Nieuw

Nederland is het op een-na-minst racistisch in Europa 

Er wordt in Nederland veel gediscussieerd over racisme, maar Nederland is de op een-na-minst racistisch in Europa – op de eerste plaats praalt, uiteraard, Zweden. Dit blijkt uit de nieuwe Eurobarometer, die in elk respectievelijk land vragen stelde over de relaties met migranten. Tegelijkertijd is 46 procent van de Nederlandse bevolking zeer ontevreden over de manier hoe de integratie functioneert.

Er zijn vooroordelen in alle samenlevingen. En op alle gezindten gericht. Maar het is belangrijk om een ​​idee te krijgen van hoe groot of klein deze vooroordelen zijn. En hoe ver ze gaan.

In een nieuwe rapport van Eurobarometer heeft men gemeten hoever burgers van verschillende landen bereid zijn in het accepteren van een migrant als vriend. En de resultaten laten zien dat Nederlanders de op een na het meest bereid zijn om een ​​migrant als vriend te hebben. 85 procent antwoordt positief op de vraag, terwijl het gemiddelde in Europa 48 procent is. Het laat zien dat Nederlanders voor het overgrote deel niet racistisch zijn in de persoonlijke relatie tussen mensen.

Gelijktijdig is er een kleine marge, 2 procent, tussen de Nederlanders die tevreden zijn met de inzet van politici om immigranten succesvol te doen integreren, 48 procent, en die ontevreden zijn in deze kwestie, 46 procent. Het meest ontevreden over de integratie zijn de Zweden en de Engelsen.

Het is een belangrijke onderscheiding die Eurobarometer hier heeft gemaakt. Men onderscheidt hoe Europeanen naar migranten kijken als medemensen en het overheidsbeleid waarmee hun eigen land zich bezighoudt i.v.m. immigratie- en integratievraagstukken.

Lees meer: (PDF!)

http://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion/index.cfm/ResultDoc/download/DocumentKy/82537

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8668 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Nederland is het op een-na-minst racistisch in Europa 

 1. Pas wanneer het racisme van niet-blanke mensen wordt meegenomen zal ik de racismediscussie serieus nemen. Tot die tijd is het pure onzin, haat zaaiend en laster.

  Like

 2. En ik zal dan wel die beroemde uitzondering bevestigt de regel zijn. Er is hier in Zweden niemand die mij als vriend wil hebben. Ik heb daarentegen wel een paar vijanden gemaakt.

  Like

 3. Daar denkt Sylvana toch echt heel anders over.
  Sowieso ben je al een racist als je blank bent, daar doe je niks aan verder.

  Like

 4. Het was een populair paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling in Brussel, waarvan de Belgen vandaag de 60e verjaardag vieren. Dat paviljoen was een echt dorp in Congo, met echte Congolezen er in als een menselijke Zoo.
  Mensen konden er langs lopen en wierpen soms bananen en ander fruit over de hekken. In 1960 was het uit met de pret en werd het land zelfstandig.
  http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/794747/nog-in-1959-stelden-belgen-originele-congo-negers-ten-toon.html

  Like

 5. A. de Schrevel // april 16, 2018 om 17:06 //

  Enquettes en barometers zijn nooit 100 % te vertrouwen en een eurobarometer al helemaal niet.
  Ligt er maar aan wie dat onderzoek doet en wie ze enqueteren.

  Like

 6. Volgens de wetenschap is de mensheid in oost-afrika ontstaan, we waren in den beginne dus allemaal zwart maar de groepen die naar europa trokken werden vanwege het gebrek aan zonlicht blank en dus vanzelfsprekend racisten want als het over racisme gaat dan zijn altijd blanken de boosdoener. De grap is natuurlijk dat alle zwarten die de afgelopen decennia vrijwillig naar landen van de racistische blanken zijn getrokken (isn’t that weird) uiteindelijk ook blank zullen zijn zoals toentertijd gebeurd is en zullen dan ook zoiets als een vergeten stam tentoonstellen of iig per definitie iets racistisch doen, isn’t that weird 🙂

  Like

 7. skeeter // april 16, 2018 om 19:18 //

  Gisteren schold ik nog een zwarte uit voor domme kaffer toen ie me geen voorrang verleende.
  Geef het toe, was weer eens verschrikkelijk rascistisch.

  Like

 8. En hij gaf jou natuurlijk geen voorrang omdat je wit bent, is het cirkeltje toch weer rond 🙂 Oh nee, alleen blanken kunnen racistisch zijn.. sorry, mon excuse, my bad

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s