Nieuw

How the US Occupied the 30% of Syria Containing Most of its Oil, Water and Gas

While gaining control of key resources for partitioning Syria and destabilizing the government in Damascus, the U.S.’ main goal in occupying the oil and water rich northeastern Syria is aimed not at Syria but at Iran.

Syrië, situatie april 2018, klik voor groter

 After the U.S. launched “limited” airstrikes on Friday against Syria, U.S. Ambassador to the United Nations Nikki Haley announced that the U.S. will maintain its illegal presence in Syria until U.S. goals in the area are fulfilled, opening the door for the U.S. occupation to continue indefinitely.

While the U.S. military presence in Syria has been ongoing since 2015 – justified as a means of countering Daesh (ISIS) — U.S. troops have since turned into an occupying force with their failure to pull out following Daesh’s defeat in northeastern Syria. Currently, the U.S. occupies nearly a third of Syrian territory — around 30 percent — including much of the area east of the Euphrates River, encompassing large swaths of the Deir Ezzor, Al-Hasakah and Raqqa regions.

This, along with the U.S. government’s insistence on maintaining the occupation until Syrian President Bashar al-Assad is removed from power, shows that the U.S. government has no intention of permitting the reunification of Syria and will continue to occupy the region over the long term.

MintPress >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s