Nieuw

Wie moeten we geloven?

Pixabay.

Er is een groot verschil tussen het rapport van het Russische Ministerie van Defensie over de aanval en de beschrijving door het Pentagon van de aanval op Syrië. Volgens het Pentagon werden slechts drie sites gebombardeerd.

“De gecombineerde militaire aanval was gericht tegen drie verschillende Syrische opslagplaatsen voor chemische wapens …  In totaal stuurden we 105 raketten tegen drie doelen in een krachtige demonstratie van geallieerde eenheid.”

Het lijkt vreemd om 35 kruisraketten te sturen tegen elk van de 3 doelen die niet eens werden verdedigd – zoals het nu vernietigde Barzeh-onderzoekscentrum – dat slechts een gebouw met twee verdiepingen was en door een wapenonderzoek van OPCW was vrijverklaard van chemische wapens. Waarom zou het Amerikaanse leger zo’n groot aantal precisiewapens gebruiken tegen slechts drie doelen? Dit is extreem ongewoonlijk en moeilijk te begrijpen.

De Russen rapporteren, net als andere bronnen op de grond, gedetailleerd over veel meer doelen:

Vier raketten richtten zich op de Damascus international luchthaven Al-Dumayr – alle raketten werden neergeschoten.
18 raketten werden richting het Blai-vliegveld afgeschoten; alle raketten werden neergeschoten.
12 raketten richtten zich op Shayrat’s luchtbasis, alle raketten werden neergeschoten. De luchtbasis werd niet geraakt door de aanval.
Vijf van de negen raketten richting de verlaten Mazzeh-luchthaven werden neergeschoten.
Dertien van de zestien raketten die werden afgeschoten richting het vliegveld van Homs werden neergeschoten.
In totaal werden 30 raketten afgeschoten gericht tegen faciliteiten nabij Barzah en Jaramana. Zeven van hen worden neergeschoten.

Volgens het Russische rapport werden er ten minste zes luchthavens aangevallen. Het Pentagon rapporteert geen aanvallen op Syrische luchthavens, maar beweert dat ze een overmatig aantal kruisraketten hebben afgevuurd voor elk van de drie gestelde doelen.

De Syrische SOHR rapporteert over acht doelen en zegt dat minstens 65 kruisraketten werden vernietigd door de Syrische luchtmacht. De Russen zeggen dat 71 raketten zijn neergeschoten, terwijl het Pentagon zegt dat geen van zijn kruisraketten is gestopt.

Minstens drie andere bronnen bevestigen de Russische versie van de evenementen. Het Pentagon liegt. De aanval was een Amerikaanse poging om de Syrische luchtmacht uit te schakelen door hun luchthavens te vernietigen. Het faalde en het Pentagon verborg de mislukking. Zullen de Amerikaanse media erover rapporteren?

Bron:

http://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12171300@egNews

http://www.syriahr.com/en/?p=89324

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-14/trump-to-make-statement-on-syria-as-expectations-of-strike-grow

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7214 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Wie moeten we geloven?

 1. Ik heb het later weggehaald, niet confirmed, en omdat het leek dat er slechts drie plaatsen werden aangevallen, maar ten tijde van de aanval, toen ik het live-verslag schreef kwamen er berichten binnen van veel meer plaatsen inderdaad.

  Like

 2. Het is daar en interessante speeltuin voor militair elektronisch speelgoed. Waarschijnlijk was dat ook een belangrijke reden voor deze aanval.

  Like

 3. Duchesne // april 16, 2018 om 09:52 //

  Eigenlijk een hoop gepruts, die aanval met kruisraketten. De slagkracht en de effectieviteit is nu bekend, en als er verouderd anti raketten materiaal is ingezet dan blijkt dat goed te werken…

  Misschien was de aanval op Syrie met als excuus gifgas wel een poging van de Amerikanen en de Engelsen om de Russen uit hun tent te lokken en te zien wat die in de aanbieding hadden. Misschein was het helemaal geen “vergelding” maar een verkenning….immers, hadden de Russen niet een paar weken geleden gezegd dat ze een heel nieuw arsenaal hadden, onderwater raketten etc……..en met die wapens en welke mogelijkheden dat bracht zou de volledige “westerse”, capaciteit tot oorlog voeren 50 jaar terug in de tijd worden gegooid…. Rusland is feitelijk ook westers maar ligt in het oosten…

  Dus snap ik wel waarom men zoveel kruisraketten op Syrie schoot….immers, dit is eigenlijk de eerste keer sinds 30 jaar dat Amerikaans en Russisch materiaal tegenover elkaar werd gebruikt in massa…vergeet de golfoorlog, dat is alweer 25 jaar geleden en het was oude troep.
  De Amerikanen en Engelsen hadden gehoopt dat bij een massa gelijktijdig aankomende raketten de Russen hun mogelijkheden zouden laten zien, en zo inzicht gehad in wat nu echt mogelijk is.
  En immers, als de vijand zoveel capaciteit heeft, dan kun je net zo goed al je oude voorrraad raketten opmaken en veel budget vragen bij congres of kamer voor betere nieuwe….niets beter dan angst om iets te verkopen of te krijgen…

  Nu weten ze dat ze budget nodig hebben en veel ook, want de moderne raketten zijn door oude Russische spullen uit de lucht gehaald.
  Je kunt met berichtgeving het publiek wel voor de gek houden, maar achter de schermen moet je wel echt iets hebben en nu is dus duidelijk dat het hele NATO defensie systeem feitelijk vertrouwd op niet goed genoeg functionerende kruisraketten. Die zwakte op dat vlak gaat de NATO strategie van defensie door aanval op de korte termijn moeten veranderen. Misschien word de diplomatie nu terug gehaald….

  In elk geval, aandelen Rethyon worden goud want Amerika moet nieuwe raketten hebben en de fabrikanten zijn op de vingers van een hand met twee vingers te tellen…

  Hoe ouder ik word, hoe meer leugens ik zie, het is diep triest dat na 2000 en meer jaren ontwikkeling wie de macht heeft en mag houden bepaald word door de stommiteit, onwetendheid, luiheid en lamlendigheid van de debiele meerderheid. Die tijd had ook kunne worden gebruikt in het perfectioneren van geneeskunde, landbouw en andere problemen.
  Kennis is misschien macht, maar toegepaste kennis is pas vooruitgang, en vooruitgang hoeft niet te worden gemeten in cijfers maar als je er een maatstaf aan zou willen koppelen zou het vreugde moeten zijn op de gezichten van de mensen die je tegenkomt…de lacht van rust en blijdschap, de openheid van een eerlijk mens. En dat is de enige maatstaf die er in het leven echt toe doet.

  De pers valt bijna uit elkaar van de leugens, een journalist met enige eigenwaarde gaat zich omscholen.
  De laagheid willens en wetens je eigen volk te bedriegen verbaasd me keer op keer, is eigenwaarde dan zo zeldzaam of is het ook gewoon een woord zoals normen of waarden?

  De oude Galliers waren slachts bang voor een ding: dat de hemel op hun hoofd zou vallen…leugenaars kijken over het algemeen naar beneden als ze met je praten, alsof de druk van de hemel op hun hoofd rust….misschein is dat wel wat de Galliers bedoelden….

  ……enkel bang zijn om ooit leugens te vertellen….
  ….de angst voor het verlies van eigenwaarde…

  Duchesne.

  Liked by 2 people

 4. Zeker een hoop gepruts, lees dit maar:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s