Nieuw

Ondertussen

Zeker, de ontwikkelingen in Syrië en alles dat daarmee samenhangt overheerst het Nieuws. Begrijpelijk want het is een gevaarlijk “spel” dat daar internationaal gespeeld wordt met mogelijk vergaande consequenties en gevaren.

Het vervelende eraan is dat je er niets voor of tegen kunt ondernemen, ook al ga je met honderdduizend man de straat op, je wordt genegeerd en de oorspronkelijke plannen worden gewoon uitgevoerd zonder enige wijziging of zelfs maar een inlegvelletje.

Ondertussen staan er plannen in de steigers die eveneens grote gevolgen gaan hebben op het dagelijkse leven. De opmars van GroenLinks zal niemand over het hoofd gezien hebben en de tijd dat je dat met een meewarig lachje naast je neer kon leggen is voorbij.

swimmer-1678307_640

Varen op de Noordzee is binnenkort een constant laveren tussen alle windmolenparken door, vier gigantische projecten staan op het punt uitgevoerd te gaan worden. Dat er met supertankers of containerschepen niet of slechts zeer moeizaam gemanoeuvreerd kan worden dat is nog niet helemaal doorgedrongen bij onze geitenwollen Kameraden.

freighter-315201_640

Wat we echter niet uit het oog mogen verliezen is dat onze “Groene Medemens” het steeds hoger in de bol krijgt door dit soort succesjes en steeds absurdere plannen aandragen. Neem bijvoorbeeld Amsterdam, GroenLinks heeft daar een grote overwinning behaald en ze willen een compleet autovrije binnenstad met geleidelijke uitbreiding naar de omliggende wijken. Touringcars moeten aan de rand van de stad stoppen en de toeristen moeten verder met het OV. Op de wegen binnen de ring van A’dam moet een maximumsnelheid van 30 km gelden en op de snelweg A10 een maximumsnelheid van 50 km. Parkeerplaatsen worden weggehaald en de toch al niet kinderachtige tarieven voor parkeren gaan drastisch omhoog.

Nou wonen we gelukkig niet allemaal in A’dam maar ze staan echt niet alleen, ook andere Gemeenten hebben vergaande plannen, het weren van diesels met een bepaalde leeftijd gaat ze allemaal niet ver genoeg, na dit aanvankelijke ‘succes’ gaat men onverdroten verder. Andere vergevorderde plannen zijn een afscheid van de cv ketel, minder vlees eten, minder vliegen. En er is geen ontkomen aan, overheden zijn gek op belastingverhogingen die ze kunnen verdedigen door te schermen met “Parijs”. Weliswaar zijn er geen sancties verbonden aan het niet nakomen van de in het akkoord gestelde doelen maar dat moeten “we” niet willen volgens hun. Het Energieakkoord had als doelstelling voor Europa om 14% duurzame energie te gebruiken in 2020 terwijl CO2 reductie geen expliciet doel was, het regeringsvoornemen is echter om al in 2030 49% minder CO2 uitstoot te hebben dan in 1990.

We hebben ons door de Groene malloten wijs laten maken dat de klimaatsverandering (of het evenveel gebruikte “opwarming van de aarde”) door menselijk ingrijpen kan worden beïnvloed. Bewijs daarvoor ? Geen enkel ! Het is puur natte vingerwerk.

Maar vergis u niet; de tijd dat je om hun vaak stompzinnige plannen een beetje koncow-44702_640.png lachen ligt inmiddels achter ons, ze gaan ze écht uitvoeren. De veestapel inkrimpen ‘want’ scheten zijn methaangas, het wordt al serieus overwogen ! De échte grote vervuilers uit de industrie worden (nu)  nog niet aangepakt. Nee eerst pakken we de burger aan met veel hogere lasten op alles dat vervuilend zou kunnen zijn en verboden waar mogelijk.

Heeft u nog een droom van een verre reis ? Stel het vooral niet te lang uit want airplane-2690200_640vliegverkeer wordt straks aan banden gelegd met fantasiebelastingen. Een auto kopen? Denk goed na want binnen afzienbare tijd mogen die of niet meer verkocht worden of het gebruik wordt onmogelijk gemaakt. En ze hebben haast hoor, het gaat in de hoogste versnelling, binnen vijftien jaar moet elke nieuwe auto die bij de dealer wegrijdt elektrisch zijn. En dat gaat de burger een lieve duit kosten om van de transportsector nog maar te zwijgen, die kunnen straks hun tonnen kostende vrachtwagens gaan vervangen terwijl ze de gebruikte (maar nog lang niet versleten) modellen aan de straatstenen niet meer kwijt kunnen. Kapitaalvernietiging.

Hoe zou men dat willen gaan regelen met al onze binnenvaartschepen ?  Daar liggen gigantische dieselmotoren in, moeten ze die straks allemaal vervangen door een elektromotor? (met of zonder verlengsnoer !)

En het mag allemaal wat kosten hoor ! Een doorrekening van het ‘Energieakkoord’ wees uit dat daarmee 13 tot 18 miljard gemoeid was tot 2020. (elk jaar dan hè, dat we elkaar wel goed begrijpen) Het totaal gaat in wat realistischer schattingen uit van rond de 100 miljard euro. En u begrijpt, men kijkt niet op een miljardje meer of minder.

Ter vergelijking;

De Deltawerken +

de Betuwelijn +

de Noord-Zuid lijn +

de Joint Ficht Striker

kwamen bij elkaar opgeteld op 28 miljard euro ! Maar over al die projecten is jarenlang gediscussieerd. Over de totale kosten van het Energieakkoord is nog niet eens een debat gehouden ! Men weet het niet en kennelijk wíl men het ook niet weten.

Dus we worden straks gedwongen een soort van vegetariër te worden, de auto weg te doen, de cv ketel te dumpen, minder of niet meer te vliegen en god weet wat ze nog meer in de pijplijn hebben zitten. En waarom ? Omdat “men denkt” dat de gefantaseerde temperatuurstijging aan het eind van de eeuw dan niet boven de twee graden komt. Dat is een aanname die zelfs door wetenschappers in twijfel wordt getrokken, allereerst of die opwarming er überhaupt is en of, gesteld dat die er is, die maatregelen enig effect zullen hebben. Denk daar nog maar eens aan een volgend keer dat u een GroenLinks of PvdD type spreekt, ze zijn te herkennen aan een grauwe gelaatskleur en het ontbreken van enige make-up. (denk Judith Sargentini)

retro-1480643_640Tijl Uylenspiegel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.007 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

2 Comments on Ondertussen

  1. Ondertussen …

    Blaast de hoeveelheid zonnepanelen het elektriciteitsnet op.
    https://www.telegraaf.nl/financieel/1923283/elektriciteitsnet-gebukt-onder-populariteit-zonnepanelen

    Like

  2. Het hele opgevoerde klimaat probleem is een gigantisch verdienmodel voor de overheid, want alles maar dan ook alles zal heel duur worden voor de burger die wordt belast en gedwongen om nieuwe investeringen te doen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s