Nieuw

Vleesetende zweren stellen Australische wetenschappers voor een raadsel

Foto ter illustratie. Pixabay.

Door: David van der Heeden

Een vleesetende zweer neemt in Australië epidemische vormen aan. De infectie verspreidt zich zo snel, dat het haast lijkt op het scenario van een goedkope griezelfilm. Gek genoeg komt de kwaal alleen in de deelstaat Victoria voor. Deskundigen hebben geen idee hoe de gruwelijke zweren worden verspreid. Wat begint als een klein plekje op de huid, vreet zich uiteindelijk een weg daar dwars doorheen.

De afgelopen vier jaar is het aantal gevallen van de Buruli-zweer, zoals de uiterst pijnlijke aandoening heet, met vierhonderd procent toegenomen. Vorig jaar vielen 275 mensen ten prooi aan de infectie. In de eerste drie maanden van dit jaar raakten al dertig personen besmet, schrijven onderzoekers in de Medical Journal of Australia. Ook honden, kittens en koala’s lopen de zweren op. Waarom alleen in Victoria is een compleet raadsel. In andere deelstaten worden vrijwel geen gevallen gemeld.

Lees verder:

https://www.ad.nl/bizar/vleesetende-zweren-stellen-australische-wetenschappers-voor-een-raadsel~ace1323e/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Vleesetende zweren stellen Australische wetenschappers voor een raadsel

 1. Tijl Uylenspiegel // april 16, 2018 om 13:15 //

  Is het artikel op zich al voldoende om een beetje misselijk te worden van de volgende alinea ga je compleet van over je nek;
  Volgens het artikel kost een behandeling tegen de Buruli-zweer zo’n 14.000 Australische dollars per patiënt, bijna 9.000 euro. Behalve de zichtbare schade aan het lichaam is ook de emotionele en psychologische impact op de slachtoffers groot. Hoewel het succes van de behandeling de afgelopen jaren bijna tot 100 procent is gestegen, worden de gebruikte antibiotica door de ziektekostenverzekering niet vergoed. De weg naar genezing is voor patiënten daarom een kostbare zaak.
  Je verzint het niet !
  Een ziektekostenverzekering die de ziektekosten niet vergoed, en ik maar denken dat ze hier met hun “eigen bijdrage” compleet van de pot gerukt waren !

  Like

 2. Stupid Australians………niks geen raadsel!
  Buruli ulcus…….
  Meest voorkomend in arme streken en zeer waarschijnlijk gerelateerd aan smerige onzuiver waterbronnen. Ook dieren hebben dit omdat ook zij juist hun dorst moeten lessen in overgebleven waterplasjes waar evengoed door dezelfde dieren er naast of er in de behoeftes worden gedaan.
  Aangezien de mensen in zulke streken en omstandigheden gewoon alles dumpen en de bronnen vanzelf besmet raken is de cirkel rond.

  Like

 3. Ik hoor net op de radio dat dit voornamelijk in Afrika voorkomt.
  Dan weten we ook waar ze het vandaan hebben en wie het mee genomen hebben.
  Goh, wat fijn toch al die import gasten.
  Elke dodelijke ziekte uit de middeleeuwen komt allemaal weer terug.

  Like

 4. Buruli-ulcus komen vooral voor in landelijke gebieden in Afrika bezuiden de Sahara, met name in Ivoorkust. De ziekte kom echter ook voor in Azië, ten westen van de Stille Oceaan en in Amerika.[4] Er zijn gevallen bekend in meer dan 32 landen.[5] Elk jaar komen er vijfduizend tot zesduizend gevallen van Buruli-ulcus voor.[4] De ziekte komt ook voor onder dieren.[4] Buruli-ulcus werd voor het eerst beschreven in 1897 door Albert Ruskin Cook.[5]

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Buruli-ulcus

  Like

 5. Ja, zéér opbeurende berichten. Pfff. Zet de poorten nog maar verder open voor al die kansparels, dan zal het uitdunnen van de autochtone bevolking nog wat sneller gaan.

  Like

 6. Hoe kunnen we dit loslaten in de Tweede Kamer ?

  Like

 7. skeeter // april 16, 2018 om 19:30 //

  Tijl, goedkoop vergeleken bij een Hep C behandeling van een ton.

  Like

 8. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s