Nieuw

Jihadrellen in Toulouse terwijl Macron loopt te reutelen over Oost-Ghouta en populisme en nationalisme

Boze jongeren in een achterstandswijk in de Franse stad Toulouse hebben de politie aangevallen, auto’s in brand gestoken en het vuur aangestoken tijdens twee nachten van schermutselingen die hebben geleid tot 18 arrestaties, zei de politie dinsdag.

De rellen in het Mirail-gebied van de zuidelijke stad, een buurt met veel misdaden die ooit onderdak bood aan verschillende jihadisten, werd blijkbaar aangewakkerd door de dood van een plaatselijke man in de gevangenis en een identiteitscontrole door de politie op een gesluierde vrouw op zondag.

Na bijna vier uur van schermutselingen op zondagavond dat bendes stenen naar het lokale politiebureau gooiden en ongeveer 10 auto’s in brand staken, laaide het geweld op maandagavond weer op.

“De veiligheidstroepen waren de hele nacht acrief en voerden achttien arrestaties uit voor geweld, brandstichting en beledigingen,” zei Pascal Mailhos, een topfunctionaris van de lokale veiligheid.

Woede in het gebied leek te zijn aangewakkerd door de dood van een lokale man in de nabijgelegen Seysses-gevangenis op zaterdag, die leidde tot geruchten dat er bewakers verantwoordelijk waren.

Er is een gerechtelijk onderzoek aan de gang, zeiden lokale openbare aanklagers, eraan toevoegend dat een autopsie had vastgesteld dat zelfmoord de oorzaak van de dood was.

Lokale politiechef Arnaud Bavois zei dat een identiteitscontrole op een volledig gesluierde vrouw op zondag de spanningen verergerde nadat ze weigerde haar papieren aan officieren te tonen.

Het Mirail-gebied van Toulouse, waarvan de high-rise sociale huisvestingsprojecten bekende gebieden zijn voor drugshandel en delinquentie, is een troublespot die door de Franse politie als een prioritair gebied (islamitische no-go zone) is aangewezen.

Bron:

https://www.thelocal.fr/20180417/french-police-battle-rioters-in-deprived-toulouse-suburb

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9308 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Jihadrellen in Toulouse terwijl Macron loopt te reutelen over Oost-Ghouta en populisme en nationalisme

 1. Ik vroeg me al af, toen ik hem zo opgefokt de “eer van de int. gemeenschap” hoorde bejubelen, verdedigd door 3 dappere landen, op welke toneelschool hij heeft gezeten.
  En of hij net zo verontwaardigd zou zijn bij een groot aantal islamjongeren, die het land steeds verder verzieken met hun doel om de islam te laten overheersen.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 2. templars2017 // april 17, 2018 om 22:37 //

  De reden die gegeven wordt kan zijn ,maar het kan ook een drogreden zijn om de werkelijke reden ,het bombarderen van een arabisch land,te verdoezelen.
  Ze gaan het ons niet zeggen als ket zo is ,de reden die ze aanhalen heeft minder impact op de bevolking en kan daardoor gemakkelijk na een korte tijd als een fait divers weggezet worden.
  Als de reden niet de opgegeven zou zijn maar een geweldadige vorm van protest dan zou de publieke opinie wel eens tegen macron gaan hellen ,iets wat hij absoluut wil vermijden….
  De timing laat toch vermoedens toe dat er meer aan de hand is, in deze tijden mag je niets als vanzelfsprekend aannemen , niets ,er zijn te veel verborgen agenda’s…..

  Like

 3. antiislamnu // april 17, 2018 om 23:11 //

  Ik kan me niet herinneren dat ik of wie dan ook toen ik jong was zoiets deed of dat de politie bij zulks een anarchie maar slechts 18 arrestaties zou verrichten.
  En dan nog de aanleiding een crimineel en een hoer in een boerka oprotten met al die moslims brengt alleen maar ellende.
  Overigens is dit in Toulouse niets bijzonders dit gebeurt in tientallen Franse steden heel YouTube staat vol met deze shit.

  Like

 4. scherpschutter1943 // april 17, 2018 om 23:19 //

  Macron laadt de binnelandse veiligheid over aan het lokale bestuur. Hij heeft andere zorgen en die zijn van financiële aard. Hij wil graag een EU waar alle schulden op een hoop worden gegooid en eerlijk over de eu.landen worden verdeeld. Zijn we allemaal even arm en is frankrijk van zijn immense schulden af. Rutte zal wel lachend bij het kruisje, onze financiële ondergang tekenen. Hij weet niet beter.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // april 18, 2018 om 00:37 //

  En daar sta je dan, heb je van je zuurverdiende centjes een leuk tweedehands autootje gekocht met een WA verzekering. Dag bomen dag bloemen dag centjes.

  Like

 6. Duchesne // april 18, 2018 om 11:32 //

  Gemaskerd, weigeren te identificeren…..zomaar mogelijk dat het een gezochte terroriste was….

  Gevecten met politie omwille van sekteleer is feitelijk oorlog. die Franssen kunnen nog wat leren van onze politie, die op de knieeen gaat en openlijk partij kiest tegen de eigen bevolking….

  Like

 7. Europa die altijd zo verontwaardigd is/doet over Israël die met regelmaat én grof geweld deze sekte aanhang tegemoet treedt en orde op zaken stelt, doet er goed aan te overwegen bij hen ‘in de leer’ te gaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s