLN >>

‘Gedeelde soevereiniteit’ is géén soevereiniteit. Als er al klimaatverandering is, en de mens daar een oorzaak van is, dan zou de prioriteit moeten zijn om Afrika te steriliseren in plaats van hier de burgers geld uit de zakken te kloppen. Massa-immigratie geschiedt nadrukkelijk juist op wens van de EU. En de EU staat juist ten dienste van de groeiende macht van multinationals. Zie het aantal lobbyisten in Brussel en de poging om het TTIP er via achterkamertjes door te drukken.

Voor alle genoemde zaken is de EU geen oplossing, maar eerder de kwade genius er achter.

Vanaf  00:55 ongeveer, in het Frans:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9264 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Macron pleit voor hechter Europa en waarschuwt voor “nationalistische burgeroorlog”

 1. Diana Steijn // april 17, 2018 om 19:11 //

  Macron spoort niet. Machtswellusteling. Grppt gevaar.
  NEXIT

  Liked by 1 persoon

 2. Ongelofelijk dat ze wegkomen met dit soort onzin. Hij spreekt over Europese soevereiniteit, wat is het verschil met bv Nederlandse soevereiniteit qua nationalisme? De verenigde staten van europa met een europese munt, europese grondwet, europees volkslied, europees leger, etc.. En dan nog het lef hebben om te waarschuwen voor nationalisme, dat is te krankzinnig voor woorden. Dat ze dit soort onzin ongestraft kunnen uitkramen is heel beangstigend want het is te onzinnig voor woorden en daarom levensgevaarlijk. Een land als Nederland zal nooit iemand uitdagen voor een oorlog, maar de verenigde staten van europa die dan de grootste economie van de wereld is die wil het wel tegen iedereen opnemen die bijvoorbeeld een onjuiste mening verkondigt om zodoende wat fatsoen bij te brengen. Deze onzin moet gestopt worden, daar is toch geen raketwetenschap maar enkel nuchter verstand voor nodig?!

  Like

 3. Maar……….misschien is het nu wel tijd dat heel Europa in opstand komt en een blok tegen Brussel gaat vormen. Overal zijn al kleine haardjes bezig want de burgers pikken het niet meer.
  Hij toont ergens zijn angst voor wat te gebeuren staat binnen Europa.

  Like

 4. polderboy // april 17, 2018 om 21:12 //

  Schijnt enorm arrogant te zijn, Macron, zoals Hillary Clinton, die de kiezers van Trump een “mand vol afkeurenswaardige miserabelen” noemde.

  Macron noemde de Noord Fransen, waar Le Pen haar thuisbasis had, “een zootje analfabeten”. de arbeiders (de reizigers in metro’s en stations) “een stelletje waardelozen” en Fransen sowieso “mensen die verandering haten”, omdat hij alles wat hij wil “grote vernieuwingen” noemt, die iedereen moet prijzen:
  https://www.politico.eu/article/emmanuel-macrons-arrogance-problem/

  Like

 5. antiislamnu // april 17, 2018 om 21:26 //

  Alles wat deze euro psychopaat staat te brabbelen is van a tot z gelogen op de guillotine er mee

  Like

 6. Hb. Schwarz // april 17, 2018 om 21:34 //

  Hoe zou dit nationalisme nu toch komen Macron?
  Het is toch geweldig te moeten leven in een ongevraagde! opgetuigde Europese superstaat, althans daar moet het voor door gaan!
  Er zitten in Brussel prima leiders, uiteraard ongekozen en zelfbenoemd. De euro is door ons strot geramd, wat miljarden verlies betekende met de omwisseling van onze vertrouwde gulden. De grenzen wagenwijd open en een constante instroom van gelukszoekers en een klein aantal asielzoekers. En wij moeten blij zijn. Onze koniningin Juliana waarschuwde ons al toen we 10 miljoen inwoners hadden, nederland werd te vol. Ze had voor 100% gelijk deze prima vrouw.
  Nu 17 miljoen en onbetaalbare belastingdruk en lage uitkeringen, lonen en bijstand. Hoezo vol?
  En dan mag het nationalisme de kop niet opsteken omdat men bang is voor een burgeroorlog.
  Nou geloof mij die gaat komen! Door jullie kortetermijnvisie. De burgers zien Europa en nederland gesloopt worden, het noorden betaald de staatsschulden van het zuiden. Over de immigranten ach dat weten we inmiddels al. 1% werkt, de rest ach u kent het verhaal wel.

  Like

 7. Daar heb je het weer, Orweliaanse draaitermen! War is peace, freedom is slavery and ingorance is strenght! Lekker alles omdraaien hoor en net doen alsof iedereen gek is. Wij zijn uiteindelijk half nog net zo nationalistisch als die tering-moslims die hij binnenhaalt en verharmloost!

  Like

 8. Grappig genoeg is die “nationalistische burgeroorlog” waar Macron het over heeft inmiddels nog het enige instrument wat overschiet om dit eu/brussel gedrocht te stoppen.
  Hij die nog gelooft dat Europa langs democratische weg van deze eu waanzinnigheid verlost kan worden, gelooft in sprookjes.
  Echter, dat bij de neergang van het eu gedrocht ook menige kop zal rollen in de verschillende Europese landen is evident.

  Tenslotte kan het niet de bedoeling zijn dat het ‘Duitsland scenario’ van na ’45 wordt herhaald. (het scenario waar na 4 mei 1945 van de 1 op de andere dag geen enkele nazi meer was te bekennen maar zij vervolgens wel vrolijk aan de slag gingen om Duitsland weer op te bouwen…….met maar al te vaak dezelfde ‘stenen’)

  Dus bijj de gedachte alleen al aan zo’n “nationalistische burgeroorlog” loopt het lieden als Macron cs dun door de broek.
  En terecht!

  Like

 9. Fred de Kater // april 18, 2018 om 10:35 //

  Het kan wel via democratische weg Mijnheer Axel. Binnenkort zijn de provinciale staten verkiezingen zorg voor een hoge opkomst zodat er veel PVV senatoren in de Eerste-Kamer komen, want zoals u weet worden die getrapt gekozen. Nu nog even een flinke zetelwinst van de PVV in de tweede-kamer .Wetsontwerp met betrekking initiatief/bindend referendum invoeren zorg er voor dat je in beide kamers een twee derde meerderheid hebt , het gaat immers om een grondwet wijziging. Via het referendum uit de EU, grenzen sluiten, gulden terug en nog veel meer van die zaken die de burger moet geven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s