Nieuw

De door velen gevreesde transferunie bestaat eigenlijk al – en we zijn ons geld voorgoed kwijt

De noord-zuid-tweedeling in de EU bestaat vanaf het begin, maar nu zijn de gevolgen veel groter.

Nederland is ook een exportland. Wij exporteren ruim het dubbele naar Italië dan we uit dat land invoeren en naar Griekenland zelfs bijna viermaal zoveel. Wat zijn de gevolgen van deze structurele onbalans voor de verhoudingen tussen de lidstaten?

Baudet: Eurolanden zijn ons 100 miljard schuldig als we uit de euro stappen

Dit betekent dat Zuid-Europa niet alleen een tekort in de handel van goederen en diensten met de noordelijke lidstaten heeft, maar nu ook in het financiële verkeer. Hoe wordt dat betaald? Deze tekorten worden in de Europese Monetaire Unie omgezet in verplichtingen en vorderingen van de deelnemende centrale banken. In februari van dit jaar zijn de vorderingen van De Nederlandsche Bank en de Bundesbank tezamen opgelopen tot ruim duizend miljard euro! Daar tegenover staan vooral de verplichtingen van de centrale banken van Italië (444 miljard), Spanje (399 miljard), Portugal (82 miljard) en Griekenland (54 miljard).

Een bijzonder kenmerk van deze zogenaamde Target2-saldi is dat ze een oneindige looptijd hebben en belast zijn met een rente van 0 procent. Dat impliceert dat deze vorderingen van de Bundesbank en De Nederlandsche Bank in feite waardeloos zijn.

Volkskrant >>

De Volkskrant vermeldt niet hoeveel van die duizend miljard euro van Nederland is. Op de site van de DNB, een privébank let wel:

Centrale banken kunnen geld tegoed hebben van elkaar. Elke nationale centrale bank heeft ten opzichte van de ECB een bepaald saldo in TARGET2 als gevolg van de grensoverschrijdende betalingen. Dat saldo is positief voor crediteuren; negatief voor debiteuren. DNB en de centrale banken van Duitsland, Luxemburg en Finland bouwen claims op; centrale banken van andere landen krijgen meer verplichtingen. DNB heeft voor ruim EUR 100 miljard claims (mei 2017). De actuele saldi van DNB en andere centrale banken biedt de ECB.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.008 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9267 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on De door velen gevreesde transferunie bestaat eigenlijk al – en we zijn ons geld voorgoed kwijt

 1. Dat is nog niet alles.
  Met het escaleren in Syrië gaat Erdogan nog meer miljoenen eisen om de gelukzoekers te begeleiden naar Europa. Maar zelfs dat is straks weer een nieuw middel om nog meer te eisen van de Eu. Door dat er nog meer naar de Eu willen komen zal de hond er een slaatje uit slaan.
  Griekenland zit in de klem, Spanje zit straks in de klem want er komen al veel via Spanje binnen. Italië zit in de klem.
  Wat volgt? En dit alles buiten de grote stroom uit Afrika.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // april 17, 2018 om 22:53 //

  En dan nog al die asielparasieten wat in feiten gewoon geïmporteerde uitkering trekkers zijn en als extra bonus nog even onze vrouwen en dochters verkrachten en het land leeg roven.
  https://langleveeuropa.nl/2016/08/pensioenleeftijd-naar-70-jaar-zou-zomaar-kunnen/

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s