Vleesetende zweren stellen Australische wetenschappers voor een raadsel
Door: David van der Heeden
Een vleesetende zweer neemt in Australië epidemische vormen aan. De infectie verspreidt zich zo snel, dat het haast lijkt op het scenario van een goedkope griezelfilm. Gek genoeg komt de kwaal alleen in de deelstaat Victoria voor. Deskundigen hebben geen idee hoe de gruwelijke zweren worden verspreid. Wat begint als een klein plekje op de huid, vreet zich uiteindelijk een weg daar dwars doorheen.
De afgelopen vier jaar is het aantal gevallen van de Buruli-zweer, zoals de uiterst pijnlijke aandoening heet, met vierhonderd procent toegenomen. Vorig jaar vielen 275 mensen ten prooi aan de infectie. In de eerste drie maanden van dit jaar raakten al dertig personen besmet, schrijven onderzoekers in de Medical Journal of Australia. Ook honden, kittens en koala’s lopen de zweren op. Waarom alleen in Victoria is een compleet raadsel. In andere deelstaten worden vrijwel geen gevallen gemeld.
Lees verder:
Is het artikel op zich al voldoende om een beetje misselijk te worden van de volgende alinea ga je compleet van over je nek;
Volgens het artikel kost een behandeling tegen de Buruli-zweer zo’n 14.000 Australische dollars per patiënt, bijna 9.000 euro. Behalve de zichtbare schade aan het lichaam is ook de emotionele en psychologische impact op de slachtoffers groot. Hoewel het succes van de behandeling de afgelopen jaren bijna tot 100 procent is gestegen, worden de gebruikte antibiotica door de ziektekostenverzekering niet vergoed. De weg naar genezing is voor patiënten daarom een kostbare zaak.
Je verzint het niet !
Een ziektekostenverzekering die de ziektekosten niet vergoed, en ik maar denken dat ze hier met hun “eigen bijdrage” compleet van de pot gerukt waren !
LikeLike
Stupid Australians………niks geen raadsel!
Buruli ulcus…….
Meest voorkomend in arme streken en zeer waarschijnlijk gerelateerd aan smerige onzuiver waterbronnen. Ook dieren hebben dit omdat ook zij juist hun dorst moeten lessen in overgebleven waterplasjes waar evengoed door dezelfde dieren er naast of er in de behoeftes worden gedaan.
Aangezien de mensen in zulke streken en omstandigheden gewoon alles dumpen en de bronnen vanzelf besmet raken is de cirkel rond.
LikeLike
Ik hoor net op de radio dat dit voornamelijk in Afrika voorkomt.
Dan weten we ook waar ze het vandaan hebben en wie het mee genomen hebben.
Goh, wat fijn toch al die import gasten.
Elke dodelijke ziekte uit de middeleeuwen komt allemaal weer terug.
LikeLike
Buruli-ulcus komen vooral voor in landelijke gebieden in Afrika bezuiden de Sahara, met name in Ivoorkust. De ziekte kom echter ook voor in Azië, ten westen van de Stille Oceaan en in Amerika.[4] Er zijn gevallen bekend in meer dan 32 landen.[5] Elk jaar komen er vijfduizend tot zesduizend gevallen van Buruli-ulcus voor.[4] De ziekte komt ook voor onder dieren.[4] Buruli-ulcus werd voor het eerst beschreven in 1897 door Albert Ruskin Cook.[5]
https://nl.wikipedia.org/wiki/Buruli-ulcus
LikeLike
Ja, zéér opbeurende berichten. Pfff. Zet de poorten nog maar verder open voor al die kansparels, dan zal het uitdunnen van de autochtone bevolking nog wat sneller gaan.
LikeLike
LikeLike
Hoe kunnen we dit loslaten in de Tweede Kamer ?
LikeLike
Tijl, goedkoop vergeleken bij een Hep C behandeling van een ton.
LikeLike
LikeLike